Namioty dachowe ze Złocieńca - proszę o opinie
Moderator: Marcin-Kraków
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Namioty dachowe ze Złocieńca - proszę o opinie
Czy ktoś używa namiotu dachowego polskiej firmy BOXTENT?
Chodzi mi o coś takiego http://www.boxtent.sklepna5.pl/kat/2/namioty.html
Cena jest całkiem przystępna i zdjęcia wyglądają zachęcająco.
Jak ktoś używa lub chociaż widział na żywo, to proszę o opinie.
Chodzi mi o coś takiego http://www.boxtent.sklepna5.pl/kat/2/namioty.html
Cena jest całkiem przystępna i zdjęcia wyglądają zachęcająco.
Jak ktoś używa lub chociaż widział na żywo, to proszę o opinie.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Re: Namioty dachowe ze Złocieńca - proszę o opinie
Uaz and GR Y61
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Dzięki z rzeczową opinię 

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
tu znajdziesz kilka opinii użytkowników
http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=23&t=74827&start=25
sam bym kupił taki namiot, bo wykonanie wg mnie OK, cena przystępna tylko jedyny dla mnie problem , że na chwilę obecną nie miał bym go gdzie trzymać w trakcie nieużywania a jeździć przez cały rok z namiotem na dachu to nie nada

http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=23&t=74827&start=25
sam bym kupił taki namiot, bo wykonanie wg mnie OK, cena przystępna tylko jedyny dla mnie problem , że na chwilę obecną nie miał bym go gdzie trzymać w trakcie nieużywania a jeździć przez cały rok z namiotem na dachu to nie nada

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Tak całkiem poważnie to bardzo mi sie podobają te namioty ze sztywnym dachem. I pewnie dokładnie taki niedługo kupię. Tyle, że ja wolę żeby dach dźwigał się cały a nie tylko jednostronnie.
Choć ceny tych jednostronnych całkiem ok.
Uaz and GR Y61
też się zastanawiam nad kupnem tego namiotu z boxtentu, kolo ze sklepu przysłał mi dodatkowe fotki i ze zdjęć wynika ,że jakość wykonania bardzo zadowalająca.
Jasne tylko za dźwiganie z drugiej strony trzeba drugie 3,5 tysi wysupłać.Tyle, że ja wolę żeby dach dźwigał się cały a nie tylko jednostronnie.
Parch+2+35+117xtrem ---->
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Ja mam od nich pokrowce na fotele i jakość wykonania oraz materiałów są bardzo dobre. Jeżeli się zdecydujesz na namiot dachowy od nich to napisz swoją opinię.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
- Jaaareeek !
-
więcej miejsca nad głową jest w tych, które dźwigają się jednostronnie.trawers pisze:Tak całkiem poważnie to bardzo mi sie podobają te namioty ze sztywnym dachem. I pewnie dokładnie taki niedługo kupię. Tyle, że ja wolę żeby dach dźwigał się cały a nie tylko jednostronnie.
Nad stopami miejsca jest dość.
- Jaaareeek !
-
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Jaaareeek ! pisze:więcej miejsca nad głową jest w tych, które dźwigają się jednostronnie.trawers pisze:Tak całkiem poważnie to bardzo mi sie podobają te namioty ze sztywnym dachem. I pewnie dokładnie taki niedługo kupię. Tyle, że ja wolę żeby dach dźwigał się cały a nie tylko jednostronnie.
Nad stopami miejsca jest dość.
Ale z tych jednostronnych gorzej włazić i wyłazić chyba, bo trzeba spać głowami w stronę wyjścia.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
- Jaaareeek !
-
wyjścia robią gdzie chcesz.
ja mam z tyłu i z prawego boku.
wchodzę z tyłu po drabince zamontowanej na stałe.
ale dajmy na to w takim tfu dzipie
możesz włazić z boku mając podniesioną tylną
klapę. drabinkę trzeba wozić oddzielnie.
można zrobić prosty monting z aluminiowych ceowników i wsuwać drabinkę od tyłu pod namiot.
ja mam z tyłu i z prawego boku.
wchodzę z tyłu po drabince zamontowanej na stałe.
ale dajmy na to w takim tfu dzipie

klapę. drabinkę trzeba wozić oddzielnie.
można zrobić prosty monting z aluminiowych ceowników i wsuwać drabinkę od tyłu pod namiot.
- Paweł Disco
-
- Kontaktowanie:
Namioty dają radę. Użytkuje takiego od 4 lat i jest OK. W początkowych modelach był problemy z moskitierami ale zmieniono materiał i teraz są OK.
Myślę, ze stosunek ceny do jakosci jest zadowalający.
Jedyny "problem" z tego typu konstrukcjami- musisz mieć gdzie to przechować do lata do lata.
I pamietać , że masz coś na dachu jak wjeżdzasz np. pod zadaszenie.
Myślę, ze stosunek ceny do jakosci jest zadowalający.
Jedyny "problem" z tego typu konstrukcjami- musisz mieć gdzie to przechować do lata do lata.
I pamietać , że masz coś na dachu jak wjeżdzasz np. pod zadaszenie.
Paweł, LR disco200tdi
-offroad zbliża-
-offroad zbliża-
- szymano199
-
Namioty dłuższy czas są produkowane, czy ktoś jeszcze je używa? Doda swoją opinię?
A to masz już masz przeczytane http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... t&start=75 ?szymano199 pisze:Namioty dłuższy czas są produkowane, czy ktoś jeszcze je używa? Doda swoją opinię?
Właśnie kupiłem taką używkę, i muszę powiedzieć, że konstrukcyjnie są dość mocno skopane
Kupiłem, bo lubię majsterkować a i cena była dobra
Producent oszczędza jak może...
Laminat bardzo cienki i gibki, bez żadnych wstawek i wzmocnień.
Najbardziej daje się to we znaki na podłodze i rantach - przy zamknięciach.

Kupiłem, bo lubię majsterkować a i cena była dobra

NISSAN PATROL Y 61, 6.5 TD V8
GG10114884

GG10114884
No nie wiem, ja używam 3 lata i generalnie jestem z samego produktu zadowolony. Co innego ze sprzedawcy
. Nie zauważyłem żadnej gibkości laminatu
. Twardszy, a co prawdopodobnie się z tym wiąże cięższy - wcale nie byłby lepszym rozwiązaniem. Na trawersach jednak czuć, że masz ze 60 kilo na dachu i więcej już nie trzeba. Cioram go po krzaczorach, przedzieram się przez chaszcze i nie ucierpiał za bardzo, więc można uznać, że jest trwały.

- LSD
-
- Kontaktowanie:
Potwierdzam, jestem w pałni zadowolony. Namiot mam 3 lata. Przeżył już wiele, łącznie z opieraniem się auta o drzewo (cały ciężar auta na namiocie).raulf pisze:No nie wiem, ja używam 3 lata i generalnie jestem z samego produktu zadowolony. Co innego ze sprzedawcy. Nie zauważyłem żadnej gibkości laminatu
. Twardszy, a co prawdopodobnie się z tym wiąże cięższy - wcale nie byłby lepszym rozwiązaniem. Na trawersach jednak czuć, że masz ze 60 kilo na dachu i więcej już nie trzeba. Cioram go po krzaczorach, przedzieram się przez chaszcze i nie ucierpiał za bardzo, więc można uznać, że jest trwały.
Jedyna czynność serwisowa to co roku impregnacja. Bez tego przy mocnym deszczu przecieka. Po zaimpregnowaniu jest O.K. No ale to chyba nie dotyczy wszystkich, bo były różne materiały. Ja sobie wybrałem "oddychający" to mam

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
może weź pod uwagę, że te namioty mają jeździć na osobówkach też (zatem waga ma swoje znaczenie).LANDEK pisze:Właśnie kupiłem taką używkę, i muszę powiedzieć, że konstrukcyjnie są dość mocno skopane![]()
Kupiłem, bo lubię majsterkować a i cena była dobra![]()
Mam takiego ( dwójkę) był ze mną na Kaukazie, od tamtej pory w zasadzie leży bo jeżdżę sam lub sam + 1 więc nie ma zastosowania - chyba go przerobię na otwierany dach do 110
Laminat jak laminat, można zrobić pancerny a można zrobić trwały i lekki.
Skoro kupiłeś używkę i lubisz majsterkować, to możesz go powzmacniać gdzie i jak się da.
Dla mnie ten namiot ma jedną wadę, tą niby wnękę w pokrywie co to ma robić niby za bagażnik, wolałbym by jej nie było, bo dzięki "temu niebyciu" można by było trochę maneli upchać w budzie namiotu na czas jazdy. Niestety wnęka będzi by za bardzo namiot nie przypominał konstrukcji firmy (...) bo zahacza to o wzory zastrzeżone.
Z praktyki obserwacji i użytkowania namiotów boxowych i harmonijkowych jestem zwolennikiem boxowych, nawet w największą zawieruchę dają nam komfort natychmiastowego gotowego do spania namiotu, czego o harmonijkowych powiedzieć nie można
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
czym impregnowac namiot /
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
impregnatem w sprayu, firm jest kilka, idź do szewca albo większego sklepu turystycznego np.: decathlon to Ci poradzą
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
aktualnie w LIDLu jest spray do impregnacji, poniżej 9zł
po spryskaniu brzydko pachnie, ale potem daje radę, ze zwykłych szmacianych spodni zrobił mi nieprzemakalne
po spryskaniu brzydko pachnie, ale potem daje radę, ze zwykłych szmacianych spodni zrobił mi nieprzemakalne
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Ja używam imprgantu do sprzętu sportowego. W Decathlonie jest dość drogi. Pucha kosztuje 50 zł na ALL kosztuje 20 zł. Ja na namiot brałem 2 sztuki, bo zamki i miejsca szwów impregnowałem kilka razy.
Brzydki chemiczny zapach wietrzeje po kilku godzinach.
Brzydki chemiczny zapach wietrzeje po kilku godzinach.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
OK...dzięki
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
Ja mam, nie narzekam. Nic się jeszcze nie rozsypało, nie przecieka, choć jakiejś gigantycznej ulewy nie przeżył. Dno wiotkie, fakt ale nie pęka, nic się nie dzieje. Zamki sprawne nadal.