Mam problem i szukam pomocy...

Moderator: Marcin-Kraków
Wyciągarkę dobierasz do samochodu a właściwie jego wagi, lepiej dołożyć parę złoty i kupić lepszą tym bardzie że ma służyć jak najdłużej a co do snorkela dobierasz pod konkretny model samochodu polecam safari ale można kupić uniwersalny niestety trzeba liczyć z gorszą jakością i trudnościami w montażu najważniejsze jest żeby był szczelnykobieta pisze:większość robi sam więc myślę że sobie poradzi... a co myślicie o wyciągarce? Ja wiem że ogólnie to są drogie rzeczy ale można kupić też takie za kilkaset złoty... opłaca się czy lepiej uzbierać więcej kasy i kupić droższą?
Myślisz że to wyciągnie jakikolwiek samochód z błotaPiRoman pisze:Jeśli wyciągarkę, to Mu taką spraw http://allegro.pl/wyciagarka-bass-polsk ... 72629.html
Jeśli generalnie lubi zabawy w błocie, to będzie zadowolony z długich przygód. A Ty zaoszczędzisz kaskę na kosmetyczkę![]()
Tylko pas do drzewa jeszcze wypada dokupić.
No pewnie że wyciągnie. Raz wjechałem w błoto, nie chciało mi się tej wajchy od przednich kół ruszać, nie zabrałem ze soba instrukcji od tego, w sumie to i tak jest po niemiecku. I podpiąłem taka wyciągarkę i wyciągnąłem. Troche tylko śmierdziało plastikiem, ale ona była nowa i chyba na dotarciu jeszcze.sebastian 4x4 pisze:...
Jeżeli stanąłes jadąc na samym tyle to pewnie we dwóch dałoby się auto wypchać. To w żaden sposób nie dowodzi że ta wyciągarka nadaje się do czegoś wiecej niż quada.PiRoman pisze:No pewnie że wyciągnie. Raz wjechałem w błoto, nie chciało mi się tej wajchy od przednich kół ruszać, nie zabrałem ze soba instrukcji od tego, w sumie to i tak jest po niemiecku. I podpiąłem taka wyciągarkę i wyciągnąłem. Troche tylko śmierdziało plastikiem, ale ona była nowa i chyba na dotarciu jeszcze.sebastian 4x4 pisze:...
adas bombowiec pisze:Snorka Safari: http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/33/224.html Bedzie zadowolony.
Wyciagarka w tej cenie to badziewie a przydatnosc snorka w terenie jest na pewno wieksza, niz lamp led.
OK rozumiem aluzjęPiRoman pisze:Nie jechałem na samym tyle. Normalnie, 4 koła ziemi dotykały. Tylko że jak się zrobiły te takie podłużne doły w drodze głębokie, to się oparł na środku miską olejową od tylnych kół i stanął. A jak dałem gazu, to aż mi cały bok taką brudną wodą ochlapało. I przypiąłem wyciągarkę z przodu do rur i wyciągnąłem. Bo nie było nikogo, kto by mi pomógł pchać. Jechal ze mną Ksiądz Proboszcz. A wiesz, urząd zobowiązuje.
Biednych nie stać na kupowanie tanich rzeczykobieta pisze:Dzięki piękne wszystkim za rady ... chyba zdecydujemy się na snorkela... a powiedzcie czy duża jest różnica między safari a tymi zwykłymi, albo zwyklejszymiże tak to ujmę... tańszymi po prostu...? Chodzi mi czy lepiej sam snorkel safari czy może być np HL i snorkel taki za np. 500zł bo też za tyle są na allegro...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość