Zakłócenia przez rejestrator.

Czyli wszystko to co każdy jeżdzący w terenie posiadac powinien...

Moderator: Marcin-Kraków

Marcingalloper

Re: Zakłócenia przez rejestrator.

Post autor: Marcingalloper » wt lut 03, 2015 11:42 pm

wojtek_kom pisze:
Marcingalloper pisze: Może to głupie, ale zakłócenia są mniejsze gdy jest pochmurno lub gdy pada, jak jest słonecznie zakłócenia są silniejsze. Uj go jeden wie o co z tym chodzi.
Wzmacniacz ma w tym przypadku?
Ewentualnie radio ma ubite ARW.
Wzmacniacz podłączyłem tego dnia co przyszedł, było pochmurno i żadnej, nawet najmniejszej różnicy nie było słychać - powędrował do 106-ki gdzie robi faktyczną robotę. Słabe stacje były gubione w mieście, teraz nawet nie zaszumi :)2 .

Samo radio FM też już zostało wykluczone. Na stałe jeździ Alpina :)2 , dość wysoki model więc i elementy w nim zamontowane też są raczej wyższych lotów. Mam też Pionka P88RS w 106 więc też klasa wyższa i przekładałem dla sprawdzenia jest to samo.

Ja Wam mówię, to przez to że mam antenę FM w przednim błotniku i prowadząc przewód do lusterka wewnętrznego robią się jakieś zakłócenia. Zrobi się trochę cieplej to mam starą antenę FM i wrzucę ją dla testów na dach i zobaczę efekty.

PS: zamówiłem jeszcze jedną ładowarkę, jutro pewnie będzie.

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » ndz sie 23, 2015 10:53 pm

Dziś rozwiązałem problem kupując ładowarkę Nokia o oznaczeniu DC20 :)21 . Żadnego nawet najmniejszego szumiku w radiu FM i CB, wsio działa tak jak powinno :)2 . W 100% polecam tą ładowarkę jeśli ktoś ma podobne problemy.
Ja robiłem wszystko naokoło, filtry, cewki, dławiki, folie nawet chciałem Amolem tłumik smarować a efekt zawsze taki sam - szumy.

Tego nie polecam:

Obrazek

Zamiast usuwać wprowadza dodatkowe zakłócenia, które słychać zawsze :)21 . Tych mniejszych filtrów takich srebrnych za dychę też nie bierzcie nawet pod uwagę.

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » wt wrz 29, 2015 1:08 pm

a pisał ci Wojtek od razu że to ładowarka, zresztą Kostuch też :)21

w takich tematach słuchaj Wojtka bo to jego zawodowa branża :)21
Czwarte serce :cry:

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » wt wrz 29, 2015 7:26 pm

gebels pisze:a pisał ci Wojtek od razu że to ładowarka, zresztą Kostuch też :)21

w takich tematach słuchaj Wojtka bo to jego zawodowa branża :)21
Zbyt cicho pisali i przeoczyłem :wink: .

Są jeszcze delikatne zakłócenia gdy działa rejestrator, którego z zasady używam tylko poza drogami więc i antena od radia schowana i jakaś płytka se brzdąka.

Generalnie jestem zajebiście zadowolony z tej ładowarki :)2 .

Teraz szukam następcy tableta czy tam tabletu :)21 . Mój stary tablet też daje delikatne zakłócenia ale i jest strasznie wolny, mało pamięci i kolor mi się nie podoba. Kupię coś markowego, na 99% Samsunga i napiszę czy zakłóca czy nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyposażenie”