Wypadki....
Moderator: moralez
- misialek
-
A czy musiało dojśc "dotknięcia" żeby wina spadła na osobówkęMACIEK27 pisze:Nie było kolizji , autobus go nie dotknał wina spada na kierowce autobusu za niedostosowanie prędkości do warunków.

Żółty wyjechał mu przed nosem z podporządkowanej a facio w busie pewnnie próbował hamować ile się dało ale się... nie dało
Ranger, XC70, XTZ660
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
- misialek
-
Wiesz co, umówmy się że powiesz mi którędy sobie jedziesz np z rodzinką na urlop, będziesz leciał sobie traską jakieś 100-120km/h a ja się przyczaje jakimś szybciutkim plackiem i wyskocze ci nagle przed nosem że tylko uda mi się na milimerty uciec przed twoją maską a Ty nagle zaskoczony odbijesz gdzieś kierowicą i np przypierdzielisz w drzewo i rozbijesz się (z wszystkimi na pokładzie). Przyjedzie policja i jeszcze wpierdzielą Ci mandat (jak będziesz żywy) no bo jak to, przecież Pan nie wyhamował a do zderzenia ze mną który wypadłem nagle z podporządkowanej nie doszło....MACIEK27 pisze:Masz na pomiarze predkosc, co z tego ze osóbwka wyjechała, wina po stronie kierowcy busa nie było kolizji i tyle - takie jest prawo.
Zastanów się prosze jeszcze raz...
Ranger, XC70, XTZ660
Wiktor coś widze agresywny jesteśWiktor. pisze:bzdury piszesz i tyle. Ale wiem, Ty masz doświadczenieMACIEK27 pisze:Masz na pomiarze predkosc, co z tego ze osóbwka wyjechała, wina po stronie kierowcy busa nie było kolizji i tyle - takie jest prawo.

był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
misialek pisze:Wiesz co, umówmy się że powiesz mi którędy sobie jedziesz np z rodzinką na urlop, będziesz leciał sobie traską jakieś 100-120km/h a ja się przyczaje jakimś szybciutkim plackiem i wyskocze ci nagle przed nosem że tylko uda mi się na milimerty uciec przed twoją maską a Ty nagle zaskoczony odbijesz gdzieś kierowicą i np przypierdzielisz w drzewo i rozbijesz się (z wszystkimi na pokładzie). Przyjedzie policja i jeszcze wpierdzielą Ci mandat (jak będziesz żywy) no bo jak to, przecież Pan nie wyhamował a do zderzenia ze mną który wypadłem nagle z podporządkowanej nie doszło....MACIEK27 pisze:Masz na pomiarze predkosc, co z tego ze osóbwka wyjechała, wina po stronie kierowcy busa nie było kolizji i tyle - takie jest prawo.
Niestety takie jest prawo w tym karjujesteś posiadaczem prawa jazdy i masz obowiązek znać przepisy i ich przestrzegać.
Zastanów się prosze jeszcze raz...
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
Moim skromnym zdaniem szkolny przykład zajechania komuś drogi ...spowodowanie tym katastrofy drogowej...i ucieczka z miejsca zdarzenia...no i oczywisty pech plaskacza że został nagrany bo w innym przypadku winę poniósł by kierowca autobusu za niedostosowanie prędkości jazdy do warunków...albo że przysną na prostej nudnej drodze.... 

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
bzduryMACIEK27 pisze:(...) co z tego ze osóbwka wyjechała, wina po stronie kierowcy busa nie było kolizji i tyle - takie jest prawo.
nie musisz być uczestnikiem kolizji aby być jej sprawcą
inną sprawą jest udowodnienie winy wtedy
przerabiałem to w sądzie
cialo nie przyspiesza umyslu,umysł nie ponagla ciała...
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
www.szachy.org/~maciek/net/pvekstory301.gif
z tym "doświadczeniem" to miałem co innego na myśli. Ale jeżeli piszesz o przepisach to poczytaj sobie o włączaniu się do ruchu.MACIEK27 pisze:Wiktor coś widze agresywny jesteśWiktor. pisze:bzdury piszesz i tyle. Ale wiem, Ty masz doświadczenieMACIEK27 pisze:Masz na pomiarze predkosc, co z tego ze osóbwka wyjechała, wina po stronie kierowcy busa nie było kolizji i tyle - takie jest prawo.to ze mam doświadczenie w związku z zawodem to co innego. Niestety poczytaj sobie takie mamy prawo w tym kraju i nie ja je ustanowiłem - sam wiem ze jest sprzeczne i sam tego doświadczyłem.
był Patrol 260, a co teraz...
? też Patrol!!

- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
KU PRZESTRODZE
Witam.
Ponieważ, nieuchronnie zbliża sie pora permanentnie złych warunków na drogach, pozwalam sobie dołączyć ten link (celowo link-bo treść dla ludzi o mocnych nerwach-NAPRAWDĘ)) z wypadku.
ZDJĘCIA MASAKRY
Pamiętajcie-Życie mamy tylko jedno!!!
http://www.b0g.org/wsnm/article/21416
Ponieważ, nieuchronnie zbliża sie pora permanentnie złych warunków na drogach, pozwalam sobie dołączyć ten link (celowo link-bo treść dla ludzi o mocnych nerwach-NAPRAWDĘ)) z wypadku.
ZDJĘCIA MASAKRY
Pamiętajcie-Życie mamy tylko jedno!!!
http://www.b0g.org/wsnm/article/21416
Ciekawe co z kierowcami.....oj.
http://pl.youtube.com/watch?v=JEbjFe2tq_s
http://pl.youtube.com/watch?v=JEbjFe2tq_s
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
- scyzoryk73
i to jest argument za montażem monitoringu gdziekolwiek,
włączający się do ruch powinien zachować szczególną ostrożność przy włączaniu się do ruchu i nawet jeżeli jadący drogą z pierwszeństwem popełni błąd w ruchu to włączający musi bezwzględnie mu ustąpić pierwszeństwa. koniec kropka.
nagły manewr żółtego samochodu był karygodny
włączający się do ruch powinien zachować szczególną ostrożność przy włączaniu się do ruchu i nawet jeżeli jadący drogą z pierwszeństwem popełni błąd w ruchu to włączający musi bezwzględnie mu ustąpić pierwszeństwa. koniec kropka.
nagły manewr żółtego samochodu był karygodny
zawsze trzeba widzieć plusy w minusach
za pasem nóż a w ręku kij, krawieckie szydło w kapeluszu
za pasem nóż a w ręku kij, krawieckie szydło w kapeluszu