zestaw kluczy - nasadek co znabyc ??
Moderator: Marcin-Kraków
Re: zestaw kluczy - nasadek co znabyc ??
A jak się spisują nasadki Proxon-a 

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
U nas na warsztacie i w domowym zastosowaniu jest kilka kompletow i spisuja sie ok. Grzechotki tylko nie wytrzymuja, ale tak naprawde malo ktore wytrzymuja.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Ja też używam zestawu proxxona, jeden zestaw kluczy płasko-oczkowych i drugi zestaw nasadek z grzechotkami wszystko wspomagane odpowiedniej długości "rurą" i złego słowa powiedzieć nie mogę.
Głównie służą do rozbierania Patrola, a wiadomo jak niektóre śruby potrafią się trzymać w 25-letnim aucie terenowym.
Co do grzechotek, po prostu nie stosuje na nich przedłużek, a samą ręką nie popsujesz.
Z czystym sumieniem mogę polecić jak za tą kasę.
Głównie służą do rozbierania Patrola, a wiadomo jak niektóre śruby potrafią się trzymać w 25-letnim aucie terenowym.
Co do grzechotek, po prostu nie stosuje na nich przedłużek, a samą ręką nie popsujesz.
Z czystym sumieniem mogę polecić jak za tą kasę.
Nissan PATROL K160 3.3TD 86' + 35" BFG MT ---> reanimacja po zakupie trwa
stalson , zaczynali jako podróbka stanleya , teraz są chyba nawet lepsi jakościowokulkagsx1200 pisze:w castroramie sa oferowane grzechotki ,m nasadki itd z 25letna gwarancja , tansze od yato , wygladaja na solidne , gwarancja na paragon . kupie sobie grzechotke lamana i z przedluzana raczka za niecale 7o zl. marka stahlcostam
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
- egonnowicz
-
a ja używam bahco inie zamienię na nic innego
fuck i love mud
wyspa wolin
suzuki samuraj klatka spoa +2 cale +simex 235/70 plus 100 koni pod maską
wyspa wolin
suzuki samuraj klatka spoa +2 cale +simex 235/70 plus 100 koni pod maską
neotools ktoś z Was używał
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Kiedyś kupiłem, żeby walizeczka leżała w Tatrze 815 pod fotelem. Nie były takie złe. Większość dekle pogubiły zanim zdołali popsuć. Nie wiem jak cena i jakoś teraz. Jakościowo lepsze od Stahlsona.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
mam ich miernik i daje radęjpi pisze:neotools ktoś z Was używał
dobrze wykończony (obudowa, przełączniki, przyciski) i ładnie zapakowany
jak już to kup YATO
mają dobrą cenę i jak coś zgubisz to możesz dokupić na sztuki
jak u większości szanujących się producentów 

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
yato to nie szmelc, fakt, że zarabiać tymi narzędziami nie będę , ale ...
to mi w oko wpadło, prawie wszystko co trzeba
http://allegro.pl/neo-zestaw-kluczy-nas ... 37037.html
to mi w oko wpadło, prawie wszystko co trzeba
http://allegro.pl/neo-zestaw-kluczy-nas ... 37037.html
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
NEO to taka sama jakoś jak YATO
możesz spojrzeć na te narzędzia
jakoś zacna
http://www.sonic-tools.com.tw/webe/index.php

możesz spojrzeć na te narzędzia
jakoś zacna
http://www.sonic-tools.com.tw/webe/index.php
takCrOOchy pisze:jak u większości szanujących się producentów
pozostaje jeszcze parametr: cena
zakupione yato 1268

http://www.yato.pl/wyniki-wyszukiwania/ ... category=0
macanie wyszło pozytywnie, zobaczymy jak w walce ze starymi śrubami

http://www.yato.pl/wyniki-wyszukiwania/ ... category=0
macanie wyszło pozytywnie, zobaczymy jak w walce ze starymi śrubami

LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Stahlwille , hazet ,gedore , facom.
Ceny wysokie , jakość mega wysoka.
Mam ten sam zestaw Yato. Jedyne co "nie tak" to rozwaliłem małą grzechotkę tak że "przepuszcza", jak by miała ogranicznik momentu.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Nadal dwie półki niżej od Snap-on, Matco, Armstrong...wba pisze:Stahlwille , hazet ,gedore , facom.

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
jpi pisze:yato to nie szmelc, fakt, że zarabiać tymi narzędziami nie będę , ale ...
jpi pisze:zakupione yato 1268

a jak się te dwie półki objawiają w praktyceernil pisze:Nadal dwie półki niżej od Snap-on, Matco, Armstrong...wba pisze:Stahlwille , hazet ,gedore , facom.

Czeska Tona? 

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Tak, że jak się popracuje jedną półka i drugą, to potem człowiek nie chce pracować tą niższą.pinc6x6 pisze:a jak się te dwie półki objawiają w praktyce
Przy czym dla zwykłego śmiertelnika obie półki są bez sensu, chyba, że się ma zajoba narzędziowego. Cena zarówno grupy Gedore jak i Snap-on jest kosmiczna.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Sygma pisze:jpi pisze:yato to nie szmelc, fakt, że zarabiać tymi narzędziami nie będę , ale ...jpi pisze:zakupione yato 1268
popatrzyłem z bliska i do mnie przemówiły

LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Sygma pisze:takCrOOchy pisze:jak u większości szanujących się producentów
pozostaje jeszcze parametr: cena
cóż, mnie nie stać na kupowania czegoś kilka razy, wolę wydac raz więcej, ale mieć pewność, że coś nie kleknie
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
nie przesadzajmy z tym "klękaniem"
to jest tylko narzędzie... i jak używasz zgodnie z przeznaczeniem (tak, nie kręcimy oczkowego klucza 13.. rurą długości 2m) to małe szanse, że coś padnie
tym bardziej jak jesteś amatorem
jeżeli miał byś tym zarabiać i używać na co dzień... to jest to już przesłanka do zakupu lepsze jakości
a przynajmniej pojedynczych narzędzi
bo jakoś nie widzę uzasadnienia do zakupu np. samego pustego wózka narzędziowego za 1.700,00 EUR netto firmy GEDORE
druga sprawa, gdzie robione są te tzw. markowe...
też w chinach/tajwanie ?
to jest tylko narzędzie... i jak używasz zgodnie z przeznaczeniem (tak, nie kręcimy oczkowego klucza 13.. rurą długości 2m) to małe szanse, że coś padnie
tym bardziej jak jesteś amatorem
jeżeli miał byś tym zarabiać i używać na co dzień... to jest to już przesłanka do zakupu lepsze jakości
a przynajmniej pojedynczych narzędzi
bo jakoś nie widzę uzasadnienia do zakupu np. samego pustego wózka narzędziowego za 1.700,00 EUR netto firmy GEDORE
druga sprawa, gdzie robione są te tzw. markowe...
też w chinach/tajwanie ?
to inny przykład
ściągacz 3 ramienny do łożysk 150mm
Gedore 8114240 za prawie 170 GBP netto:

Yato YT-2513 za 105 PLN brutto :

to jeszcze jedno ciekawe porównanie
YATO YT-2522, ściągacz jak wyżej ale do 200mm : 130,00 PLN brutto
Gedore 1541757, ściągacz jak wyżej do 200mm : prawie 300,00 GPB netto
......... ale kto bogatemu zabroni
ściągacz 3 ramienny do łożysk 150mm
Gedore 8114240 za prawie 170 GBP netto:

Yato YT-2513 za 105 PLN brutto :
to jeszcze jedno ciekawe porównanie
YATO YT-2522, ściągacz jak wyżej ale do 200mm : 130,00 PLN brutto
Gedore 1541757, ściągacz jak wyżej do 200mm : prawie 300,00 GPB netto
......... ale kto bogatemu zabroni

