Bronka Vs Blazer K5 oba roczniki <<88
Explorer vs S10 rocznik >> 93
co polecacie, co wybrać, jak robi w terenie i jak znosi katowania, ile wytrzymują mosty, jakie wersje wybrać, ogólnie piszcie wszystko co wiecie

Moderator: Student
Ostatnie wersje Bronków miały również silnik 3,0 V6 - nie mylić z 2,9V6. Te silniki były od jakichś hamerykańskich - rzadki ale się zdarza - ja akurat zanabyłem w automacie i niestety brak części absolutny do silnikajapacz pisze:Odpowiednikiem Chevy'ego K5 u Forda jest full size Bronco, a nie Bronco II, zaś Explorer to coś pośredniego między nimi. W Bronco full size (ostatniej generacji) najmniejszym silnikiem była rzędowa szóstka 4.9 litra, a potem dwie V8 - 5.0 i 5.9. W najpopularniejszych u nas Explorerach najczęściej spotykanym motorem jest niemiecki, czterolitrowy V6, zaś prawdziwymi rodzynkami są pięciolitrowe ósemki. W małych Bronkach największym silnikiem było natomiast również niemieckie V6, o pojemności "zaledwie" 2.9 litra...
Podsumowując - porównywanie małego Bronka z K piątką jest conajmniej nie na miejscu. To tak, jakby porównać np. Suzuki Samuraja z Nissanem Patrolem - po prostu nie te same kategorie gabarytowe i wagowe:)
Tak jasneWiechu pisze:Kilka lat temu, był tu jeden gość, który miał dwa takie big-bronki.
Jeden w oryginale, drugi pomotany trochę w teren.
Długo woził się z ich sprzedażą.
W polskich warunkach, auto totalnie nieporadne w terenie, w lesie porażka.![]()
Wielkie, ciężkie, ochlej okrutny. Słowem - pomnik.
Ale na zloty i popierdółki po czołgówkach może być.
jak się pomota przedłużenie mocowania mostu to da się nawet 8" wyciągnąć.CrOOchy pisze:tył na resorze to bez problemu
ale popatrzyłem na przód troche, nie miałem się jak przyjżec dobrze bo strasznie nisko siedziałale jakoś tak troche nie ciekawie to wyglądało biorac pod uwage l.i.f.t
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość