Powrot do kraju

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Awatar użytkownika
martonusa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Powrot do kraju

Post autor: martonusa » pn mar 29, 2004 3:50 am

Pozdrawiam wertepomanow.
W lipcu wracam do polski po 6 letnim zeslaniu w usa. Bede przywozil swoje bronko ale biore 40 stopowy kontener wiec mam troche miejsca na
jakis zlom. Jesli ktos jest zainteresowany czesciami do chevy, ford czy jeep to prosze dac znac ( raczej cos wiekszego a nie ajkies tam pierdoly jak popielniczka czy cos)
Pozdrawiam
1973 Ford Bronco 5.0 3.5 cala 33" TSL Detroit Locker

Awatar użytkownika
Bogas

po co????

Post autor: Bogas » pn mar 29, 2004 7:18 pm

Czesc:
po pierwsze: po co ty tu wracasz do tego dziadostwa? Poczytales troche wypociny na tym forum? ---> to wlasnie takie jest nasze spoleczenstwo po 6 latach twojego niebytu, a jakie to sam wywnioskuj!!!
po drugie: wielkie i ciezkie ajzole to tutaj mozna dorobic za troche taniej oprocz dyfrow.
po trzecie: to wlasnie male pierdoly sa nieosiagalne albo kurewsko drogie ---> za uszczelniach do polosi tylniego mostu do Forda Bronco '81 chca prawie 4 x wiecej (150 zl) niz w USA ($9). Bardzo chcialbym pare drobiazgow za ok. $500. Przyslanaby byla do ciebie paczka od dostawcy czesci - prepaid, no extra cost on your side. Kiedy bedziesz tu i ile zyczylbys sobie za transport. Odpowiedz na prywatna wiadomosc lub moj email btstawski@poczta.onet.pl
po czwarte: musze sprawdzic dyfry w Bronku '81 - bo jak jest jakas kicha (niezgodnosc przelozen) - to wtedy moglbym prosic cie o talerz i atak.
po piate: to najlepiej calego Bronco do '77 (moje marzenie)
po piate: mnoze nowego Bronco tez wezmiesz dla siebie??? chyba bylby pierwszy w Europie?!?!?!
pozdrowki i przemysl ten powrot
Bogas
Stan Bronco: BRAK

kawoj2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kawoj2 » pn mar 29, 2004 8:52 pm

Co ty wiesz o życiu...
mnie zaszokowała cena nowego wałka do mojej skrzyni, ciekawi? No dobra, napiszę Wam ile:
:)3 :)3 Dwa tysiące dwieście polskich nowych złotych :)3 :)3
Albo ja też nie znam życia, albo szczeny w dół opadają wam w tej chwili.... :lol: :lol: :lol:
za 2 kilo żelaza...

A tak poza tym Martonusa masz priva a tak poza tym może faktycznie dało by się znależć całą skrzynię, oczywiście po ludzku...

Awatar użytkownika
martonusa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: martonusa » wt mar 30, 2004 3:55 am

jaka skrzynie macie 3 biegowa czy np435 cztery biegi z pierwszym 6.5
ta pierwsza uzywana kolo $200. NP jest NIE DO ZDARCIA ABSOLUTNIE!!!
no i pierwszy ma 1:6.5 albo i nizej. Troche drozsza i adapter trzeba dorobic
Ja w moim 73 mam 3 ale kupuje np.
Zestaw do przebudowy kolo $150 plus minus
1973 Ford Bronco 5.0 3.5 cala 33" TSL Detroit Locker

Awatar użytkownika
Bogas

Post autor: Bogas » czw kwie 01, 2004 9:30 am

np. za boczek - kawalek blotnika do bronco 78 - gosc sprowadza z usa za 2 tys sztuka, a zaloze sie, ze na szrocie na poludniu mozna wyciac nie pordzewialy za max 50 ziela a i za 20 dolkow pewnie jakby sie wzielo 4 szt to puszczą.
kurcze pieczone - okazuje sie, ze nawet dorabianie sie tutaj przestaje oplacac - dorobilem polos przednia z kielichem na krzyzak - no calosc jakies 30cm - i krzykneli 950zl + Vat. w US cala polos razem z cdrugim kawalkiem az do dyfra kosztuje nowka fabryczna $300.
wiec jak jeszcze raz jakis gupio-madry buc powie mi, ze woli sobie w Polsce "dorabiac" i "naprawiac" Amerykany, bo tania robocizna itp, itd, to niech sie nie odzywa, bo go pusty smiech zaleje - oczywiscie zawsze mozna cos od uaza dospawac...
korzystajcie panowie z oferty martonusa, żebyscie potem nie plakali, ze sie spóźniliscie z zamówieniem.
Bogas

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » czw kwie 01, 2004 9:34 am

a martonusa pozbiera zaliczki i wróci z czikago....do nowego jorku :)21

Awatar użytkownika
Bogas

Post autor: Bogas » czw kwie 01, 2004 8:09 pm

Banan, to jest też jakaś koncepcja, choć na razie to ty nie zapłaciłeś za śniadanie i browca na zlocie tuż przed wyjazdem. na szczęście nie musiałem za ciebie płacić, tylko kelner powiedział "fajnych macie kolesi" i nie pamiętam nawet czy wyzwał od narządów męskich.
Bogas

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » ndz kwie 04, 2004 11:00 pm

:o
mogłem zapomnieć...śniadań zazwyczaj nie jadam po piciu...nie pamiętam...

Awatar użytkownika
Bogas

Post autor: Bogas » pn kwie 05, 2004 8:18 am

no to za piwo poranne też nie zapłaciłeś, ale jakieś jaj były jedzone. nie zbiednieli ...
Bogas

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » pn kwie 05, 2004 8:28 am

noo...

belfer

Post autor: belfer » śr sie 04, 2004 9:52 pm

No i wrócił w końcu czy nie bo to już sierpień?
Cherokee XJ 4.0 96'
Comanche MJ 4.0 88'

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”