jakie trapy do turystyki?
Moderator: Marcin-Kraków
jakie trapy do turystyki?
Witam
Zamarzyły mi się trapy. Zastanawiam się jakie ona mają być bo nie mam pojęcia. Generalnie chodzi o coś lekkiego taniego co trochę pomoże w trudniejszej sytuacji. Niekoniecznie do budowania mostów. Ostatnio się zawiesiłem w pewnym rowie (przód na jednym końcu tył na drugim) na szczęście nie jechałem sam i jakoś poszło. Gdybym coś podłożył to było by łatwiej. Macie jakieś pomysły/propozycje?
Pozdrawiam
Zamarzyły mi się trapy. Zastanawiam się jakie ona mają być bo nie mam pojęcia. Generalnie chodzi o coś lekkiego taniego co trochę pomoże w trudniejszej sytuacji. Niekoniecznie do budowania mostów. Ostatnio się zawiesiłem w pewnym rowie (przód na jednym końcu tył na drugim) na szczęście nie jechałem sam i jakoś poszło. Gdybym coś podłożył to było by łatwiej. Macie jakieś pomysły/propozycje?
Pozdrawiam
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Re: jakie trapy do turystyki?
Kiedys mnie naszlo i sobie kupilem takie pomaranczone
http://allegro.pl/trapy-piaskowe-patrol ... 28228.html
Uzylem ich ze 3 razy moze, ale tak bez przekonania. Tym bardziej jak nie masz blokad w pajeraku
Absolutnie bezuzyteczne byly. Lepiej w to miejsce odlozyc kase na wyciagarke.
Cudow nie oczekuj.
http://allegro.pl/trapy-piaskowe-patrol ... 28228.html
Uzylem ich ze 3 razy moze, ale tak bez przekonania. Tym bardziej jak nie masz blokad w pajeraku
Absolutnie bezuzyteczne byly. Lepiej w to miejsce odlozyc kase na wyciagarke.
Cudow nie oczekuj.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
piaskowe trapy w naszych warunkach off-roadowych sa srednioprzydatene
lepiej kupic jakies kratowince lub np tzw kevlary/ pomostowki http://allegro.pl/trap-trapy-kevlarowe- ... 21738.html
mozna z nim zrobic mostek i przejecac przez jakis mocny uskok
lepiej kupic jakies kratowince lub np tzw kevlary/ pomostowki http://allegro.pl/trap-trapy-kevlarowe- ... 21738.html
mozna z nim zrobic mostek i przejecac przez jakis mocny uskok
-
-
- Kontaktowanie:
ja wożę w bagazniku przecięty na pół podest rusztowania warszawskiego.
Jak trzeba coś podłożyć pod koła bo sie ślizga to dają rade, robią też robotę w połączeniu z tirforem.
Jak trzeba coś podłożyć pod koła bo sie ślizga to dają rade, robią też robotę w połączeniu z tirforem.
drewniany?oldarcher pisze:ja wożę w bagazniku przecięty na pół podest rusztowania warszawskiego.
-
-
Metalowe take kratownicowe do zakupienia na złomie za kilkadziesiąt złotych. Jeśli o takich myślał przedmówca bo i coś takiego ja kupiłem, tyle że z innych przeznaczeniem.jradek pisze:drewniany?oldarcher pisze:ja wożę w bagazniku przecięty na pół podest rusztowania warszawskiego.
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Daj sobie spokój... Trapy są przereklamowane
Morze moja kariera offroadowa nie była zbyt bujna, ale nie miałem powodów do stania się "szczęśliwym" posiadaczem rzeczonych. Pomagają tyle, co umarłemu kadzidło, a wożenie tego tałatajstwa w kufrze to wielka upierdliwość.

Morze moja kariera offroadowa nie była zbyt bujna, ale nie miałem powodów do stania się "szczęśliwym" posiadaczem rzeczonych. Pomagają tyle, co umarłemu kadzidło, a wożenie tego tałatajstwa w kufrze to wielka upierdliwość.
Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
-
-
Poczekaj aż poprzednik odpisze żebyś nie zakupił niepotrzebnego żelastwa.jradek pisze:Mam odwiedzić budowlany?
Ja kupiłem na podłogę w kurniku

Z drugiej jednak strony kładąc to w błoto to lipa będzie bo najzwyczajniej się zapadną, chyba że by je czymś z jednej strony zagęścił by oczka były mniejsze

Jeep Cherokee 4,0 '92 lift 4" & Pajero Sport 2014 "wyprawówka"
te kraty pomostowe to niezły pomysł jest!
-
-
- Kontaktowanie:
Ile wychodzi metr bieżący takiego pomostu?
A ja mam taki stalowy podest:

tyle ze przecięty na pół idealnie wchodzi mi do bagażnika.
A ja mam taki stalowy podest:

tyle ze przecięty na pół idealnie wchodzi mi do bagażnika.
Mam takie kevlarowe, zielone. Dałem za nie ponad 30ooozł. 
Zastosowanie trapów kratownicowych/otworowych to pomysł z dupy. Lepiej gałęzi nazbierać.
Rozpadliny akurat na 80cm to też raczej niezbyt częste zjawisko.
Do pokonywania rowów to się jedynie nadaje czasem, a i to niezbyt często.
No i można po tym najechać na coś, celem dokonania naprawy wymagającej wlezienia pod auto.

Zastosowanie trapów kratownicowych/otworowych to pomysł z dupy. Lepiej gałęzi nazbierać.
Rozpadliny akurat na 80cm to też raczej niezbyt częste zjawisko.
Do pokonywania rowów to się jedynie nadaje czasem, a i to niezbyt często.
No i można po tym najechać na coś, celem dokonania naprawy wymagającej wlezienia pod auto.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Też nie używałem i nie zamierzam... bardziej upierdliwe niż przydatnerudypajero.koszalin pisze:Daj sobie spokój... Trapy są przereklamowane![]()

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Mam "kewlarowe" czyli w realu z włókna szklanego i jakiegoś mocnego plastiku. Wytrzymują jako mostek i Ssangyonga i Pajero. W autach z plastikowym zderzakiem pomagają przejechać tam, gdzie nie starcza kąta natarcia albo rampowego. Poza tym, jak sie jedzie samemu i nie ma drzew (a przecież jak sa drzewa to jest las i wtedy jechać nie wolno
) to kilka razy sie nimi ratowałem i w błocie i w śniegu, jak wisialem na podwoziu, albo nie mogłem wyjechać z koleiny a chciałem skręcić. Czy warto? Nie wiem. Wozi mi się je łatwo jako półkę w bagażniku (jak czyste) albo na dachu (po użyciu).

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
lepiej dołożyć grosza i wsadzić windę
raz widziałem jak kolega tego użył w błocie... i zadziałało
ale najlepsze było, jak miał je potem wyrwać z tego błota
raz widziałem jak kolega tego użył w błocie... i zadziałało
ale najlepsze było, jak miał je potem wyrwać z tego błota

Na ostatniej wycieczce zaliczyliśmy 4 wklejki, w żadnym z przypadków nie można było użyć windy ponieważ było za daleko do czegokolwiek. Kinetyk natomiast "nie stygł". Pomyślałem o trapach, ale już mnie wyleczyliście.
są fajne kotwice do wind
Juz tu kiedys gdzies pokazywalem swoj projekt kotwicy. Malutki, taniutki i robi zajebiscie. Tylko fot nie moge znalezc.
Tak to wygaldalo +/- tylko u siebie nie mialem w takim ksztalcie \|/

Po zlozeniu malutkie.
O!Mam
Tak to wygladlo

Tak to wygaldalo +/- tylko u siebie nie mialem w takim ksztalcie \|/

Po zlozeniu malutkie.
O!Mam
Tak to wygladlo

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
o tak
z błota to i długiego parcha da się wyrwać na takiej "kotwicy" , tylko grubą linę trzeba
mieć w wyciągarce

mieć w wyciągarce
NIe wiem czy szydzisz , wiec wyjasniam...
Prety fi 12 , dlugosc ~70cm sztuk ~12 bez problemu wyciaga dlugiego parcha w blocie za polowe kola.
Na Wilczych u Kosy jak sie atki na trasie fakultatywnej zapchaly to wystarczylo doslownie 6 pretow,zeby ruszyc spokojnie na igorowej górce
Powieszonego na koleinie tez pociagnie jakis metr (tyle probowalem)
Prety fi 12 , dlugosc ~70cm sztuk ~12 bez problemu wyciaga dlugiego parcha w blocie za polowe kola.
Na Wilczych u Kosy jak sie atki na trasie fakultatywnej zapchaly to wystarczylo doslownie 6 pretow,zeby ruszyc spokojnie na igorowej górce

Powieszonego na koleinie tez pociagnie jakis metr (tyle probowalem)
- Damian
-
- Kontaktowanie:
to się kotwiczy do innego auta.jradek pisze:Na ostatniej wycieczce zaliczyliśmy 4 wklejki, w żadnym z przypadków nie można było użyć windy ponieważ było za daleko do czegokolwiek. Kinetyk natomiast "nie stygł". Pomyślałem o trapach, ale już mnie wyleczyliście.
kiedyś wyleczysz się pewnie całkowicie z posiadania kinetyka.
ja nie używam zupełnie już chyba z 8 lat.
i nie pozwalam zapinać do swojego wozu.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR