Maverick

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Agent0700

Maverick

Post autor: Agent0700 » sob sty 29, 2005 3:52 pm

Diesla Mavericka warto kupić?

Pozdrawiam

Jacek

Awatar użytkownika
heniu w berecie

Post autor: heniu w berecie » sob sty 29, 2005 5:53 pm

:o :o :)21
napisz jeszcze ze jaki ma kolor wtedy info bedzie pelne

Awatar użytkownika
Ewent
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Ewent » pt lut 25, 2005 9:04 am

To pytanie zadaj Nissanowcom. To auto jest bliźniaczą kopią Nissana Terrano II. To auto nie wygląda na swoje możliwości.

Pozdro
"Jest to mój pogląd i podzielam go całkowicie"

Awatar użytkownika
misialek

Post autor: misialek » czw mar 03, 2005 2:00 pm

W mavericku były chyba dwie wersje diesla 2,7td. Ostatnio przeglądałem mobile.de i starsze wersje (do 97 mają około 100KM) a te nowsze koło 120KM (nie pamiętam dokładnie ale różnica jest). Jest w ogóle ktoś kto ma tutaj Mavericka i może stanowczo stwierdzić że np. to auto jest do niczego bo coś tam, coś tam, czy można żyć jak z każdą terenówką (zaraz się obrażą ci co mają pomniki i legendarne śmietniki :)21 ) i zamienność części z Terrano II jest np 99%??
Ranger, XC70, XTZ660

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » czw mar 03, 2005 2:14 pm

...ja jestem i go lubię :)21
starzy wyjadacze mówią na niego "podobno terenowy" :)

fajny motor, mój ma 100 kucy. :)2
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » czw mar 03, 2005 2:16 pm

róznica w cżeściach to loga i gałka zmiany biegów. Plusem jest to, że sporo taili jest przez salony forda znacznie tańszych
łoś też człowiek

Janusz 1966
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Janusz 1966 » czw mar 03, 2005 10:18 pm

Witam. Wlasnie kupilem Mavericka... 2.4 benzyna Fajne autko. Dobrze przeszedl prube w terenie na zasniezonych polach... Jestem zadowolony.
Pozdrowienia dla klubowiczow. :)2
Szukajcie a znajdziecie...

Awatar użytkownika
*MadMax*

Post autor: *MadMax* » czw mar 03, 2005 11:20 pm

Z tego co pamiętam jak jeździłem kiedyś Tyranem I i miałem zakusy na II (a więc i Maverick) to auto najdalej produkowane do 96-67 roku. Później tyran przeszedł mały facelifting a Mavedricka zaprzestano wypuszczać.
Silnik 2,7 TD 100 KM tak jak już koledzy napisali miałem i w tyranie I (prawie identyczny) całkiem fajno chodził i był raczej bezawaryjny :)2
Konstrukcja auta drążko-achaczowa (niektórzy mówią, że to źle ale nie przesadzajmy :wink: ) Moim zdaniem autko fajne :)2 szczególnie podoba mnie się w wersji krótkej ale to kwestja gustu. :lol:
Teraz niedawno widziałem Mavericka bodajże III ale to już auta terenowego raczej mało przypominało :)3 :)21 (jak zresztą wiele niewielkich, nowych SUV-ów). Bardziej wyglądał jak przerośnięta Fiesta albo Fusion i nic juz wspólnego z Nissanem niemiał :)3
I Herkules dupa gdzie żelaza kupa!!!

Awatar użytkownika
Ewent
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Ewent » pt mar 04, 2005 9:09 am

Jeżdżę Maverickiem od 4 lat i całkowicie się zgadzam z kolegami. Osobiście nie kupił bym diesla bo cenie sobie silnik benzynowy który mam i po naprawdę nie wielkich zmianach w dolocie i wydechu daje 150 koni. Jest w tym wszystkim tylko jeden mankament. To auto jest naprawdę ciężko serwisować. W Fordzie powiedzą Ci że to Nissan a w Nissanie że Ford i nikt nie chce się go dotknąć. Nie mówię już o jakiś tam matołach z warsztatów prywatnych które od razu na dzień dobry powiedzą ci że "oni Amerykańców nie naprawiają" :)18 (debile). Wszystkiego musiałem się nauczyć sam. Warto było. W terenie to nie pozorne autko jest naprawdę dzielne.

Pozdro
"Jest to mój pogląd i podzielam go całkowicie"

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » pt mar 04, 2005 6:09 pm

....eeee, z tym serwisowaniem trochę przesadzasz. Po pierwsze auto jest stosunkowo proste konstrukcyjnie i łatwo się go nauczyć, a po drugie ja raz, byłem w ASO nissana z nim i nie było najmniejszych problemów. Nawet po VIN-kodzie częsci sprawdzali :o .
Człowiek z serwisu zastrzegł tylko od razu, że ma tylko 2 mechaników ( na około 20 ) którzy mu robią terenowe i nie ma reklamacji :)21
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » pt mar 04, 2005 7:32 pm

Auto jest OK i basta.... ale co do benzyna /diesel to bym sie sprzeczal ze tylko benzyna, ja na swoje 125KM nie narzekam, chodzi zwawo...

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » sob mar 05, 2005 1:51 am

Wiechu pisze:...
Człowiek z serwisu zastrzegł tylko od razu, że ma tylko 2 mechaników ( na około 20 ) którzy mu robią terenowe i nie ma reklamacji :)21
Żałujcie tylko że nie widzieliście masek gości z OMC jak wjechałem na serwis moją Explozją :)21

Awatar użytkownika
S.TOMASZ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: S.TOMASZ » sob maja 07, 2005 4:21 pm

Cześć właśnie w niedziele jade po takowego Mavericka 2.4l z 95roku i mam nadzieje że zastąpi mi moją suke żę będzie jej wierną kopią ale wygodniejszą i w terenie myśle że sprytniejszą .Zobaczymy i sprawdzimy :wink:
SUKA SJ 413, OBECNIE MAWERICKUS 2.4i

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » sob maja 07, 2005 6:07 pm

Na to, ze sprytniejszy w terenie bedzie, to nie liczybym :)21

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » sob maja 07, 2005 9:08 pm

S.TOMASZ pisze: i w terenie myśle że sprytniejszą :wink:
:o

zastanów się jeszcze w takim razie, optymizm weekendowy i symptomy stojącej pyty bywaja zgubne :)21

Widze drugą opcje, zostaw sukę, kup do niej jakieś kombi do kompletu :)

...no chyba, że ten remont o którym pisałeś kiedyś, był, że tak powiem, szwedzki jednak :)21
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
S.TOMASZ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: S.TOMASZ » pn maja 09, 2005 8:21 pm

ja już zakup zrobiłem i nawet jest po pierwszych testach ,co miało odlecieć to już odleciało (urwało) przypuszczam że było zbędnym balastem bo nie pogorszyło to prowadzenia .Moja pierwsza opinia to wyrywa nieżle to nie suka a w terenie to lepiej chyta podłoża czyli nie mam podskakiwań przez koła i tracenie przyczepności . Jeszcze przed nim test na pustyni Błędowskiej ale to za pare dni , narazie odpukać jestem uchachany :lol:

Awatar użytkownika
S.TOMASZ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: S.TOMASZ » sob maja 28, 2005 9:51 pm

właśnie przeszedł zagazowanie ale jak narazie to przy moim bucie 20l to norma ,chyba coś za dużo spożywa bo ci co mi go zagazowali to widze że mają problem go ustawić , już z 3 razy byłem i nadal coś nie tak :-?

Awatar użytkownika
hesus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hesus » sob cze 11, 2005 10:06 pm

Wlasnie sprzedalem moje Terrano II 3d, 2.7 :(
Faktycznie, dzielne, trwale autko, bezawaryjne. Silnik bezobslugowy [rozrzad na kolach zebatych], pali od 8.5/90km/h trasa, do 13 litrow w miescie zima. Trza pamietac o rygorze serwisowym - olej zmienialem co 10 kkm, tak jak i moi poprzednicy [auto przejalem wraz z serwisem :)], auto dojezdzilo 240 kkm, kupil znajomy i dalej hula gdzies po suwalskich lasach.
Ford niczym sie nie rozni, procz emblematow, ta sama fabryka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”