Proszę o opinie wybrałem Explo 2001 SPORT 4X4 215km

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

rdk12
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Proszę o opinie wybrałem Explo 2001 SPORT 4X4 215km

Post autor: rdk12 » pn lut 15, 2010 8:01 am

Witam Wszystkich, jestem nowym forumowiczem trochę przeglądałem forum które tworzycie pod kątem Forda Exporera, mam okazję kupić rocznik 2001 z przebiegiem 193000 w automacie. Nic nie wiem na temat tego typu samochodów będzie to mój pierwszy taki pojazd. Dużo szukałem zastanawiałem się no i koniec końców stanęło na FORD'ZIE którego wogóle na początku nie zakładałem. Samochód ma mi służyć głównie do jazdy po drogach asfaltowych a z rzadka do wyjazdu w góry w celach turystyczno rekreacyjnych. Polne drogi, śnieg, trochę błota. Bedę Wam wszystkim wdzięczny za różne wpisy na temat tego modelu, co warto zrobić w takim samochodzie po kupnie, co warto sprawdzić podczas kupna, gdzie najlepiej założyć gaz w okolicach Katowic, Bielska, Krakowa. Za każde zdanie będę niezmiernie wdzięczny. POZDRAWIAM WSZYSTKICH...

Awatar użytkownika
Rad-T
Kontaktowanie:

Re: Proszę o opinie wybrałem Explo 2001 SPORT 4X4 215km

Post autor: Rad-T » pn lut 15, 2010 9:23 pm

sporo pytan, ogolnie pakiet startowy - oleje - skrzynia, silnik, mosty, reduktor bo nie wiesz jak poprzedni wlasciciel dbal. Sprawdzic jak skrzynia chodzi - czy nie szarpie, nie przeciaga, czy plynnie zmienia biegi, czy olej na bagnecie (2001 chyba jeszcze mialy bagnet) nie smierdzi spalenizna. Zajrzyj w wolnej chwili na explorerowe forum bo pytan bardzo duzo, poza tym znajdziesz tam pewnie kogos z Twoich okolic ktory pomoze w wyborze gazownika.
Jak masz mozliwosc sprawdz auto w CARFaxie po VIN-ie jesli bylo sprowadzane z USA - bedzie historia czy nie jest rozbitkiem wycofanym z ruchu a poskladanym do kupy w PL.
Autobus czerwony...
http://www.explopedia.net

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”