WEBASTO w Explozji (albo inne ustrojstwo)

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

marcin z.
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

WEBASTO w Explozji (albo inne ustrojstwo)

Post autor: marcin z. » pn lut 13, 2006 1:34 pm

Witam

Mam pytanie do użytkowników Eplozji : pod maską mam coś w postaci "termosu" podpiętego pod układ chłodzenia (stojąc przed samochodem - widać ten "termos" po prawej stronie za reflektorem) cały zrobiony ze stali szlachetnej. Może ktoś z was posiada podobne ?

Przyznam się szczerze że nie mam pojęcia czy to jakieś rodzaj webasto czy inne ustrojstwo :o W kabinie nie ma dodatkowego sterowania ogrzewania.

Tak więc nie mam pojęcia do czego to służy -szczegółnie że po nagrzaniu silnika na postoju przy próbie nagrzania wnętrza jest nieszczególnie ciepło :roll:

Z góry dzięki za informację
miał być Jeep został się Explorer --- i dobrze :)
Explorer 4.0 V6 1990 Edi Bauer - a jak !!
Mercedes 126 420 se V8 1986 - cudo na kołach

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » pn lut 13, 2006 11:39 pm

Klima, kolego, klima. Parownik czy jak mu tam :)
A jak masz nieszczególnie ciepło, to sprawdź poziom płynu w układzie lub spróbuj tenże odpowietrzyć. Przy jakichkolwiek zawirowaniach z ilością chłodziwa pierwszy objaw to zawsze nagrzewnica.

marcin z.
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marcin z. » wt lut 14, 2006 2:12 pm

Dzięki za informację - ale to nie skraplacz - ten termos jest wpięty w system chłodzenia ma jakieć 35 cm długości i nie widziałem podobnego ustrojstwa jeszcze w żadnej Explozji (również wyposażonych w klimatyzację )

Płyn chłodniczy jest ok poziom też. Pisałem jedynie że podejrzewałem iż jest to prymitywne wodne webasto które wykorzystuje ciepły płyn chłodniczy do nagrzania kabiny przy wyłączonym silniku -ale dupa - nie działa.

Postaram sie zrobić zdjęcia i podesłać na forum - może wtedy ktoś wpadnie co to ???:) - może dyfuzyjny dopalacz podprzestrzenny do uzyskania prędkości łorpowej :P

pozdr.
miał być Jeep został się Explorer --- i dobrze :)
Explorer 4.0 V6 1990 Edi Bauer - a jak !!
Mercedes 126 420 se V8 1986 - cudo na kołach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”