Mam Explorera '95 z automatem. Co jakis czas zaczyna mrugać mi kontrolka overdrive, do tego jak auto sie rozgrzeje to jeżdzie tylko na 1 i 2 biegu i mam problem z wstecznym. Co to może byc???
Mechanik twierdzi, że skrzynia nadaje sie do kapitalngo remontu - koszt ok 5000 zł.
Czy ten kapotalny remont jest konieczny, może to jednak cos innego? A co powiecie na cenę - to norma czy facet probuje mnie naciagnąc?
skrzynia biegow w Explorerze
Moderator: Student
-
-
Wiesz co, nie wiem jakie ceny obowiązują w reszcie kraju, ale w Warszawie z grubsza można policzyć tak:
Demontaż skrzyni 300
Robocizna 1000
Set naprawczy od 700 w górę, nawet w niektórych przypadkach do 2100
Oleje i filtr 400
Montaż skrzyni 500
Czyli w najlepszym przypadku już mamy 2900. A jeżeli jest walniety sterownik (a jak ktoś jeździ na uszkodzonej skrzyni na na bank jest), to lekko licząc dolicz sobie min 500 za uzywany plus ze 700 za regenerację konwertera, bo też pewnie dostał swoje + ze 600 za elektrzawory... Wychodzi masakrycznie. Lepiej poszukać używki. Nie wierzę jakoś w naprawianie skrzyń "po taniości". Tak się poprostu nie da, bo potem trzeba zapłacić jeszcze raz za to samo.
Demontaż skrzyni 300
Robocizna 1000
Set naprawczy od 700 w górę, nawet w niektórych przypadkach do 2100
Oleje i filtr 400
Montaż skrzyni 500
Czyli w najlepszym przypadku już mamy 2900. A jeżeli jest walniety sterownik (a jak ktoś jeździ na uszkodzonej skrzyni na na bank jest), to lekko licząc dolicz sobie min 500 za uzywany plus ze 700 za regenerację konwertera, bo też pewnie dostał swoje + ze 600 za elektrzawory... Wychodzi masakrycznie. Lepiej poszukać używki. Nie wierzę jakoś w naprawianie skrzyń "po taniości". Tak się poprostu nie da, bo potem trzeba zapłacić jeszcze raz za to samo.
SITH happens...