gdzie w wawie naprawiaja tirfor...?
Moderator: Marcin-Kraków
-
-
- Kontaktowanie:
gdzie w wawie naprawiaja tirfor...?
Gdzie jest w wawie jakis warsztat co by naprawiali tirfory/kirfory?
Moze jakies namiary, telefony?
Objaw jest taki ze:
Zgodnie z instrukcja by przewlec line naciagam wajche w miejsce rowka na obudowie...
przewlekam line.
zwalniam wajche.
i gdy probuje naciagac line ruszajac wajcha bedacą niżej.. lina przesuwa sie w dobra strone lecz gdy robie wajcha ruch w druga strone lina wraca...
czyli porusza sie w te i we wte.. tak jakby sie nie zamykala szczeka od przytrzymania liny.
gdzie moge to zrobic w wawie?
Moze jakies namiary, telefony?
Objaw jest taki ze:
Zgodnie z instrukcja by przewlec line naciagam wajche w miejsce rowka na obudowie...
przewlekam line.
zwalniam wajche.
i gdy probuje naciagac line ruszajac wajcha bedacą niżej.. lina przesuwa sie w dobra strone lecz gdy robie wajcha ruch w druga strone lina wraca...
czyli porusza sie w te i we wte.. tak jakby sie nie zamykala szczeka od przytrzymania liny.
gdzie moge to zrobic w wawie?
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

-
-
- Kontaktowanie:
A wyciagales z niego line calkiem moze?? Jak tak to wiem na 100% co zle zrobiles a jak niw yciagales to wiem na 99% 

WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Ja kiedys wyciagnalem calkiem line i wtopilem. Wsadzam line a tirfor tylko przod tyl. Rozebralem go i okazalo sie ze lina ominela jedna szczeke ale przez otwor wyszla.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Ja pozniej jak nie bylo potrzeby to nie wyciagalem bo to niedorobiony sprzet jest i sa klopoty z ta lina a teraz mam mechanika i 2 tirfory leza.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Ja swojego tirfora rozbierałem i nawet udało mi się go zreperować - nie ma tam zadnej zegarmistrzowskiej technikiGAZFAN pisze:To co radzisz? mam rozebrac? wprowadzic i na stale miec line w srodku?

Być może twój tylko się zapiaszczył. Radził bym rozebrać przeczyścić ropą i nasmarować na osiach oszczędnie towotem.
druga opcja to złamanie jakiejś dzwigni w środku (są spawalne) -ale to mało prawdopodobne jak masz mosiężny bezpiecznik w raczce; albo wyrobienie szczęk trzymających.
A jak ci się nie uda to tirfory naprawiają na ulicy pasterskiej 20 róg wójcickiego (dalekie bielany, pod łomiankami) 834 67 81
Michał "Majkello"
UAZ -expect the unexpected....
UAZ -expect the unexpected....
tiger pisze:Ja kiedys wyciagnalem calkiem line i wtopilem. Wsadzam line a tirfor tylko przod tyl. Rozebralem go i okazalo sie ze lina ominela jedna szczeke ale przez otwor wyszla.
mialem taki sam objew i przyczyne na ostatnich mazurskich, lina bokiem wchodzila, bo sie drugie szczeki "troche zapiaszczyly" i nie chcialy skubane na swoje miejsce wchodzic, rozebrac - wyczyscic - ma dzialac.
houk
panowie...
gdzie zanabyc droga kupna konkretnego tifora...
na allegro sam chlam made in china ..
0,8 m lina ...
od lesniczego juz 1/2 roku czekam...
wojaki pokradly wszystko....
sa coprawda T-MAXY ale za 1200 szelestow!! nie o to mi chodzi ...

gdzie zanabyc droga kupna konkretnego tifora...

na allegro sam chlam made in china ..

od lesniczego juz 1/2 roku czekam...
wojaki pokradly wszystko....
sa coprawda T-MAXY ale za 1200 szelestow!! nie o to mi chodzi ...

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
Mój tifor nie chodzi jak należy
na początku nie chodził wcale po włożeniu liny i wybraniu luzów na linie tifor szedł się i wracała w to samo miejsce
. Poprawiło się znacznie po rozebraniu i wyczyszczeniu wszystkiego ale nie do końca ostatnio zakopałem się w piaszczystym podłożu jakie było moje zdziwienie jak tiforek ładnie pracował na prostym
ale jak zaczęło się leciutkie wzniesienie to tiforek przypomniał sobie swoja dawna dolegliwość szedł i wracał w to samo miejsce
a autko stało
co to może być 

Legnica
-
- Kontaktowanie:
Pewnie szczeki juz wytarte i nie sciskaja dobrze liny. Jak na luzie line ciagnie a tak nie chce to moim zdaniem na 100% szczeki. Ja u siebie je troche naspawalem i pomoglo.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Tez stawiałem na szczeki jak go rozebrałem to wszystkie elementy wyglądały na całe i nie pogięte
a co do szczek obie połówki szczeki maja pół okrągły otwór w którym chodzi lina
jakiej wielkości powinien być ten otwór
chciałbym wiedział ile zaspawać
czy jedna połówkę szczeki zaspawać do równego a drugą zostawić 

Legnica
-
- Kontaktowanie:
najlepiej obudwie zeby zadna nie byla gladka nie wiem ile maja nowe takie szczeki ale naspawaj z 2-3mm i bedzie dobrze.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL