Czy rozrusznik od forda scorpio V6 będzie pasował do bronka?

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

MRDOMELL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Czy rozrusznik od forda scorpio V6 będzie pasował do bronka?

Post autor: MRDOMELL » czw mar 01, 2007 4:49 pm

Witam mój elektryczny mechanik powiedział że potrzebny będzie rozrusznik do mojego BRONCO II więc pytam gdzie takie cos dostać a jesli nawet nie dostać to czy będzie pasował ze scorpiaka 29 w końcu to te same silniki ale czy ta sama elektryka???? pomocy!!!!!!

Awatar użytkownika
wstys

Post autor: wstys » pt mar 02, 2007 1:49 pm

od Scorpio nie pasuje.... z tego co pamietam to kwestia innej skrzyni biegów.
Ja swoj regenerowalem w Bendixie i trwało to wieki a i tak do konca dobrze tego nie zrobili..... generalnie jest z tym lekki kibel.

Awatar użytkownika
Navy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Navy » pt mar 02, 2007 1:59 pm

Nie wiem jak z Bronkiem ale moze byc podobnie jak z Explorerem. Najczęściej "na oko" wygladaja bardzo podobnie, jednak róznica jest właśnie tej części aluminiowej która posiada uchwyty do przykręcenia. Sam silnik elektrycznyz elektrowłącznikiem jest taki sam( ta czarna część). Ja do explo...kupiłem od Aerostara, na oko wygląda tak samo ale okazało się że jednak troche inny. Po przełozeniu samej elektryki dziala idealnie. czywiście to wyjście jest o.k. jeśli jest uszkodzona elektryka , a nie bendix lub jego obudowa.

aha... i jeszcze jedno... warto tez sprawdzić czy przełozenia "planetarki" są takie same. Oryginał powinien mieć chyba cos około 1,4kw.

Awatar użytkownika
brocozaur
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: brocozaur » pt mar 02, 2007 10:06 pm

Powinien pasować z Jeepa 4.0.Musisz tylko przerobić elektryke ale nie powinno być problemu.Jaki masz problem z tym co Masz?.
FORD BRONCO II 90' E.B.

Awatar użytkownika
tymon4x4

a

Post autor: tymon4x4 » sob mar 03, 2007 1:23 am

a jak nie znajdziesz w polsce proponuje Ci ebya.de lub w ostatecznośc ebaymotors.com :) Zawsze można sciągnąć :) Orginał nowy lub uzywany .
Jutro będe w takiej firmie sprawdze czy mają ten rozrusznik w ofercie i nie jest to Firma Bendix hehe .Wstys wiesz sa inne firmy a połowe czesci do rozruszników na naszym rynku przejeła firma DECLO REMY :) znana na całym swiecie tak wiec mysle ze ten rozrusznik jest do dostania :)
UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara

Awatar użytkownika
tymon4x4

Re: a

Post autor: tymon4x4 » sob mar 03, 2007 5:44 pm

tymon4x4 pisze:a jak nie znajdziesz w polsce proponuje Ci ebya.de lub w ostatecznośc ebaymotors.com :) Zawsze można sciągnąć :) Orginał nowy lub uzywany .
Jutro będe w takiej firmie sprawdze czy mają ten rozrusznik w ofercie i nie jest to Firma Bendix hehe .Wstys wiesz sa inne firmy a połowe czesci do rozruszników na naszym rynku przejeła firma DECLO REMY :) znana na całym swiecie tak wiec mysle ze ten rozrusznik jest do dostania :)
maja rozruszniki do wszelkich amerykanów podaj mi symbole z twojego to ja sprawdze ceny :)
UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara

MRDOMELL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: a

Post autor: MRDOMELL » pn mar 05, 2007 9:28 am

tymon4x4 pisze:
tymon4x4 pisze:a jak nie znajdziesz w polsce proponuje Ci ebya.de lub w ostatecznośc ebaymotors.com :) Zawsze można sciągnąć :) Orginał nowy lub uzywany .
maja rozruszniki do wszelkich amerykanów podaj mi symbole z twojego to ja sprawdze ceny :)
Super za podpowiedzi ale przez wkeend kiedy nie miałem dostepu do kompa załatwiłem sobie rozrusznik od scorpiaka a w moim z tego co wiem spalił się wirnik więc przekładam bebechy do obudowy z bronka i powinno byc ok. dzisiaj dojdzie do mnie ten od scorpio jutro przełoże wirnik i elektryke i zobaczymy co będzie dzięki koledzy za wszelkie podpowiedzi!!! ciekawe co padnie nastepne!! hahaha

MRDOMELL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MRDOMELL » pn mar 05, 2007 9:37 am

Navy pisze:Nie wiem jak z Bronkiem ale moze byc podobnie jak z Explorerem. Najczęściej "na oko" wygladaja bardzo podobnie, jednak róznica jest właśnie tej części aluminiowej która posiada uchwyty do przykręcenia. Sam silnik elektrycznyz elektrowłącznikiem jest taki sam( ta czarna część). Ja do explo...kupiłem od Aerostara, na oko wygląda tak samo ale okazało się że jednak troche inny. Po przełozeniu samej elektryki dziala idealnie. czywiście to wyjście jest o.k. jeśli jest uszkodzona elektryka , a nie bendix lub jego obudowa.

aha... i jeszcze jedno... warto tez sprawdzić czy przełozenia "planetarki" są takie same. Oryginał powinien mieć chyba cos około 1,4kw.
Jak na razie wyszło że to tylko!!! wirnik wiec zalatwiłem od scorpio a dalej jak będa kłopoty to już sam nie wiem pozostaje kupic orginał na zachodzie tylko masę kasy na to wydam a tu jeszcze szyba do kupienia hahahah

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”