Ford Polska odezwał się w sprawie zamarzania Rangera
Moderator: Student
- bilans
- Kontaktowanie:
Ford Polska odezwał się w sprawie zamarzania Rangera
jakis czas temu napisałem @ do Ford Polska (adres jest na stronie z form.kontaktowym)
opisałem problemy Rangera z mrozem
poprosili o dokładny opis i czy ASO cos pomogło odpisałem że nie pomogło
i że jest to problem wszystkich rangerów
więc panowie piszcie do nich a może coś uda się nam załatwić
opisałem problemy Rangera z mrozem
poprosili o dokładny opis i czy ASO cos pomogło odpisałem że nie pomogło
i że jest to problem wszystkich rangerów
więc panowie piszcie do nich a może coś uda się nam załatwić
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
Re: Ford Polska odezwał się w sprawie zamarzania Rangera
i tak nic nie zrobią, zwalą wine na ujowe paliwo i będą mieli pewnie sporo racji....
wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
http://www.bandzior4x4.pl
Mam w rodzinie takiego co nie zamarzl. W najwiekszych mrozach ponizej -20 tuz przed swietami 2009 zasuwal ze slaska do stolicy, po warszawce i z powrotem i parkowal pod golym niebem. Palil od kopa i nic sie nie dzialo - wiem bo sam w nim spedzilem ta droge i obserwowalem jak sie zachowuje. Patrzylem gdzie tankuja - paliwo bylo ze.... statoil katowice. a poza tym tylko ON Verva i BP ultimate ponoc.
Ale wersja jakas taka z roku 2008, kupiona w 2009 , podobno odrzut jakiejs partii aut przeznaczonych na rosje i ukraine. Stad pytalem w innym watku czy ktos slyszal zeby te "ruskie" tez zamarzaly. Moze cos im fabrycznie pozmieniali?
No wiec z obserwacji tego jednego egzemplarza informuje ze do dzis nic sie z autem nie dzieje, a wlasciciel ogolnie zadowolony. Jedyne co go lekko slabi to opisane gdzie indziej "zawieszanie sie" pedalu sprzegla, troche wolno wraca z niewiadomych przyczyn
Ale reszta jak na wiesniaka bardzo fajna.
Ale wersja jakas taka z roku 2008, kupiona w 2009 , podobno odrzut jakiejs partii aut przeznaczonych na rosje i ukraine. Stad pytalem w innym watku czy ktos slyszal zeby te "ruskie" tez zamarzaly. Moze cos im fabrycznie pozmieniali?
No wiec z obserwacji tego jednego egzemplarza informuje ze do dzis nic sie z autem nie dzieje, a wlasciciel ogolnie zadowolony. Jedyne co go lekko slabi to opisane gdzie indziej "zawieszanie sie" pedalu sprzegla, troche wolno wraca z niewiadomych przyczyn

Ale reszta jak na wiesniaka bardzo fajna.
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
Przecież importer nie przyzna się że, ich pikap nie dość że do setki przyspiesza w miesiąc to jeszcze zamarza przy plusowej temperaturze 

w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Eee, Kuba przesadzasz. Jeździłem jednym (dzięki Misialek) i zbiera się to to całkiem ładnie. Urzekła mnie długa i plastyczna 3ka oraz to, że ponad 300kg ładunku w postaci sd33 nie robi na nim najmniejszego wrażenia nawet w górach. 

Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
to się musisz moim przejechać, tylko ostrzegam potem każdy pikap a nawet każda terenówka będzie sprawiała wrażenie co najmniej ospałejPeepuck! pisze:Eee, Kuba przesadzasz. Jeździłem jednym (dzięki Misialek) i zbiera się to to całkiem ładnie. Urzekła mnie długa i plastyczna 3ka oraz to, że ponad 300kg ładunku w postaci sd33 nie robi na nim najmniejszego wrażenia nawet w górach.

a jak się uda to od przyszłego tygodnia będzie miał dodatkowe 50KM

w sumie 1353 KM 

- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Porównanie trochę nie trafionemudder pisze: to się musisz moim przejechać, tylko ostrzegam potem każdy pikap a nawet każda terenówka będzie sprawiała wrażenie co najmniej ospałej
a jak się uda to od przyszłego tygodnia będzie miał dodatkowe 50KM

K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
ale w tej samej cenie 

w sumie 1353 KM 

- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Mówisz Cena Czyni Cuda ? 

K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
No nie no misialkowe auto całkiem się rozpędza jak na maszynę rolniczą 

Zdrapek i poharatka
ja to od czasu jak mi zun s10 zostawił pod domem jestem w szoku jak taki mały pick-up tak pipierdziela.
a ciecie z nissana szczyciły się że mają najmocniejsze auto w klasie
a ciecie z nissana szczyciły się że mają najmocniejsze auto w klasie

- misialek
-
s3R pisze:No nie no misialkowe auto całkiem się rozpędza jak na maszynę rolniczą
Ty, wyznawco proasowanego ryżu a ostatnio hamburgerów kiedy sobie w końcu kupisz coś porządnego

To że kupiłeś peepa nie znaczy jeszcze że masz fantazję

Ranger, XC70, XTZ660
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
A ty byś sobie wreszcie avatar zaktualizował bo strażnikiem teksasu już Cie na ten parking nie wpuszczą 

K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
Zacząłem county słuchać ostatnio. Też powinieneś spróbować. Uspokajamisialek pisze:To że kupiłeś peepa nie znaczy jeszcze że masz fantazjęs3R pisze:No nie no misialkowe auto całkiem się rozpędza jak na maszynę rolniczą

Zdrapek i poharatka
- misialek
-
Płytę Dżonego Kesza posiadam i nawet czasem słucham, choć przyznam że wolę te współcześniejsze utwory z mniejszą ilością nutek country 
Karwa zaczynam czuć presję z tą zmianą avatara, wszyscy się czepiają... jak uda mi się zrobić jakąś figurę rendżerem godną utrwalenia aparatem to może pomyślę nad zmianą, ale póki co będę się trzymał wersji jej królewskiej mości

Karwa zaczynam czuć presję z tą zmianą avatara, wszyscy się czepiają... jak uda mi się zrobić jakąś figurę rendżerem godną utrwalenia aparatem to może pomyślę nad zmianą, ale póki co będę się trzymał wersji jej królewskiej mości

Ranger, XC70, XTZ660