WIELKA PROŚBA, pomóżcie co na PREZENT?
Moderator: Marcin-Kraków
Re: WIELKA PROŚBA, pomóżcie co na PREZENT?
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 8:20 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
ni
ale jak krótkim parchem chłop będzie jeździł to pewnie lokalnie
a jak lokalnie to czasem wrazi rzęcha w kałużę i wtedy warto mieć zasys wyżej
wystarczy lekki przechył w mokrej koleinie i już jest woda w filtrze
ale jak krótkim parchem chłop będzie jeździł to pewnie lokalnie
a jak lokalnie to czasem wrazi rzęcha w kałużę i wtedy warto mieć zasys wyżej
wystarczy lekki przechył w mokrej koleinie i już jest woda w filtrze
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 8:20 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
- sebastian2357
Ja uważam że snorkel jest przydatny chociażby dla spokojnej psychiki kierownika i pasażerów. Zawsze jeżdże zapowiegawczo i nie wjeżdżam do jeziora ,ale ostatnio jak sie trafiła kałuża to siedząc za kierownicą moczyłem dupe w wodzie. Nigdy nie wiadomo co sie może przytrafić, snork w promocji za 500 zł jest jak ubezpieczenie NNW dla twojego silnika.
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Mazeno - są świadkowie jak wyrzymałem filtr po zanurzeniu w kałuży 40-50 cm.. na przechyle jakieś 70 stopni

A jakbys miał taka wyciągarkę, to byś nie musiał... 

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
trzy lata latam parchem bez snorkla , za to bez hilifta jakoś sobie nie wyobrażam , ale kwestia podejścia
jak już kupować to tylko safari , i koniecznie pomalować napis białą farbką
(jak i napisy na oponach jak ktoś nie ma BFG)

jak już kupować to tylko safari , i koniecznie pomalować napis białą farbką

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Kuba... w pewnym, znanym nam obu, Wrocławskim warsztacie to też mi potrafili spieprzyć... założyli BFG białym napisem do wewnątrz... partacze... 

erpe_roman
erpe_roman
och jej nie przeżyłbym był tego
odrazu przypomina mi się historia jak nasza dobra koleżanka sprzedawała ateki BFG, opony miały niecały rok i nalatane 5kkm obok stał drugi komplet kilkuletnich które miały iść na złom, pan ogląda te prawie nowe - proszę pani ale one nie mają napisików - no nie mają -a te obok są na sprzedaż? no mogą być i mają napisiki
klient wziął te stare, ciekawe czy ktoś się przyzna

odrazu przypomina mi się historia jak nasza dobra koleżanka sprzedawała ateki BFG, opony miały niecały rok i nalatane 5kkm obok stał drugi komplet kilkuletnich które miały iść na złom, pan ogląda te prawie nowe - proszę pani ale one nie mają napisików - no nie mają -a te obok są na sprzedaż? no mogą być i mają napisiki
klient wziął te stare, ciekawe czy ktoś się przyzna

Po pierwsze - snork robi z kierownika i jego woza 2x większego macho 
Po drugie są tacy co bez snorka, bez łyncza i bez hilifta jeżdżą i jakoś dają radę
Ja wyznaje zasadę, że na prezenty tego typu kupuje się coś co da choć chwilę frajdy. Bo tak na prawdę z nami jest jak z moimi dzieciakami
Jak na urodziny/imieniny itp dostaną książkę to jest OK. Ale jak dostaną jakieś autko, figurkę ironmana, samolocik to sikają z radości mimo, tego, że za dwa dni zgubią, zepsują itp
Więc kupcie facetowi coś czym naprawdę będzie mógł się trochę pobawić 

Po drugie są tacy co bez snorka, bez łyncza i bez hilifta jeżdżą i jakoś dają radę

Ja wyznaje zasadę, że na prezenty tego typu kupuje się coś co da choć chwilę frajdy. Bo tak na prawdę z nami jest jak z moimi dzieciakami

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

Nahen pisze:Więc kupcie facetowi coś czym naprawdę będzie mógł się trochę pobawić

erpe_roman
erpe_roman

erpe_roman
erpe_roman
A mnie sie snork wydaje dobrym pomyslem.
Jest element lansu
a i przyda sie tez na pewno, bo wbrew pozora wjazd w nawet niegleboka wode powoduje,ze auto zaciaga mniej lub wiecej wody. Wcale nie trzeba po klamki w wodzie jezdzic,zeby zalac auto. A rekordzistami w latwosci sa chyba pipy.
Z patrolem jest lepiej, ale na przechyle nie trzeba sie duzo starac,zeby wody zassal.
A propos lifta tez dobry pomysl, ale ze swojej strony moge dodac,ze moj ostatni lift poszedl z autem. Zbieralem sie,zeby kupic, ale teraz jakos jezdze bez i zyje.
Jest element lansu

A propos lifta tez dobry pomysl, ale ze swojej strony moge dodac,ze moj ostatni lift poszedl z autem. Zbieralem sie,zeby kupic, ale teraz jakos jezdze bez i zyje.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
.
mimo iż, srodze najebany podróżowałem na tylnej kanapie, to doskonale to pamiętam.. karwa no trochę głębsza koleina, popierdółka przez nas wielokrotnie pokonywana.. jakbyś nie był w czas motóra zgasił to by było jeb..Mroczny pisze:Mazeno - są świadkowie jak wyrzymałem filtr po zanurzeniu w kałuży 40-50 cm.. na przechyle jakieś 70 stopni

ale późniejsze, wywołane przez Mańka tsunami, które nalało Ci błota do gumiaków przyćmiło wszystko..

albo wystrzał airbaga na tej samej popierdółce.. byli czasy..

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
mazeno pisze: normalny facet, a nie jakis tam macho-gadzeciarz, doceni prezent praktyczny i "dlugofalowy" - a w dodatku jesli od kobity, to i owa kobite doceni...
Wiesz ja tam nie znam wśród normalnych facetów żadnego NORMALNEGO faceta

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

Kto nie jeździł na dobrych lampach LED ten nie wie jaka jest ich przydatność :pMroczny pisze:adas bombowiec pisze:Snorka Safari: http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/33/224.html Bedzie zadowolony.
Wyciagarka w tej cenie to badziewie a przydatnosc snorka w terenie jest na pewno wieksza, niz lamp led.
![]()
L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...
Witam, został kupiony Snorkel j.w. dzięki wszystkim za pomoc 

Również ze swojej strony chciałem podziękować wszystkim za żywiołową dyskusję, gdzie jak to zwykle na tym forum zostały poddane w wątpliwość męskość, wiedza i doświadczenie
:)
Snorkelek się przyda, bo w filtrze siedzi zawsze kupa piachu i innego syfu (mam wrażenie że w 260, która zasysa powietrze z zakola mniej tego wszystkiego było). Poza tym 260 ładowałem się bez stresu w wodę, która ochoczo przelewała się przez machę, a tu mam stresa, bo uderzenie jest prosto w wlot- powiedzmy.
Co ciekawe, zauważyliście, że dziewczyna nie podjęła tematu dmuchanej owieczki?
No cóż, za rok również są urodziny
Jeszcze raz wszystkim serdecznie dziękuję
Max

Snorkelek się przyda, bo w filtrze siedzi zawsze kupa piachu i innego syfu (mam wrażenie że w 260, która zasysa powietrze z zakola mniej tego wszystkiego było). Poza tym 260 ładowałem się bez stresu w wodę, która ochoczo przelewała się przez machę, a tu mam stresa, bo uderzenie jest prosto w wlot- powiedzmy.
Co ciekawe, zauważyliście, że dziewczyna nie podjęła tematu dmuchanej owieczki?
No cóż, za rok również są urodziny

Jeszcze raz wszystkim serdecznie dziękuję
Max
Patrol Y61 GU4 Long
Patrol Y61 Long
Patrol Y60 Long
Patrol 260 Long
Patrol Y61 Long
Patrol Y60 Long
Patrol 260 Long

Mam podobny problem 
Proszę o pomoc przy wyborze kompresora (dwutłokowego) do samochodu terenowego.
Przedział cenowy 300 - 450 zł.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
- sebastian2357
Za tą cenę tylko i wyłącznie chińczyk. http://www.escape4x4.pl/kategoria/kompresory
Dobra gwarancja, do zastosowań turystycznych ok. Ja bym nie kupował dwutłokowego, raczej mniejszy jednotłokowy. Kompresor i tak jest sporym gratem, nie wiem czy warto brać jeszcze większego.
Pozdrawiam
Dobra gwarancja, do zastosowań turystycznych ok. Ja bym nie kupował dwutłokowego, raczej mniejszy jednotłokowy. Kompresor i tak jest sporym gratem, nie wiem czy warto brać jeszcze większego.
Pozdrawiam
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
też Cię witamybzy pisze:Mam podobny problem
Pozdrawiam.

jednotłokowy za ok 3 stówki robi u mnie już ze trzy lata, goodricza 35 nabija od zera ok 10 min