Czy rozrusznik od forda scorpio V6 będzie pasował do bronka?
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Czy rozrusznik od forda scorpio V6 będzie pasował do bronka?
Witam mój elektryczny mechanik powiedział że potrzebny będzie rozrusznik do mojego BRONCO II więc pytam gdzie takie cos dostać a jesli nawet nie dostać to czy będzie pasował ze scorpiaka 29 w końcu to te same silniki ale czy ta sama elektryka???? pomocy!!!!!!
Nie wiem jak z Bronkiem ale moze byc podobnie jak z Explorerem. Najczęściej "na oko" wygladaja bardzo podobnie, jednak róznica jest właśnie tej części aluminiowej która posiada uchwyty do przykręcenia. Sam silnik elektrycznyz elektrowłącznikiem jest taki sam( ta czarna część). Ja do explo...kupiłem od Aerostara, na oko wygląda tak samo ale okazało się że jednak troche inny. Po przełozeniu samej elektryki dziala idealnie. czywiście to wyjście jest o.k. jeśli jest uszkodzona elektryka , a nie bendix lub jego obudowa.
aha... i jeszcze jedno... warto tez sprawdzić czy przełozenia "planetarki" są takie same. Oryginał powinien mieć chyba cos około 1,4kw.
aha... i jeszcze jedno... warto tez sprawdzić czy przełozenia "planetarki" są takie same. Oryginał powinien mieć chyba cos około 1,4kw.
a
a jak nie znajdziesz w polsce proponuje Ci ebya.de lub w ostatecznośc ebaymotors.com
Zawsze można sciągnąć
Orginał nowy lub uzywany .
Jutro będe w takiej firmie sprawdze czy mają ten rozrusznik w ofercie i nie jest to Firma Bendix hehe .Wstys wiesz sa inne firmy a połowe czesci do rozruszników na naszym rynku przejeła firma DECLO REMY
znana na całym swiecie tak wiec mysle ze ten rozrusznik jest do dostania 

Jutro będe w takiej firmie sprawdze czy mają ten rozrusznik w ofercie i nie jest to Firma Bendix hehe .Wstys wiesz sa inne firmy a połowe czesci do rozruszników na naszym rynku przejeła firma DECLO REMY

UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
Re: a
maja rozruszniki do wszelkich amerykanów podaj mi symbole z twojego to ja sprawdze cenytymon4x4 pisze:a jak nie znajdziesz w polsce proponuje Ci ebya.de lub w ostatecznośc ebaymotors.comZawsze można sciągnąć
Jutro będe w takiej firmie sprawdze czy mają ten rozrusznik w ofercie i nie jest to Firma Bendix hehe .Wstys wiesz sa inne firmy a połowe czesci do rozruszników na naszym rynku przejeła firma DECLO REMYznana na całym swiecie tak wiec mysle ze ten rozrusznik jest do dostania

UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
-
- jestem tu nowy...
Re: a
Super za podpowiedzi ale przez wkeend kiedy nie miałem dostepu do kompa załatwiłem sobie rozrusznik od scorpiaka a w moim z tego co wiem spalił się wirnik więc przekładam bebechy do obudowy z bronka i powinno byc ok. dzisiaj dojdzie do mnie ten od scorpio jutro przełoże wirnik i elektryke i zobaczymy co będzie dzięki koledzy za wszelkie podpowiedzi!!! ciekawe co padnie nastepne!! hahahatymon4x4 pisze:maja rozruszniki do wszelkich amerykanów podaj mi symbole z twojego to ja sprawdze cenytymon4x4 pisze:a jak nie znajdziesz w polsce proponuje Ci ebya.de lub w ostatecznośc ebaymotors.comZawsze można sciągnąć
Jutro będe w takiej firmie sprawdze czy mają ten rozrusznik w ofercie i nie jest to Firma Bendix hehe .Wstys wiesz sa inne firmy a połowe czesci do rozruszników na naszym rynku przejeła firma DECLO REMYznana na całym swiecie tak wiec mysle ze ten rozrusznik jest do dostania
-
- jestem tu nowy...
Jak na razie wyszło że to tylko!!! wirnik wiec zalatwiłem od scorpio a dalej jak będa kłopoty to już sam nie wiem pozostaje kupic orginał na zachodzie tylko masę kasy na to wydam a tu jeszcze szyba do kupienia hahahahNavy pisze:Nie wiem jak z Bronkiem ale moze byc podobnie jak z Explorerem. Najczęściej "na oko" wygladaja bardzo podobnie, jednak róznica jest właśnie tej części aluminiowej która posiada uchwyty do przykręcenia. Sam silnik elektrycznyz elektrowłącznikiem jest taki sam( ta czarna część). Ja do explo...kupiłem od Aerostara, na oko wygląda tak samo ale okazało się że jednak troche inny. Po przełozeniu samej elektryki dziala idealnie. czywiście to wyjście jest o.k. jeśli jest uszkodzona elektryka , a nie bendix lub jego obudowa.