Wasze rekomendacje kinowe i nie tylko
Moderator: moralez
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Re: Wasze rekomendacje kinowe i nie tylko
Tak sobie przypomniałem - "warld war z" widział?
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Widział
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- goralski
-
- Kontaktowanie:
A dwójka wyszła?
Nie mam pojęcia. Film był przeciętny, bo ledwo pamiętam.
Sequelowanie, Prequelowanie, Rebootowanie wszystkich filmów to jakaś masakra. Nawet nowych fabuł już im się nie chce wymyślać.
tel. 504126172
tel. 504126172
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Brad Pitt tam przed zombie uciekał 
Ale sceny i tempo akcji mi się podobało, takie kino do piwa w kabinie do poduszki w sam raz

Ale sceny i tempo akcji mi się podobało, takie kino do piwa w kabinie do poduszki w sam raz
Na zmianę klimatu https://www.filmweb.pl/film/Wr%C3%B3g-2013-651383
tel. 504126172
tel. 504126172
Ad Astra ktoś popełnił ? Tracić czas na obejrzenie tego ?
Ja popełniłem i żałuję, ale nie jestem wyznacznikiem bo sajensfikszyn mi nie podchodzi. Może dla wielbicieli gatunku to jest coś warte, dla mnie nie.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Dla wszystkich zmotoryzowanych...i zakręconych pozycja obowiązkowa
https://www.filmweb.pl/Prawdziwa.Historia/descs

https://www.filmweb.pl/Prawdziwa.Historia/descs
1917 taki szeregowiec Ryan pierwszej wojny światowej, niby jakoś świetnie zrobiony ale ja nie zauważyłem. Nie polecam, chyba, że ktoś się nudzi.
Boże Ciało, no nie jestem fanem Komasy, dla mnie film dla gimbazy, zrobiony naiwnie jak miasto 44. Coś próbuje powiedzieć, ale nie potrafi się wysłowić. Odniosłem wrażenie, że próbował złapać klimat wina truskawkowego, ale mu nie wyszło....
Boże Ciało, no nie jestem fanem Komasy, dla mnie film dla gimbazy, zrobiony naiwnie jak miasto 44. Coś próbuje powiedzieć, ale nie potrafi się wysłowić. Odniosłem wrażenie, że próbował złapać klimat wina truskawkowego, ale mu nie wyszło....
PIV 3,2DiD
-
-
Jeśli seriale też wchodzą w grę to polecam Kroniki Time Square,
Lata 70-te, alfonsi, dziwki, narkotyki...
Lata 70-te, alfonsi, dziwki, narkotyki...
AdAstra też nie to może Zenek Ci podejdzieVidelec pisze: ↑śr lut 26, 2020 8:50 pm1917 taki szeregowiec Ryan pierwszej wojny światowej, niby jakoś świetnie zrobiony ale ja nie zauważyłem. Nie polecam, chyba, że ktoś się nudzi.

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Dunkierka całkiem niezła, nie dodanie muzyki z jednej strony kastruje film pod Oscara ale z drugiej oddaje trochę klimat walki. Inne kino jak do tej pory, choć akcja mogła by być troszkę szybsza. Warto spojówki pomęczyć
Jak lubisz takie klimaty to Kompania Braci powinna też podejść, jest tego 10 części, stare ale trzyma poziom.
PIV 3,2DiD
Irlandczyk jest świetny. Staruszkowie De Niro, Pesci i Pachino wymiatają.
Plagi Breslau - gdybym wiedział, że to zrobił Papryk Vege, to bym nie tknął. Fabuła jak Cię mogę, choć rozwiązanie w połowie to mocne dno. Finał się broni jakoś, takie polskie Siedem. Za to zdjęcia i muzyka to jakiś koszmar, szczególnie zdjęcia. Jakby tfurcy mieli tylko jedną kamerę bez gimbala i statywu oraz drona. Wytrwałem głównie dla Wrocławia w tle.
Plagi Breslau - gdybym wiedział, że to zrobił Papryk Vege, to bym nie tknął. Fabuła jak Cię mogę, choć rozwiązanie w połowie to mocne dno. Finał się broni jakoś, takie polskie Siedem. Za to zdjęcia i muzyka to jakiś koszmar, szczególnie zdjęcia. Jakby tfurcy mieli tylko jedną kamerę bez gimbala i statywu oraz drona. Wytrwałem głównie dla Wrocławia w tle.
tel. 504126172
tel. 504126172
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Zbyt rzadko ten wątek odwiedzam. Chyba nie zdążę ostrzec:
Ad Astra to gniot. I choć rzadko używam tego określenia, to tu pasuje. Wygniecione to, wymęczone, przeintelektualizowane na siłę, Brad Pitt sztywny jak deska i kompletnie niewiarygodny. Tak bardzo mi to nie podeszło, że kompletnie skreśliło dla mnie jeden z większych polskich portali o kinie SF, Alien Hive - bo tam uznali to za filmy niemal dekady i godnego następcę Odysei 2001. No nie, dla mnie zdecydowane nie. Mamy widocznie kompletnie niekompatybilne gusta.
1917 widziałem w kinie. I po tym filmie muszę zobaczyć Parasite by naocznie się przekonać, w czym koreańczycy byli lepsi. Bo dla mnie 1917 jest świetny. W pewnym sensie lepszy niż Szeregowiec Ryan, ale w taki sposób, że mam pewność skrajnej subiektywności tego odczucia. Dunkierka robiła podobne wrażenie, ale tutaj jest inaczej. Temat na dłuższą dyskusję. To jest kartka z pozdrowieniami dla dziadka reżysera i jako taka jest fantastyczna.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
mocne jest to co bierzesz , dawno takiej szmiry nie widziałem ...........generalnie oprócz Depresji Gangstera , to chyba najgorsza rola De NIro .
Film trwa 3,5 h i jest tak ujjjowy że ..........może ja mam inny gust ale PSY 3 mogą się z nim równać
Widać lubimy inne rzeczy. Przepadam za przegadanymi filmami i starym, nieco statycznym sposobem kręcenia. Jarmush to to nie jest, ale Scorsese trzyma poziom.
Jakie filmy oprócz przyrodniczych lubisz Piotruś?
tel. 504126172
tel. 504126172
kino moralnego niepokoju
Popieram. Irlandczyk jest spoko. To wysmakowane kino jak foie gras w dobrej restauracji, dialogi, muzyka, kadry, gra aktorska. Boże Ciało przy nim to jak hot dog z Orlenu.Kabal pisze: ↑pt lut 28, 2020 11:49 amWidać lubimy inne rzeczy. Przepadam za przegadanymi filmami i starym, nieco statycznym sposobem kręcenia. Jarmush to to nie jest, ale Scorsese trzyma poziom.
Jakie filmy oprócz przyrodniczych lubisz Piotruś?
Z nominowanych jeszcze Le Mans i Joker, Parasite nie widziałem ale może w weekend.
PIV 3,2DiD
Joker petarda, Le Mans świetny, Parasite też świetny. Niemniej Boże Ciało wg mnie dobre. Szczególnie, że historia prawdziwa podobno. Twórxa Parasite popełnił też Snowpiercer. Taki Folwark Zwierzęcy w wersji postapokaliptycznego SF
tel. 504126172
tel. 504126172
Dobre filmy.
Irlandczyk super. Klimat, rozciągnięte dialogi, wspaniała mimika aktorów, akcent - kwintesencja kina gangsterskiego. Ale cóż ja lubię filmy tego reżysera. De Niro z Pacino -klasa! No i Joe Pesci! Ciężko sobie wyobrazić lepszego aktora do tej roli.
Jak dla mnie numer jeden. 3.5h minęły nie wiadomo kiedy. Chciałoby się jeszcze "posiedzieć" w tym klimacie. Nie wiem, być może mam upodobania w tym kierunku, ale lubię filmy Scorsese i Tarantino, gdzie smaczków trzeba doszukiwać się w dialogach i drobnych szczegółach
Irlandczyk super. Klimat, rozciągnięte dialogi, wspaniała mimika aktorów, akcent - kwintesencja kina gangsterskiego. Ale cóż ja lubię filmy tego reżysera. De Niro z Pacino -klasa! No i Joe Pesci! Ciężko sobie wyobrazić lepszego aktora do tej roli.
Jak dla mnie numer jeden. 3.5h minęły nie wiadomo kiedy. Chciałoby się jeszcze "posiedzieć" w tym klimacie. Nie wiem, być może mam upodobania w tym kierunku, ale lubię filmy Scorsese i Tarantino, gdzie smaczków trzeba doszukiwać się w dialogach i drobnych szczegółach
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Na czasie, w związku z koroną i wirusem, polecam obejrzeć "12 małp" 

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
12 małp, fajne
warto odświeżyć.

PIV 3,2DiD