Karimata

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Re: Karimata

Post autor: Misiek Cypr » pt sie 05, 2022 6:23 am

montero pisze:
śr sie 03, 2022 5:29 pm
No ale psiwór jakis miałeś ? Może tu tkwiła przyczyna. Z decathlonu rzeczy nie za bardzo się nadaja do czegokolwiek.Chociaż kupiłem u nich ostatnio portki i o dziwo działają. Ale to jeden z wyjątków. Reszta jest raczej mocno dziwna.Co bardziej przerazające , na polu kampingowym dużo ich namiotów. Brrr...
Akurat amioty mają spoko. Ale jak trafisz w kocu a te sprzęt to może wyjdziesz z domu? :)21
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » pt sie 05, 2022 10:17 am

Misiek Cypr pisze:
pt sie 05, 2022 6:23 am
montero pisze:
śr sie 03, 2022 5:29 pm
No ale psiwór jakis miałeś ? Może tu tkwiła przyczyna. Z decathlonu rzeczy nie za bardzo się nadaja do czegokolwiek.Chociaż kupiłem u nich ostatnio portki i o dziwo działają. Ale to jeden z wyjątków. Reszta jest raczej mocno dziwna.Co bardziej przerazające , na polu kampingowym dużo ich namiotów. Brrr...
Akurat amioty mają spoko. Ale jak trafisz w kocu a te sprzęt to może wyjdziesz z domu? :)21
Dupa tam. To jest firma złodziejska. Kupują u producentów nie wiem skąd. Bo Chińczycy to nie są . Metki są made in China ale moze tylko metki.
:)21
Byłem kilka razy w Decathlonie ostatnio , kamizelki obejrzałem : szit , buty jakieś krosowki chciałem ... nosz kuva wszystkie buty , nawet te niby "markowe" to jakiś pażdzierz i śmierdzą jak ccc .
Portki kupiłem na dziale wspin , nawet działają .
Namioty : kiedyś kupiłem Ferrino w Deca , ale to nie Deca i zapłaciłem drogo. Taki z wysokością stania chciałem , kolega od Spejsona ma chyba taki , rozchodziłem i dobrze . Brrr fatalna jakość .
Kupiłem Colemana . zajefajny namiot.
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » pt sie 05, 2022 12:40 pm

Namiot mam Arpenaz, bo mi się do kuferka mieścił. Na moje potrzeby jest bardzo spoko. Ma już 7 lat, uzywany raz w roku, daje radę, kosztuje nic.

Mam sztormiaki, kilka sztuk, różnych na różne okazje, ciorane dużo akurat, działaja dobrze. Miałem kilka par butów, działają i wyniszczenie nastepuje w czasie późniejszym niz zakładany. Sporo gadgetów róznych, rowerowych, latarek, okularków do pływania, crocsy, spiwory, kamizelki ratunkowe i asekuracyjne, wiosła kajakowe. Wszystko działa i sie zuzywa w trybie oczekiwanym za ta cenę. A ze nie jest górnych lotów, no cóż.

Jak potrzebuję cos porzadnego, to nie ide do Decathlonu, tylko kupuję porzadne, na lata. Choć wiosła i sztormiaki akurat bardzo porzadne sie trafiły.
513549044

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » pt sie 05, 2022 12:58 pm

Do tego sprawnie i raczej na korzyść klienta ogarniają reklamacje. Ja przewaliłem kilka namiotów u innego szpeju biwakowego, ciuchów... czołówka też działa zgodnie z oczekiwaniami. Jedyne co zdecydowanie jest tam z dupy to rowery.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » pt sie 05, 2022 1:17 pm

Kabal pisze:
pt sie 05, 2022 12:58 pm
Do tego sprawnie i raczej na korzyść klienta ogarniają reklamacje. Ja przewaliłem kilka namiotów u innego szpeju biwakowego, ciuchów... czołówka też działa zgodnie z oczekiwaniami. Jedyne co zdecydowanie jest tam z dupy to rowery.
Rower testowałem, i po przejechani dwóch alejek, wiedziałem, że to nie to. Gówniane maja tez hulajnogi, część zeglarskiego osprzetu, część lin żeglarskich, kajaki dmuchane, kotwice, lampki rowerowe. To z tych co sam umiem ocenić.

Traktuje ten sprzet, jak kupię i mi sie spodoba nowy sport, to sie okarze czy dobry, czy jednak cos dobrego trzeba kupić.

Ze sportów na których się znam, widzę co mozna kupić, a co jest chłamem. Ciuchy, sprzet, gadgety, jedne fajne, inne zupełne badziewie. Ale nie wiem, jak mogłem zyc do tej pory bez Decathlonu i bardzo bym nie chciał, zeby stało sie z nim to co z GoSport
513549044

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » pt sie 05, 2022 4:35 pm

Ten sklep pozoruje sprzedaż sprzętu. Większość rzeczy to totalny chłam.Sztormiak miałem skusiłem się na wyprz.Mega niby był HD. Na moto ubrałem raz .Przepadł i nie tęsknię.

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » pt sie 05, 2022 5:18 pm

montero pisze:
pt sie 05, 2022 4:35 pm
Ten sklep pozoruje sprzedaż sprzętu. Większość rzeczy to totalny chłam.Sztormiak miałem skusiłem się na wyprz.Mega niby był HD. Na moto ubrałem raz .Przepadł i nie tęsknię.
To przestań wycierać tyłek szkłem.

To są tanie rzeczy albo dla całkiem początkujących, albo wręcz przeciwnie - dla świadomych użytkowników o dobrze zdefiniowanych oczekiwaniach.
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » pt sie 05, 2022 5:41 pm

Mam pretensję o to że w ich cenach , wcale nie niskich mogliby dać ludziom coś normalniejszego z Chin..

Nie, oni patrzą tylko na zysk. Dlatego takie niedorobione towary.Negocjują ceny ujemne za ten chłam , potem piszą metkę " umiarkowany wysiłek , do wędrówek górskich , niezadlugich tak ze 2-3 h. " :lol:
Nawet ten drogi pierwotnie sztormiak, 600-800 pln portki , do niczego się nie nadawały.Skrojone przez debila , materiały ciężkie i nieukładne. Syf.
Jest tysiąc sklepów sport w necie , a taki syf tylko decathlon i supermarkety dają.

Awatar użytkownika
lbl78

Post autor: lbl78 » pt sie 05, 2022 5:45 pm

a jaki problem kupić coś porządnego z chin? :o
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » pt sie 05, 2022 5:51 pm

Nie pomacasz, nie przymierzysz. Nevermind zawsze wchodzę to tego sklepu : " może coś mają taniego? "
I wychodzę wkrw... Nie nie mają , taniego ani drogiego.Zawrcanie dupy.

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » pt sie 05, 2022 6:14 pm

Chiny niech się serdecznie uduszą we własnym sosie.
Przekupna banda złodziei i półgłówków.

A montero, skoro rozpoznajesz krój i materiały, to wybierasz świadomie i nie marudzisz, że za 50 PLN W Decathlonie nie kupisz Arc'Teryxa Veilance.

Drogich gratów się w Decathlonie nie kupuje, może właśnie poza namiotami w tej chwili. Kupuje się rzeczy tanie i skceptuje ich wady.

Drogi sprzęt z wysokiej półki kupuje się inaczej. Czasem warto nadłożyć drogi lub zrobić ekstra wypad, ostatecznie zamówić i odesłać. W PL jest z tym co raz lepiej, ale nadal nie wszystko jest dostępne. Jest kilka miejsc na mapie Polski, gdzie oferta jest spora, przymierzenie łatwe a sklep skłonny do ściągnięcia towaru dla klienta.

Ale jeżeli ciuchów na moto szukasz w Decathlonie, materac pod namiot masz w wadze 6,5kg, to istnieje duża szansa, że zupełnie inaczej definiujemy potrzeby.

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » pt sie 05, 2022 10:41 pm

Materac mam 6.5 kg , potrzebuje drugi taki sam.Dam szansę innej firmie. Zawory mi się nie spodobały Zamiast dać oring ,dali uszczelnienie kołnierzem śruby.Toć to nie po bożemu.
Namiot jest na kółkach i waży 23 kg.

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » pt sie 05, 2022 11:42 pm

To se oring wsadź, a nie Miłosz po forach.

Sztormiak HD, nawet Helly Hansen jest sztywny i trudno się poruszać. Trzeba umieć z tym żyć, akurat DECA jest według mnie lepszy do poruszania się, ale szybciej przemaka. Przemaka ja wszystkie. Żadna membrana nie daje rady w morskiej wodzie, sól wlezie wszędzie i przesiąknie
513549044

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » sob sie 06, 2022 8:46 am

Misiek Cypr pisze:
pt sie 05, 2022 11:42 pm

Sztormiak HD, nawet Helly Hansen jest sztywny i trudno się poruszać. Trzeba umieć z tym żyć, akurat DECA jest według mnie lepszy do poruszania się, ale szybciej przemaka. Przemaka ja wszystkie. Żadna membrana nie daje rady w morskiej wodzie, sól wlezie wszędzie i przesiąknie
Bo membrany to jakiś zjeb techniczny jest . Jedyna rozsądna byłaby shakedry , ale nie ma bo za słaba.
Nie zgodzę się że te spodnie ( miały też gąbkę na dupie i kolanach , taka we wzór pszczelego ula , wyjmowana) były dobrze zrobione.
Macałem Henri Lloyd i były znacznie lepiej wykonane.
Laminaty grube jak ww. HL wg Ciebie puszczają wodę z zewnątrz ?