Sygma - nie znasz się zupełnie 
Serio.
Obecna linia narzędzi Yato to kopia narzędzi Snap-on sprzed 20 lat (w dużej mierze), ale wykonanie różni się baaaardzo. I materiały też.
Wiem, bo używałem zawodowo tych i tych (i wielu innych), a że mam pierdolca narzędziowego, to dokładnie sobie to obczajałem
Yato jest git dla 75% użytkowników. Dla Kowalskiego, który ma żyłkę mechanika i dla mechanika, który nie prowadzi profi warsztatu albo profi warsztat prowadzi, ale zatrudnia z musu standardowych pracowników (czyli takich, co to narzędzi nie szanują, wynoszą, psują itp).
Podobnie KingTony itp.
Yato wygrywa z konkurencją, bo ma mnóstwo narzędzi bardziej specjalistycznych (czyli wstrzeliwuje się w niszę, którą do tej pory wypełniały tylko profi firmy typu Snap-on. U nas ciągle pokutuje schemat, że jeden ściągacz do wszystkiego, jeden rodzaj młotka, jeden rodzaj grzechotki itp. Snap-on miał i ma narzędzia, dla 75% których nie umiał byś znaleźć zastosowania. Ułatwia to pracę tak bardzo (i czyni ją prawdziwie profesjonalną), że jak porobisz rozbudowanym zestawem tej firmy to innych narzędzi nie tkniesz.
Trochę tak, jak z posiadaniem Patrola na dużej Fedimie. Inne auta tracą smak, bo masz już skrzywienie, wiesz, że jest urządzenie, które sobie poradzi zawsze
"Rozumisz"?
Stąd różnica w cenie.
I bardzo dobrze.
Coś musi wyróżniać profesjonalistę od zaawansowanego amatora.
Szkoda tylko, że ludzie nie doceniają u nas warsztatu pracy mechanika, jego narzędzi itp. Nikt się bowiem na tym nie zna. Każdy patrzy tylko na parametr CENA.

Serio.
Obecna linia narzędzi Yato to kopia narzędzi Snap-on sprzed 20 lat (w dużej mierze), ale wykonanie różni się baaaardzo. I materiały też.
Wiem, bo używałem zawodowo tych i tych (i wielu innych), a że mam pierdolca narzędziowego, to dokładnie sobie to obczajałem

Yato jest git dla 75% użytkowników. Dla Kowalskiego, który ma żyłkę mechanika i dla mechanika, który nie prowadzi profi warsztatu albo profi warsztat prowadzi, ale zatrudnia z musu standardowych pracowników (czyli takich, co to narzędzi nie szanują, wynoszą, psują itp).
Podobnie KingTony itp.
Yato wygrywa z konkurencją, bo ma mnóstwo narzędzi bardziej specjalistycznych (czyli wstrzeliwuje się w niszę, którą do tej pory wypełniały tylko profi firmy typu Snap-on. U nas ciągle pokutuje schemat, że jeden ściągacz do wszystkiego, jeden rodzaj młotka, jeden rodzaj grzechotki itp. Snap-on miał i ma narzędzia, dla 75% których nie umiał byś znaleźć zastosowania. Ułatwia to pracę tak bardzo (i czyni ją prawdziwie profesjonalną), że jak porobisz rozbudowanym zestawem tej firmy to innych narzędzi nie tkniesz.
Trochę tak, jak z posiadaniem Patrola na dużej Fedimie. Inne auta tracą smak, bo masz już skrzywienie, wiesz, że jest urządzenie, które sobie poradzi zawsze

"Rozumisz"?

Stąd różnica w cenie.
I bardzo dobrze.
Coś musi wyróżniać profesjonalistę od zaawansowanego amatora.
Szkoda tylko, że ludzie nie doceniają u nas warsztatu pracy mechanika, jego narzędzi itp. Nikt się bowiem na tym nie zna. Każdy patrzy tylko na parametr CENA.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT