Witam,
muszę wymienić w moim XP przedni most bo od miesiąca wyje niemiłosiernie. Naprawa mija się z celem (finansowym) bo same części to wydatek grubo powyżej 1500 zł, a używka z 2000 r. z gwarancją 3 mies. to wydatek około 1200 zł.
I teraz zasadnicze pytanie: czy wszystkie XP z roczników 1999 i 2000 miały przednie mosty identyczne czy jest jakaś różnica? Dodam że mam wersję US z motorem V8 ale po wstępnych oględzinach zewnętrznych mostu i porównaniu do zdjęć, które otrzymałem od potencjalnego sprzedawcy, wedle mechanika dyfry są identyczne zewnętrznie.
Tyle że na moim deklu są oznaczenia: 47446, poniżej 161-99 REV A i jeszcze niżej 8-14 95, natomiast na tym drugim takie: 47446, 279 00 REV C oraz 3-15 00.
Czy ktoś z szanownej braci jest w stanie rozszyfrować te cyfry bądź potwierdzić identyczność mostów?
Wymiana przedniego mostu Explorer
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Wymiana przedniego mostu Explorer
Niedawno Explorer V8 Limited... teraz Dodge Durango HEMI...
Jeżeli masz wersję 5.0 to 90% masz inne przełożenia niż w 4.0 - może być tak, że u Ciebie są 3,55 a w czterolitrówce 3.73. Poza tym jesteś na 100% pewien, że nikt wcześniej w tym nie grzebał?
Jedyna opcja to zdjąć dekiel i policzyć zęby na talerzu i ataku w jednym i drugim. Przy okazji obejrzeć sobie np mocowania. Wtedy będziesz wiedział na czym stoisz.
Jedyna opcja to zdjąć dekiel i policzyć zęby na talerzu i ataku w jednym i drugim. Przy okazji obejrzeć sobie np mocowania. Wtedy będziesz wiedział na czym stoisz.
SITH happens...