A najlepsze jest to,ze zdjecia nie oddaja 1/100 efektu.
Trzeby by wyjechac gdzies w pola, powbijac slupki, lustrzanke na statyw i zrobic porownanie ze swiatlami seryjnymi.
Moderator: Marcin-Kraków
kolejny post nie wnoszący nic do tematu, nie prosiłem o porównanie tej lampy do jakiej kolwiek innej, tylko pytałem czy ktoś używał...sbst pisze:użyj mózgownicy..........
skoro coś ma 22W / 6 diód = ........ ?
a skoro coś ma 20W / 2 diody = ............ ?
to samo ? tak samo bedzie swiecic? kup, pokaz jak swieci, najwyzej oddasz a wniesiesz coś ciekawego poza porównywaniem cenowo dwóch zupełnie innych produktów.
Napisalisbst pisze:użyj mózgownicy..........
skoro coś ma 22W / 6 diód = diody 3W (z uwzględnieniem strat) ?
a skoro coś ma 20W / 2 diody = diody 10W (bez uwzględnienia strat) ?
to samo ? tak samo bedzie swiecic? kup, pokaz jak swieci, najwyzej oddasz a wniesiesz coś ciekawego poza porównywaniem cenowo dwóch zupełnie innych produktów.
Kod: Zaznacz cały
Strumień świetlny 1500 lm
Hmmm...sbst pisze:ale co chcesz powiedzieć? że źrodło światła z mniejszej ilości diód vs z większej ilości o porównywalnej mocy sumarycznej, będzie takie samo?
Jeżeli lumeny można sobie wsadzić, to jaki parametr jest dla ciebie wiarygodny? Może kandele?sbst pisze: jak dla mnie lumeny to mozna sobie wsadzić (jest to tylko jeden z parametrów i to tylko marketingowy jak dla mnie), bo kwestia jeszcze jak jest to mierzone i jaki jest rozklad swiatla.
na pewno taka lampa bedzie miala mniejszy zasieg, co najwyzej moze szerzej świecić. fizyki sie nie oszuka, a ulotka zniesie wszystko.
ta lampa bedzie swiecic tak sobie jak dla mnie...
Nigdzie nie użyłem słowa "wódka", ale jeżeli "ulubiony napój" ci się tak kojarzy, to oksbst pisze: swiatlo to nie wodka
...
wyrazam swoją opinię, co tu chyba jeszcze wolno.
swoja opinie podtrzymuje, a kto chce niech sobie kupuje co mu sie podoba.
Kod: Zaznacz cały
...na pewno taka lampa bedzie miala mniejszy zasieg, co najwyzej moze szerzej świecić. fizyki sie nie oszuka, a ulotka zniesie wszystko.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości