Lodówka smochodowa
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Lodówka smochodowa
odkopuje temata. Uprzejmie prosze o zeznania czy ktos uzywa chlodziarki na ogniwie peltiera czyli termoelektrycznej, np. waeco tropicool ? sa one o 60% lzejsze od absorbcyjnych klocow ktore wozilem do tej pory a pobor i tak chyba podobny.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- apede
-
- Kontaktowanie:
Ja taką widziałem z dziesięć lat temu wbudowaną w samochodzie, inżyniery zeznawali że dawała radę. Ale nie mogę powiedzieć gdzie to było 

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
- szymano199
-
Witam,
Ma ktoś doświadczenie jak działa „zintegrowany system ochrony akumulatora” w lodówkach ARB?
Czy nie będzie uważał ciągle, że akumulatory są za słabe. Jak to jest w praktyce.
Ma ktoś doświadczenie jak działa „zintegrowany system ochrony akumulatora” w lodówkach ARB?
Czy nie będzie uważał ciągle, że akumulatory są za słabe. Jak to jest w praktyce.
Albert_N pisze:odkopuje temata. Uprzejmie prosze o zeznania czy ktos uzywa chlodziarki na ogniwie peltiera czyli termoelektrycznej, np. waeco tropicool ? sa one o 60% lzejsze od absorbcyjnych klocow ktore wozilem do tej pory a pobor i tak chyba podobny.
Wożę Tropicoola 21 od dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolony , przed wycieczką podłączam na 24h pod 220V.
W czasie wyjazdu odpinam ją od zasilania przed snem , raz zapomniałem i rano zastałem ją wyłączoną ale zimną
czyli zabezpieczenie przed rozładowaniem baterii działa , bo auto odpaliłem bez problemu.
Flaszka pod wieczór przy rzadkim otwieraniu w ciągu dnia , potrafi być nawet oszroniona.
Testowana w warunkach letnich krajowych.
FZJ80
Ja w zasadzie jestem na kupnie tropicool 35. Ale chciałem zapytac uzytkowników tych lodówek czy prawdą jest to ,że można je stawiać pionowo ?Prest pisze:Albert_N pisze:odkopuje temata. Uprzejmie prosze o zeznania czy ktos uzywa chlodziarki na ogniwie peltiera czyli termoelektrycznej, np. waeco tropicool ? sa one o 60% lzejsze od absorbcyjnych klocow ktore wozilem do tej pory a pobor i tak chyba podobny.
Wożę Tropicoola 21 od dwóch lat i jestem z niego bardzo zadowolony , przed wycieczką podłączam na 24h pod 220V.
W czasie wyjazdu odpinam ją od zasilania przed snem , raz zapomniałem i rano zastałem ją wyłączoną ale zimną
czyli zabezpieczenie przed rozładowaniem baterii działa , bo auto odpaliłem bez problemu.
Flaszka pod wieczór przy rzadkim otwieraniu w ciągu dnia , potrafi być nawet oszroniona.
Testowana w warunkach letnich krajowych.
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Ja mam w aucie dorobione gniazdo zasilania z tym dynksem od waeco, co odcina napięcie poniżej ileśtam, przypuszczam, że to działa podobnie. Np. jak kręce rozrusznikiem - napięcie tam się automatycznie odcina.szymano199 pisze:Witam,
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD is gone.
Nissan Patrol Y61 arrived!
Nissan Patrol Y61 arrived!
- animaldziobak
U mnie na pokładzie znajduje się:
Waeco CR28 DC Cool Fun przeno¶na lodówka termoelektryczna z funkcj± chłodzenia oraz grzania CR-28 poj. 28L, 12V/24V (CR_28)
Siedzi to w Volvo tgb11, pobór zmierzony prądu około 50-55 W.
Przez noc potrafi wydoić aku na 24 V do 17,5 V, ale to tylko raz
Teraz jako wsparcie jest na dachu ogniwo fotoelektryczne i moge powiedzięc ze działa.
Nie ma to porównania do sprężarkowej, ale to cena za chłód. Spokojnie 2 łikendy na Kotlarni w niemałym słoneczku, piwo chłodne lecz nie zimne, serki topione w stanie stałym, masło nierozpływające się i stęzałe, wino zimne, bo na płycie leżące chłodzącej.
Wygodna bo można na stojaka ją trzymać i ma nawet półeczkę w środku wyjmowaną
I co ważne cicha. Spałem zaraz obok niej i nie przeszkadzała, bardziej komarzyce
.
Porównanie mam do marketowego czegoś, co mi już na trasie Zabrze - Alwernia odmówiło pracy i kolegi schładzacza co nie wydala przy +25.
Waeco CR28 DC Cool Fun przeno¶na lodówka termoelektryczna z funkcj± chłodzenia oraz grzania CR-28 poj. 28L, 12V/24V (CR_28)
Siedzi to w Volvo tgb11, pobór zmierzony prądu około 50-55 W.
Przez noc potrafi wydoić aku na 24 V do 17,5 V, ale to tylko raz

Teraz jako wsparcie jest na dachu ogniwo fotoelektryczne i moge powiedzięc ze działa.
Nie ma to porównania do sprężarkowej, ale to cena za chłód. Spokojnie 2 łikendy na Kotlarni w niemałym słoneczku, piwo chłodne lecz nie zimne, serki topione w stanie stałym, masło nierozpływające się i stęzałe, wino zimne, bo na płycie leżące chłodzącej.
Wygodna bo można na stojaka ją trzymać i ma nawet półeczkę w środku wyjmowaną

I co ważne cicha. Spałem zaraz obok niej i nie przeszkadzała, bardziej komarzyce

Porównanie mam do marketowego czegoś, co mi już na trasie Zabrze - Alwernia odmówiło pracy i kolegi schładzacza co nie wydala przy +25.
Pojarka 3.0 v6 89 r long, KUMHO KL-71 33x12,5x15 i Escape 12000lbs
Volvo TGB 11
tel. 606-301-656
Volvo TGB 11
tel. 606-301-656
Ale musi być przynajmniej pełnia księżyca, albo auto zaparkowane pod latarniąanimaldziobak pisze: Przez noc potrafi wydoić aku na 24 V do 17,5 V, ale to tylko raz

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
a jaki solar zapodałeś do takiej lodówki by mogła robić na nonstopie?
- animaldziobak
Generalnie to jako wsparcie na trudne chwile 195 W /24V, bo takie mam zasilanie w aucie 
A zakupy w sklepie w Ostrołece, a ze regulamin forum zabrania podawania nazw - hihi to powiem ze to po naszemu nowoczesnydom.pl
Regulator 20 A wystarcza w zupełności. Jest to trochę połaci dachowej zajęte, ale że autobus jest duuży to się zmieścił w poprzek dachu.
Obecnie jestem na etapie motania osobnego aku do wnętrza ale na 12 V, też wspieranego solarem już istniejącym, kwetia tylko regulatora co zakuma 24 i 12 V naraz.

A zakupy w sklepie w Ostrołece, a ze regulamin forum zabrania podawania nazw - hihi to powiem ze to po naszemu nowoczesnydom.pl
Regulator 20 A wystarcza w zupełności. Jest to trochę połaci dachowej zajęte, ale że autobus jest duuży to się zmieścił w poprzek dachu.
Obecnie jestem na etapie motania osobnego aku do wnętrza ale na 12 V, też wspieranego solarem już istniejącym, kwetia tylko regulatora co zakuma 24 i 12 V naraz.
Pojarka 3.0 v6 89 r long, KUMHO KL-71 33x12,5x15 i Escape 12000lbs
Volvo TGB 11
tel. 606-301-656
Volvo TGB 11
tel. 606-301-656
a tu jeszcze taki fajny tekscik dla osob zielonych w temacie 
http://www.kena.pl/?category=Porady&page=lodowki

http://www.kena.pl/?category=Porady&page=lodowki
Witam ponownie
Planuję zakup lodóweczki. Upatrzyłem sobie taką http://alegratka.pl/ogloszenie/lodowka- ... 960c5d4b8b Cena chyba znośna, brać?

dupa tam, chyba ze jest -10 tam gdzie stoi lodowka
mam red bulla ze sklepu i robi do +4 minimalnie, i pradu ciagnie 60 W
Kurcze, sprzedawca usunął ogłoszenie... Znalazłem jeszcze taką http://alegratka.pl/ogloszenie/lodowka- ... 8f12871641 Warto ją kupić i jeśli tak to dlaczego? A może polecacie coś innego w tej cenie? Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.
siemano, kupilem cos takiego dzien przed wyjazdem bo mi niedwracajnie zdechla lodowka i tylko takie cos znalazlem. Wyjazd na poludnie, mocno cieplo. W trasie sprawdza sie nawet nawet jako podtrzymywanie chlodku, na kempie podlaczalem pod 230V i w miare chlodzilo. Wada jest to ze strasznie leci woda z tej klapy- pewnie od kondensacji- przy otwarciu sie wlewa do srodka. Co dzien mialem ze 2 cm wody w srodku, najczesciej zostawialem bo poprawia chlodzenie
zalety- lekka. Nie stwierdzilem roznicy w trybie eko i turbo czy jaktam sie to zwie. Wyrwaly sie szybko zaczepy raczki, bez znaczenia. Dosc glosno chodzi. Podsumowujac, za te 200 zl raczej warto. Na gorace dni dokladalem zamrozony niebieski wklad i bylo git. Nie spodziewaj sie jednak, ze latem schlodzi Ci cieply napoj do 10 stopni...
edit - moja jest wieksza. edit 2 - jesli chcesz odkupic, wal na PW

edit - moja jest wieksza. edit 2 - jesli chcesz odkupic, wal na PW

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
A co z takim zestawem:
http://allegro.pl/lodowka-turystyczna-w ... ampaign=FB
+ przetwornica na 12v. Zdała by egzamin w osobówce?
http://allegro.pl/lodowka-turystyczna-w ... ampaign=FB
+ przetwornica na 12v. Zdała by egzamin w osobówce?
Cherokes 4.0 ,Nissan Terrano II 2.4 12V, Toyota Land Cruiser 100 V8.
Czy tylko ja mam wrażenie ze te sprzęty potaniały?kis2001 pisze: http://allegro.pl/lodowka-turystyczna-w ... ampaign=FB
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

a ja mam wrazenie ze to na 230v a nie na 12v i pewnie przetwornica zadna tego nie uciągnie
przetwornica na luzieh0MER pisze:a ja mam wrazenie ze to na 230v a nie na 12v i pewnie przetwornica zadna tego nie uciągnie
Leistungsaufnahme: ca. 75 Watt
ale akumulator szybko się skończy
Nie do końca na luzie, przetwornica musi być z sinusem i o mocy ok.500w w rozruchu. Lodówka podobno przy starcie pobiera krótkotrwale ok. cztery razy więcej niż w nominale.
- andrzej627
-
- Kontaktowanie:
Polecam stronę Lodówki przenośne, na której są opisane wszystkie lodówki firmy Waeco. Na dole strony dostępny jest poradnik (po angielsku), która pomaga w dokonaniu wyboru.
Przymierzam się do zakupu przenośnej lodówki kompresorowej WAECO CoolFreeze CDF 11.
Przymierzam się do zakupu przenośnej lodówki kompresorowej WAECO CoolFreeze CDF 11.
Andrzej
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
A nie lepiej za podobne pieniądze kupić CDF 28 lub 35 . Większy pożytek bo duże butelki wejdą .
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Mniej znana firma niż Waeco ale cena konkurencyjna .Może ktoś użytkuje to się wypowie .
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8