co jest dozwolone
Moderator: Marcin-Kraków
co jest dozwolone
Jeżdżąc ostatno po lesie przy otwartym oknie tak oberwałem gałęzią ze przez chwile nie mogłem dojśc do siebie, okropny ból. I jak to mówią natchnienie przyszło w bólu u mnie dosłownie. Chcę zamontować sobie metalowe linki które będą chronić lub uprzedzą mnie przed niespodziewanym atakiem gałęzi. Linka normalnie poprowadzona od maski do dachu. Pytanie jak sie to ma do przepisów ruchu czy mogę sobie takie cudo zamontować ? oraz chciałbym mieć jeszcze składanego kangura z tyłu auta? Jak policja reaguje na takie wynqalazki???
Re: co jest dozwolone
wiesz.. linki tak sobie można skonstruować, że ich ściągnięcie/założenie trwa ok 1 minuty..
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
tak jak na jazde po lesiesuchyt pisze:Jeżdżąc ostatno po lesie ..... Jak policja reaguje na takie wynqalazki???

linka to ci pomoże żeby gałęzie ci szyby nie wybiły...
A jak masz dostać w pysk to i tak dostaniesz

Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

Pomijając fakt, że przez 10 lat jazdy bez linek także mi nie wybiły szybyMikołaj pisze:linka to ci pomoże żeby gałęzie ci szyby nie wybiły...

toć kolega pisze o jeździe po lesie,Adamo pisze:Pomijając fakt, że przez 10 lat jazdy bez linek także mi nie wybiły szybyMikołaj pisze:linka to ci pomoże żeby gałęzie ci szyby nie wybiły...
a nie po polach

LR 109 S III 2,25>2.5>300tdi
LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
zawsze można zamknąć okno - gałęzią nie oberwiesz i będzie zgodnie z przepisami 

Trudno zamknąć okno, jak np. drzwi nie maandrzej:) pisze:zawsze można zamknąć okno - gałęzią nie oberwiesz i będzie zgodnie z przepisami

Mi kiedyś gałąź wyjęła szkło kontaktowe z oka. Było słabo zabawnie

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Tak się zastanawiałem dlaczego... ale teraz już będę wiedział. Dzięki za uświadomienierafi 109 pisze:toć kolega pisze o jeździe po lesie,Adamo pisze:Pomijając fakt, że przez 10 lat jazdy bez linek także mi nie wybiły szybyMikołaj pisze:linka to ci pomoże żeby gałęzie ci szyby nie wybiły...
a nie po polach

A ja myślałem, że rozmawiamy o samochodach a nie o rurowcachKostuch pisze:Trudno zamknąć okno, jak np. drzwi nie ma![]()

ja ja ja mam
może nie być dachu, okien , nie będzie to rurak -
a będą drzwi i będzie to nadal samochód...

może nie być dachu, okien , nie będzie to rurak -
a będą drzwi i będzie to nadal samochód...

LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
założe sobie linki i pojeżdże jak mnie złapią i każą zdjąć to będe myślał co wtedy,
linki na szosie = kara piniężna
zrób se jak już było pisane - zdejmowane ,
w lesie załozysz, na szosie zdejmiesz, operacja zajmuje ok. 1 min.

zrób se jak już było pisane - zdejmowane ,
w lesie załozysz, na szosie zdejmiesz, operacja zajmuje ok. 1 min.

LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
No chyba że go w lesie na publicznej szutrówce z linkami złapią;)
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

A zna ktoś jakieś przepisy w których mowa o linkach i że jest to niedozwolone?
Czysta dusza, silna ręka.

a zna...
poszukaj - ten temat był już tu na forum przerabiany,
poszukaj - ten temat był już tu na forum przerabiany,

LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
jak auto linką zrobi z pieszego teksańską masakrę piłą łańcuchową, to prokurator znajdzie odpowiedni przepisMikołaj pisze:A zna ktoś jakieś przepisy w których mowa o linkach i że jest to niedozwolone?
GG 2626465
O ile mi wiadomo przepis mówi coś o nielegalności wszelkich urządzeń nie fabrycznych montowanych na samochodzie. Zwłaszcza tych mogących stanowić potencjalne dodatkowe zagrożenie dla innych uczestników ruchu. A pod tak zdefiniowany przepis można podciągnąć nawet okiec wystawiony przez okno
no tak tylko, że okieć nie jest montowany na stałe 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

Jak tak patrzę na wyliftowanego parcha... to fizyczną niemożliwością jest żeby pieszy znalazł się na mascebusz pisze:jak auto linką zrobi z pieszego teksańską masakrę piłą łańcuchową, to prokurator znajdzie odpowiedni przepisMikołaj pisze:A zna ktoś jakieś przepisy w których mowa o linkach i że jest to niedozwolone?

a jak właśnie się z wiaduktu rzuci - to co

LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
To już wszystko jedno w co trafirafi 109 pisze:a jak właśnie się z wiaduktu rzuci - to co![]()

ale tak by go jeszcze może odratowali,
a ciętych na pół nie składają
a ciętych na pół nie składają

LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
a jak skubany podskoczy, he?Adamo pisze:Jak tak patrzę na wyliftowanego parcha... to fizyczną niemożliwością jest żeby pieszy znalazł się na masce

GG 2626465
nie może znaleźć się na masce, bo linki go zdejmąAdamo pisze:Jak tak patrzę na wyliftowanego parcha... to fizyczną niemożliwością jest żeby pieszy znalazł się na mascebusz pisze:jak auto linką zrobi z pieszego teksańską masakrę piłą łańcuchową, to prokurator znajdzie odpowiedni przepisMikołaj pisze:A zna ktoś jakieś przepisy w których mowa o linkach i że jest to niedozwolone?
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl
http://www.forum-gaz-uaz.pl
Ja do problemu podchodzę odrobinę inaczej. Linki to element, który na 99% przetnie potencjalnego pieszego, który piany przewróci się mi na maskę. Więc dla czystego spokoju sumienia zdejmuję, abym nie miał potencjalnych problemów.
Czas spędzony na zakładaniu / zdejmowaniu jest znacznie lepiej spożytkowanym, niż czas spędzony w sądzie na uzasadnianiu, że niezależnie od linek człowiek i tak by zginął.
p. Tomek
Czas spędzony na zakładaniu / zdejmowaniu jest znacznie lepiej spożytkowanym, niż czas spędzony w sądzie na uzasadnianiu, że niezależnie od linek człowiek i tak by zginął.
p. Tomek