bronco

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

tieri

Post autor: tieri » wt gru 23, 2003 11:53 pm

mieszkalem kiedys w hameryce dokladniej to w texasie jak wyjezdzalem z tamtad w '98 to galon benzyny kosztowal 93 centy, przy takich cenach to nic dziwnego ze 6.0l to jest tam pojazd malolitrazowy
w tym roku byl w polsce moj wujek ktory jest rodowitym hamerykaninem (dokladnie to texas-aninem co ma znaczenie bo w texasie wszystko jest najwieksze) jak zobaczyl malucha to ne wiedzial co to jest (w texasie kosiarki sa tej wielkosci) a jak mu powiedzialem jaka maluch ma pojemnosc silnika to stwierdzil ze nie ma takiej mozliwosci zeby to jezdzilo, no a jak zobaczyl ze 4 doroslych ludzi wsiada do malucha to juz wogule wymiekl
pozdrawiam
michal
u 404

Awatar użytkownika
Rhodos

Post autor: Rhodos » wt gru 23, 2003 11:56 pm

widziałem ceny ale widziałem tez tam ceny hummerów to dopiero jazda :)21
a co do przebiegów to taki silnik to mln bez problemy powinien osiągac bo on nawet w tak duzym samochodzie jak excursion sie nie przesila
150tyś przebiegu..... hmmm pewnie firmowe jakies
Forek narazie... :)21

tieri

Post autor: tieri » wt gru 23, 2003 11:57 pm

Broncosaurus pisze:Jam mam ten sam rocznik i model.

nim jezdzic w terenie to:

przedni most jest slabiutenki - 30" to maks co wytrzymuje przy delikatnej jezdzie.

silnik 2.9 znany jest z sierry i jak na razie nie mam problemow (jedyne wymiany to zimerringi)

elektryka w moim zrobiona przez jakiegos domoroslego kombinatora (powoduje duze problemy ciagle)

spalanie: ok. 12 l na trasie przy wlaczonej klimie i duzym lifcie/kolach
w miescie lekko wiecej

Ogolnie jestem zadowolony (oprocz mostów i zwiazanych z tym zawodów/kosztów).
generalnie to ma to byc auto do jazdy po drodze na teren mam juz syfa
no i ma tym tez jezdzic moja mama dlatego nie full size
pozdrawiam
michal
u 404

Awatar użytkownika
Marek Glinka

Post autor: Marek Glinka » śr gru 24, 2003 5:45 am

tieri pisze:mieszkalem kiedys w hameryce dokladniej to w texasie jak wyjezdzalem z tamtad w '98 to galon benzyny kosztowal 93 centy...
Teraz jest chyba nieco drożej. Na północy( tam zawsze było drożej) galon kosztuje ok. 1,60$. Mimo wszystko jakbym za godzine pracy miał zbiornik paliwa to coby mnie obchodziło ile toto pali.
Ale wracając do amerykańców.
Wyczytałem (he, he raczej domysliłem się) w angielskiej wersji Off roada że Ford FT 3500 z motorem 5,9 TD rozpędza się 0-60 mph w 6 sekund :)6
No chyba że ich dane są tak samo wiarygodne jak naszego nieregularnika :lol: :lol:
Marecki jestem...... :wink:
Toyota Hilux 2,4D to już historia :cry: :cry: :cry:
Chevy Blazer M1009 6,2D też chyba podzieli losy Hila :cry: :cry:

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » śr gru 24, 2003 12:41 pm

no to jak na droge i dla kobiety to ok.
jesli to wersja xlt to i klima i tempomat (moj mial nawet pompowane siedzenia - tj. poduszke ledzwiowa) i inne takie tam wygody powinien miec

Awatar użytkownika
Tommi

Kontaktowanie:

Post autor: Tommi » śr gru 24, 2003 12:55 pm

@Marek
To chyba po jakims tjuningu, bo to potwora straszna, a nie wierze, ze ma normalnie przyspieszenie Porszaka - no prawie. 5,9 to mi na Cummingsa wyglada, mocy one maja i jak w ciezarowych, ale takie przyspieszenie?
Ale u hamerykanow tjuningow nie brak...

Tommi

Awatar użytkownika
smyku
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: smyku » śr gru 24, 2003 1:31 pm

witam slędzac wasze wypowiedzi widzę że puszczają co niektórym wodze fantazji . pozdrawiam i życzę wesołych świąt bożego narodzenia oraz nadchodzącego nowego roku 2004 , a w szczegulności dla posiadaczy amerykańskich terenowców ........................
GMC SIERRA 5300 V8 4X4 PICK-UP
NISSAN PATROL GR 3.0 LIFT 10 35X12.5X15

Awatar użytkownika
Marek Glinka

Re: bronco

Post autor: Marek Glinka » wt gru 30, 2003 1:04 pm

tieri pisze:witam
zastanawiam sie nad kupnem Forda Bronco'88
Byłem, widziałem, reszta na maila

Awatar użytkownika
Bogas

Bronco II

Post autor: Bogas » ndz sty 04, 2004 10:13 pm

Cześć po Świętach. Mam nowy login, bo tuningowałem kompa i stary nie chciał się zalogować. Ciekawa sprawa ten mały Bronek, bo pojawia się bardzo szybko do sprzedaży w krótkim czasie (ok. 3 m-ce). Może coś się sypie? Albo żona obśmiała faceta, bo ona chciała passata albo nową nubirę? Mój koleś (jak pisałem na forum Chevy) kupił 88 Blazerka za 10 i już włożył 7 i auto nadal się rozsypuje. Z maluchami trzeba uważać. Full Sizy są znacznie trwalsze (ha, ha..kłamca - ale za to jak się już naprawi, to się nie zepsuje przez następne 25 lat!!!) Choć ja mam sentyment do wszelkich Bronków...
Witamy nowego Smyka (poznaję bryczkę... apetyt się wyostrza).
Trzeba zrobić zlot hamerykańskich suvów i ich (suvów) sympatyków.
Bogas
Stan Bronco: BRAK

Awatar użytkownika
Marek Glinka

Post autor: Marek Glinka » pn sty 05, 2004 5:22 am

No tak. A moja wiadomość do ciebie leży w skrzynce od 14 grudnia. W zasadzie nadal aktualna więc zaraz prześlę

Awatar użytkownika
smyku
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: smyku » pn sty 05, 2004 11:51 am

JEŚLI CHODZI O TEGO MAŁEGO BRONCO II , TO TAK SIĘ SKŁADA ŻE BYŁEM JEGO POPRZEDNIM WŁAŚCICIELEM , SZCZERZE NIC SPECJALNEGO :oops: :)2
GMC SIERRA 5300 V8 4X4 PICK-UP
NISSAN PATROL GR 3.0 LIFT 10 35X12.5X15

Awatar użytkownika
Bogas

Post autor: Bogas » wt sty 06, 2004 10:23 pm

Odebrałem maile i odpowiedziałem.
Robi się gorąco od Amerykanów Panowie.
Niedługo zrobimy własny zlot - może przyjadą ze dwa auta... bronki.. moje... (zawsze byłem zgryźliwy).
Pragnę ogłosić wszystkim sympatykom motoryzacji amerykańskiej, że ruszył wreszcie drugi Bronek z 81 - wezmę go na parę asfaltowych przelotów, by zbadać wszystko, a przede wszystkim spalanie - na gaźniku Stara (tak, tak ... ta sama stopka i średnica gardzieli) będzie pewnie palił ze 25 litrów. Na oryginalnym niepowinien przekroczyć 20 litrów po mieście i 16 na trasie (albo marzę i mi się pojebało). Muszę szybko zrobić gaz - butlę chcę tym razem umieścić gdzieś pod budą w ramie (jest 3 calowy lift conajmniej) - polecacie jakichś speców??? Na 4x4 nie pojedzie za bardzo, bo pozostała jeszcze zmiana mostu szybkiego od F150 na wolny Bronkowski (który na szczęście mam - i może nie jest uwalony).
Trzymajta się Amerykany
Bogas
Stan Bronco: BRAK

tieri

Post autor: tieri » wt sty 06, 2004 11:07 pm

dzieki wszystkim za informacje
pozdrawiam
michal
u 404

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”