Ford Maverick 2.7TD :D
Moderator: Student
człowieku... tu nie chodzi o to, czy auto nabyles czy nie - jezeli tak, to oczywiscie gratuluję i smucę sie jednoczesnie - ale forma Twoich postów i pewnego rodzaju eksponowany nadmiernie - wybacz - pewnego rodzaju infantylizm wskazuje raczej na robienie sobie przez kogoś jaj, a nie na poważny wątek... zwykle takie posty są ignorowane, ale najwyrazniej masz szczescie
a jezeli to na poważnie - to powtórzę rzecz tłuczoną już milion razy
wejdz na archiwum, poszukaj, albo przynajmniej przejrzyj dzialy na tym forum - czesto po samym tytule widac, ze w wątku jest dokladnie to o co masz zamiar zapytac
i odpuść sobie ten łancuch rozrządu - przecież już chyba dokładnie wytłumaczyliśmy, ze silnik ten ma rozrząd NA KOŁACH ZĘBATYCH

a jezeli to na poważnie - to powtórzę rzecz tłuczoną już milion razy

i odpuść sobie ten łancuch rozrządu - przecież już chyba dokładnie wytłumaczyliśmy, ze silnik ten ma rozrząd NA KOŁACH ZĘBATYCH

robok rzępoli w harapuciu
- Pitrek
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Przepraszam wszystkich ze zarejestrowalem sie na tym forum i "robie sobie jaja z kazdego" wiecej juz nie bede. Nic nie zrobie z tym ze nie jestem takim profesjonalista w tej dziedzinie jak co po niektorzy na tym forum. A co do archiwum to szukalem i to dosyc dlugo ale bylo w nim ze dany samochod ma rozrzad na lancuchu a nie na kolach zebatych
sam juz nie wiem 

mnie tez to dziwi ze kolega jeszcze nie dostal zjeb...ki ale co tam wedlog mie to nie ma sensu kogos zjechac, cza pomuc jak sie umie a dla kolegi Pitrek nie wiem moze dobra rada ale kup gazete jakas o 4x4 i sobie poczytaj na spokojnie napewno sie dowiesz przynajmniej podstawowych rzeczy. Kazdy z nas kiedys zaczynal i kazdy wiedzial wiecej lub mniej.
Samurai SJ410
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Kolego Pitrek,
Cie zmartwie, bo jak juz zglebisz zagadnienia 4L-2H etc. to Cie czeka kolejna epopeja pt. sprzegielka przednich piast
Poszukaj jednak w archiwum, bo jest. Sam sie nad tym spuszczalem kiedys lopatologicznie.
Ale w sumie to Ci zazdroszcze. Odkrywanie tego 4x4 swiata bylo pasjonujace; teraz to juz w duzej mierze rutyna...
Cie zmartwie, bo jak juz zglebisz zagadnienia 4L-2H etc. to Cie czeka kolejna epopeja pt. sprzegielka przednich piast

Poszukaj jednak w archiwum, bo jest. Sam sie nad tym spuszczalem kiedys lopatologicznie.
Ale w sumie to Ci zazdroszcze. Odkrywanie tego 4x4 swiata bylo pasjonujace; teraz to juz w duzej mierze rutyna...
... ale oo ssso chhhoozzi
?
Egon GR'93

Egon GR'93
- Pitrek
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
jeszcze zobacze jak tam z poduszkami ale tak jak ogladalem to wszystko oki, i tak mi sie dzieje tylko przy wlaczaniu sprzegla (np.zmiana biegu z 3 na 4) a tak jak gazu mocniej dodaje czy puszczam to jest pieknie, rozmawialem dzis z facetem i powiedzial mi ze to kwestia przyzwyczajenia bo samochod jest napedzany walem i dlatego tak sie dzieje. Ale poduszki na wszelki wypadek zobacze
dzieki za pomoc

może być też suma wszystkich luzów napędu, ale nie dlatego, ze jest napędzany wałemPitrek pisze:tak mi sie dzieje tylko przy wlaczaniu sprzegla (np.zmiana biegu z 3 na 4) a tak jak gazu mocniej dodaje czy puszczam to jest pieknie, rozmawialem dzis z facetem i powiedzial mi ze to kwestia przyzwyczajenia bo samochod jest napedzany walem i dlatego tak sie dzieje.