na Ford Maverick (97 2,4B +LPG)
[ Zmuszony- przez nieostrożnego kierowce Opla Corsy który nie dostosował prędkości do warunków na
drodze i wypadł z zakrętu na czołówkę, w konsekwencji tego zdarzenia nissan dokonał swojego żywota na złomie ]
Ja w poszukiwania identycznego samochodu zdecydowałem się w ostatecznie na zakup Mavericka
( praktycznie rzecz biorąc to brat bliźniak Terrano )
Zakupione auto prezentuje się bardzo ładnie wszystko jest sprawne [ przynajmniej takie odniosłem początkowe
wrażenie przy kupnie ]
Po niedługim czasie użytkowania dopatrzyłem się że na kierownicy widnieje logo nissan (brat bliźniak bratem ale
na to ford by sobie chyba nie pozwolił) to oczywiście nie stanowi problemu, problem jest w tym że w czasie jazdy
po prostym, równym odcinku drogi kierownica musi być trzymana delikatnie skręcona w lewo a jeśli
puszcze kierownice auto wykazuje pewną chęć do samoistnego skręcania w prawo.
Na aucie nie istnieją żadne ślady świadczące o tym że było on ofiarą poważniejszego wypadku.
Co może powodować takie zachowanie samochodu

Mam też pytanie dotyczące zawieszenia mimo że ford dysponuje oponami o tej samej wysokości co nissan jest
on ewidentnie niszy o kilka centymetrów, czy wynika to z poziomu zużycia zawieszenia,
specyfiki forda czy zawieszenie
podlega regulacji wysokości