Exploder zagazowany....????
Moderator: Student
Poszukuje wszelkich opinii w tym temacie, bo mi własnie spalił 22 w cyklu mieszanym i nie wiem czy to norma.... a może to i tak nieżle??? 

K160 3,3D '89, Exploder 4,0 '91
..off-road is a state of mind...
..off-road is a state of mind...
Gaz w XP
Witaj,
Mam Xpeka II i nie zdecydowałem się go zagazować - pamiętaj że tój 4l Ford ma silnik europejski a nie amerykański - one nie lubią gazu, a jak założysz to moga być problemy np. w "II" strzela tylny łańcuch rozrządu.
Pozdrawiam,
Maciek
Mam Xpeka II i nie zdecydowałem się go zagazować - pamiętaj że tój 4l Ford ma silnik europejski a nie amerykański - one nie lubią gazu, a jak założysz to moga być problemy np. w "II" strzela tylny łańcuch rozrządu.
Pozdrawiam,
Maciek
Range Rover 1976 3.5 V8
- BoMBowiec
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Hee????
Z tego co ja wiem to wszystkie 4.0V6 to konstrukcja europejska z Kolonii...
Gaz w Explorerze luzik jak w kazdym innym aucie.... Przelecialem kiedys 35.000km na LPG na gownianej instalacji BRC JUST HEAVY II generacji bez problemow... Chociaz Check Engine sie palil - bylo to zle popodlaczane....
Generalnie jak dzis gazowac Explozje to tylko IV lub V generacja gazu - czyli sekwencyjny wtrysk najlepiej holenderski lub ciekly wtrysk gazu holenderski.

Z tego co ja wiem to wszystkie 4.0V6 to konstrukcja europejska z Kolonii...
Gaz w Explorerze luzik jak w kazdym innym aucie.... Przelecialem kiedys 35.000km na LPG na gownianej instalacji BRC JUST HEAVY II generacji bez problemow... Chociaz Check Engine sie palil - bylo to zle popodlaczane....
Generalnie jak dzis gazowac Explozje to tylko IV lub V generacja gazu - czyli sekwencyjny wtrysk najlepiej holenderski lub ciekly wtrysk gazu holenderski.
Maciej Mikler - Van Klub Polska - http://www.van-club.com
- Broncosaurus
- Broncosaurus
Re: Gaz w XP
Pytałem o t różnicę, bo z wywodu diver9 wnioskuję że gaz do europejskiego "jest be" a do amerykańskiego...? tez "be"? Czy może "cacy" (chodzi mi o explorer '99)?diver9 pisze:Witaj,
- kra
-
- Kontaktowanie:
ja wlasnie wczoraj zalozylem gaz brc sekwencyjny w ponoc jednym z lepszych punktow na dolnym slasku i co!!!??? aaaaaaaaaaaaaaa!
po wyjechaniu z warsztatu i przejechaniu 100 km (trasa) spalil 40 litrow gazu!!!
szok katastrofa jak to mozliwe
dzisiaj fordzik pojechal znowu do majstrow
a jaka ciekawostka powiem ze ten zaklad kosztow dojazdu do nich przy takim ustawieniu instalacji ze pali 40 l to nawet nie zwroci
lobuzy
zbiornik poszedl pod podwozie w zapas, wszedl 72 litrowy
po wyjechaniu z warsztatu i przejechaniu 100 km (trasa) spalil 40 litrow gazu!!!
szok katastrofa jak to mozliwe
dzisiaj fordzik pojechal znowu do majstrow
a jaka ciekawostka powiem ze ten zaklad kosztow dojazdu do nich przy takim ustawieniu instalacji ze pali 40 l to nawet nie zwroci
lobuzy

zbiornik poszedl pod podwozie w zapas, wszedl 72 litrowy

-
- jestem tu nowy...
Gaz w XP
Gaz wsadziłem rok temu do mojego XP 98 i wszystko (odpukać w niemalowane) jest cacy!!!!. Instalacja sekwencyjna BRC, trochę to kosztuje, ale po roku się zwraca. Zbiornik 60 L (wchodzi 51 L) zamontowany w miejscu koła zapasowego. W trasce spala 14 L/ 100., oczywiście przy spokojnej jeździe do 120 / godzinkę. Jeśli nie zapomnę to staram się w ciągu dniz przejechać kilka kilometrów na benzynie.
pozdrawiam
pozdrawiam
Witam Xp.. rok 99
Cykl mieszany 16,5 do 17,5 L/100
w trasie przy spokojnej jezdzie 15,5.
Co ciekawe , uklada mi sie taka prawidlowosc , poziom oleju a wzasadzie jego stan minimalny ma negatywny wplyw na spalanie ?!
Generalnie .. jezeli zaczynam slyszec zaworki (przy mocnym otwarciu przepustnicy) to znaczy ze duzo pali i trzeba dolac oleju. raz na jakes 3 do 5 tys km. Robie codziennie 120 km (do pracy
)
pozdrawaim
Cykl mieszany 16,5 do 17,5 L/100
w trasie przy spokojnej jezdzie 15,5.
Co ciekawe , uklada mi sie taka prawidlowosc , poziom oleju a wzasadzie jego stan minimalny ma negatywny wplyw na spalanie ?!

Generalnie .. jezeli zaczynam slyszec zaworki (przy mocnym otwarciu przepustnicy) to znaczy ze duzo pali i trzeba dolac oleju. raz na jakes 3 do 5 tys km. Robie codziennie 120 km (do pracy

pozdrawaim
A jak wyglada sprawa zagazowania explorera 91 z 4l i manualna skrzynia biegow?
Czy ten silnik przetrzyma?
Wlasciciel mowi ze benzyny w trasie pali min 9 litrow - a jezdzi nim bardzo duzo.
Czy ten silnik przetrzyma?
Wlasciciel mowi ze benzyny w trasie pali min 9 litrow - a jezdzi nim bardzo duzo.
Re: Exploder zagazowany....????
Fizycznie niemożliwe. 12 - 13 to się zgodzę.Troll pisze: Wlasciciel mowi ze benzyny w trasie pali min 9 litrow - a jezdzi nim bardzo duzo.
- Discotheque
-
Re: Exploder zagazowany....????
Mozliwe, kumpel pare dni temu sciagal Explodera 4.0 na automacie i spalanie na autobahnie bylo wlasnie w tych granicach.Yonek pisze:Fizycznie niemożliwe. 12 - 13 to się zgodzę.Troll pisze: Wlasciciel mowi ze benzyny w trasie pali min 9 litrow - a jezdzi nim bardzo duzo.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
Dokłądnie. Wracałem około 1000 km i na odcinku 500 km n a autobanie to spalanie bylo ok 9-10 litrow, jak wjechałem na polskie dorgo to wzrosło do 10-11 litrow. (no wiecie wioski i takie tam sieroty na drogach)
Ale pamietaj ze takie spalanie jest przy lekkeij nodze i przy reedkości maxymalnej 120 km/h. Jak nie przekaracałaem tej predkosci. obrotomierz bstał na 1500-1700 obrotów i jazda.
Ale pamietaj ze takie spalanie jest przy lekkeij nodze i przy reedkości maxymalnej 120 km/h. Jak nie przekaracałaem tej predkosci. obrotomierz bstał na 1500-1700 obrotów i jazda.
Była Vitara, byłe inne chocki klocki, a teraz jest Disco (jak na razie)