padła wiskoza od wentylatora
Moderator: Student
- nemrod
-
- Kontaktowanie:
padła wiskoza od wentylatora
Witam,
Jak w temacie.
Jechałem rano a tu temperaturka rośnie iprzekraca "Normal" za to cisnienie oleju na"Low".
Po zatrzymaniu samochodu na poboczu wszystko wróciło do normy i przez kolejne 50 km jest ok. (jak na razie).
Po wyłączeniu silnika wiatrak kręci się jescze kilka obrotów siła rozpędu, na ciepłym silniku ożna obracać wiatrakiem jak się chce. Nie stawia żadnego oporu.
Podobno jest to padnięta wiskoza.
Możecie poradzić teraz?
Gdzie szukać używki?
Ile toto kosztuje?
A może skręcić na sztywno (będzie podobno więcej palił) czy wie może ktoś o ile więcej?
Darz Bór!
Nemrod
Jak w temacie.
Jechałem rano a tu temperaturka rośnie iprzekraca "Normal" za to cisnienie oleju na"Low".
Po zatrzymaniu samochodu na poboczu wszystko wróciło do normy i przez kolejne 50 km jest ok. (jak na razie).
Po wyłączeniu silnika wiatrak kręci się jescze kilka obrotów siła rozpędu, na ciepłym silniku ożna obracać wiatrakiem jak się chce. Nie stawia żadnego oporu.
Podobno jest to padnięta wiskoza.
Możecie poradzić teraz?
Gdzie szukać używki?
Ile toto kosztuje?
A może skręcić na sztywno (będzie podobno więcej palił) czy wie może ktoś o ile więcej?
Darz Bór!
Nemrod
Miałem podobny problem. Zapiąłem na sztywno (spalanie ok 1l w gore) na czas sciagania wiskozy zza wielkiej wody (w granicach miesiaca).
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/FORD-RAN ... dZViewItem
Pozdrowko
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/FORD-RAN ... dZViewItem
Pozdrowko
Darek
Bronisław II XLT '89
Explorer Sport '98
Bronisław II XLT '89
Explorer Sport '98
O Ty spiskujesz ?Student pisze:Zaatakuj Tymona.![]()
On wiedział, gdzie to się kupuje

można kupic elektryka pasje bez bulu ale czy są jeszcze na stanie w pewnym magazynie

Ostatnio zmieniony śr mar 28, 2007 8:01 pm przez tymon4x4, łącznie zmieniany 1 raz.
UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
Dajesz wiatrak na oddzielnym obwodzie i po kłopocie a i pompa wody dłużej pożyjealban pisze:no tak
ale jak masz kombinowac z elektryką nieoryginalna to moze lepiej zalożyć uzywke i oryginalnej konstykcyji..
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Ja straciłem tak chłodnicę wentylator spięty na maxa nie wytrzymał i jedna z łopat wbila się w chłodnicę , drugą to jak kotek przyszedł się grzać i zapalilem silnik a skórwiela oskórowało do połowy ale chłodnica też wekalban pisze:pod woda robi dobrze śruba od kutra rybackiego... - to nic?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
-
Kurcze - to je Hameryka - zawsze mozna kupic Samujaja, tam bedziesz mial po taniości....nemrod pisze:300?
kurcze, ten samochód mnie wykończy.![]()
Coś słyszałem że Waldek taniej go kupił.
![]()
Darz Bór!
Nemrod
Wentylator od jakigoś innego jepa tez pasuje - jest troszke mniejszy ale bedzie tez ok (Karolina wie) - ja taki trafilem na alle.. za kilkadziesiat zł.
Od granda 200-500 zł z tego co pamietam.
Ale elektryk jest super - jedziesz w wode to robisz off - no i nie masz mycia cosieda pod maska jak z wisko.
-
-