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » sob sie 06, 2022 8:59 am

montero pisze:
sob sie 06, 2022 8:46 am
Misiek Cypr pisze:

Bo membrany to jakiś zjeb techniczny jest . Jedyna rozsądna byłaby shakedry , ale nie ma bo za słaba.
Nie zgodzę się że te spodnie ( miały też gąbkę na dupie i kolanach , taka we wzór pszczelego ula , wyjmowana) były dobrze zrobione.
Macałem Henri Lloyd i były znacznie lepiej wykonane.
Laminaty grube jak ww. HL wg Ciebie puszczają wodę z zewnątrz ?
Spodni nie mialem, ale sztormiak mam. Tez puszcza, ale ja nie od deszczu go mam, bo to wytrzymuje przez godzine czy dwie. Ja obrywam falami
513549044

Awatar użytkownika
pinc6x6

Post autor: pinc6x6 » sob sie 06, 2022 9:38 am

Misiek Cypr pisze:

Suchary też przemakają?

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » sob sie 06, 2022 9:58 am

pinc6x6 pisze:
sob sie 06, 2022 9:38 am
Misiek Cypr pisze:

Suchary też przemakają?
No właśnie. A wogóle na wała membrana w sucharze ?

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » sob sie 06, 2022 11:34 am

Suchar ma to do siebie, że i tak mokry jesteś od potu. Ważne zeby, miec jak szybko wysuszyc. A te co mam z deca, szybko schna
513549044

Awatar użytkownika
pinc6x6

Post autor: pinc6x6 » sob sie 06, 2022 12:55 pm

montero pisze:
sob sie 06, 2022 9:58 am
pinc6x6 pisze:
Misiek Cypr pisze:

Suchary też przemakają?
może żeby się nie pocić nad wodą ani na wodzie? No bo jak mokro to izolacyjność mocno się pogarsza.

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » sob sie 06, 2022 3:35 pm

pinc6x6 pisze:
sob sie 06, 2022 12:55 pm
montero pisze:
sob sie 06, 2022 9:58 am
pinc6x6 pisze:

Suchary też przemakają?
może żeby się nie pocić nad wodą ani na wodzie? No bo jak mokro to izolacyjność mocno się pogarsza.
Miałem na myśli nurkowy.

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » pt sie 26, 2022 10:18 pm

Wspaniała mata samopompa ,puszcza w 3 miejscach przy zaworach. Przegrzane zgrzewy ? Ciągłość tkaniny jest , powoli ucieka przez ww.
Jakieś pomysły ? Termin zwrotu minął.
Zawory wklejone standardowo ,chory pomys imho, przeciek jest na początku łezek zaworów ,od wewnętrznej strony zgrzewu.Dalsza powierzchnia zgrzewu ok. Przeciek jest przez tkaninę , nie przez zgrzew.
Jak to naprawić.
p.s. gazoszczelność tkaniny jest : 100% , 90%,10%,-30% :)11

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » ndz sie 28, 2022 10:42 am

Stormsure w tubce. Ewentualnie Stormseal.

Albo kleić taśmą Tuff Tape.

Wszystko jeden producent, jest dostępne w sklepach turystycznych online.

Awatar użytkownika
montero

Post autor: montero » ndz sie 28, 2022 10:52 am

https://outdoor.mcnett.eu/seamgrip/
Ten przeciek jak w reklamówce tego produktu. Taśmą będzie ciężko . To jakiś poliuretan. Napuszczę kaniulą przez zawór od wewnątrz.

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » pn sie 29, 2022 8:41 am

Bardzo podobne fo tego, co zalinkowałem. Weź tańszy.

Tylko z kaniulą się nie wygłupiaj, ale zrób normalnie od zewnątrz. Cholera wie, co złapiesz od wewnątrz. Na zewnątrz sobie rozprowadzisz tam gdzie trzeba i tyle co potrzebne. Do rozprowadzania polecam drewnianą szpatułkę.

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn sie 29, 2022 9:14 pm

montero pisze:
pt sie 05, 2022 5:41 pm

Nie, oni patrzą tylko zysk.
A na co ma patrzeć firma ? Następny fan partii Razem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”