wskaznik temp silnika
Moderator: Student
- pawel----b
wskaznik temp silnika
witam powiedzcie mi prosze co moze byc przyczyna ...
wskazowka od temp wody dziwnie sie zachowuje raz szybko wzrasta dochodzi gdzies za polowe potem momentalnie opada potem jest przez chwile normalnie czyli w polowie potem znowu pokazuje ze jest zimny samochod sie nie gotuje wszystko dziala poprawnie dopiero odkrywam ten samochod i nie bardzo wiem o co chodzi moze to wina termostatu bo zauwazylem ze chlodnica nie zawsze jest cala goraca
prosze o podpowiedzi od czego zaczac
wskazowka od temp wody dziwnie sie zachowuje raz szybko wzrasta dochodzi gdzies za polowe potem momentalnie opada potem jest przez chwile normalnie czyli w polowie potem znowu pokazuje ze jest zimny samochod sie nie gotuje wszystko dziala poprawnie dopiero odkrywam ten samochod i nie bardzo wiem o co chodzi moze to wina termostatu bo zauwazylem ze chlodnica nie zawsze jest cala goraca
prosze o podpowiedzi od czego zaczac
Sprawdzałeś poziom płynu chłodniczego?
Nie tylko w naczynku wyrównawczym ale też w samej chłodnicy.
Proponuję na zimnym silniku odkręcić korek od chłodnicy i dolac płynu na pracującym silniku z otwartym ogrzewaniem na maxa, jak juz nie będzie wchodzić do chłodnicy - zakręcić i dokonac jady próbnej...
Nie tylko w naczynku wyrównawczym ale też w samej chłodnicy.
Proponuję na zimnym silniku odkręcić korek od chłodnicy i dolac płynu na pracującym silniku z otwartym ogrzewaniem na maxa, jak juz nie będzie wchodzić do chłodnicy - zakręcić i dokonac jady próbnej...
FON 666 131 133
- pawel----b
- pawel----b
- pawel----b
a o tym to juz sie przekonalem dosyc drastycznieJash pisze:E! ściemś jedzie! Wszystkie strzały oprócz jednej. Ta musi być always full. To ta od takiego poejmnika w który się zupę leje. I to musi pełne być. Oj, musi.
pozdrawiam
Yahoo
kurde zeby explozja malo palila to pedal gazu trzeba tak glaskac ze hej gorzej jak z baba