Ford F-350 Lifting
Moderator: Student
- Szymon Chlebowski
- jestem tu nowy...
Ford F-350 Lifting
Witam wszystkich!
Chciałbym spytać czy ktoś orientuje sie w kosztach podniesienia forda F-350 7,4 z 99roku o jakieś 10-15cm?
Czy standardowe zespoły napędowe wytrzymują przy oponach 37cali?
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc!
Chciałbym spytać czy ktoś orientuje sie w kosztach podniesienia forda F-350 7,4 z 99roku o jakieś 10-15cm?
Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko zbyt słabe chęci
- stebel
- Kontaktowanie:
Re: Ford F-350 Lifting
Szymon Chlebowski pisze:Witam wszystkich!
Google ci wylaczyli???
Liftow do tego sprzeta jest od groma....37cali wytrzyma bez problemu
Si vis pacem para bellum.
a model z którego rocznika masz, a na jaki rocznik chcesz przeprowadzić ten lifting 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

99 rok to chyba jeszcze cały na resorach, więc lift nie będzie jakiś mega kosmicznie drogi
no chyba że będziesz chciał zmieniać resory...

w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

- bullterrier
-
- Kontaktowanie:
HheheSzymon Chlebowski pisze: Czy standardowe zespoły napędowe wytrzymują przy oponach 37cali?

A do 37" to chyba nawet nie trzeba za bardzo go podnościć z tego co wiem. Ja poweiem tyle, że 37" to wogóle nie ma sensu bo jak chcesz pojeździć w terenie to będzie się kopał i zapadał wszędzie bo za ciężki jest. Kup najlepiej 38x15
Ram 2500HD 488cin V10
Witam,
z góry przepraszam za zaśmiecanie, ale strasznie mnie to intryguje. Czy amerykańskie (czyt. "prawdziwe") pickupy robią w terenie? Taki F350, F150 czy Tundra. Muszę przyznać, że chol.rnie mi się te sprzęty podobają. Kiedyś niechcący wszedłem na jakąś USAńską stronę z akcesoriami do Fordów serii F - po prostu obłęd - można motać i motać i motać
z góry przepraszam za zaśmiecanie, ale strasznie mnie to intryguje. Czy amerykańskie (czyt. "prawdziwe") pickupy robią w terenie? Taki F350, F150 czy Tundra. Muszę przyznać, że chol.rnie mi się te sprzęty podobają. Kiedyś niechcący wszedłem na jakąś USAńską stronę z akcesoriami do Fordów serii F - po prostu obłęd - można motać i motać i motać

Robią super pod warunkiem że masz odpowiednio dużo miejsca, w polskich realiach raczej tego nie widzę... 

w sumie 1353 KM 

ale teren to nie tylko las.. u nas co drugi brukarz to katuje bo jest jeden z niewielu sposobów na skuteczne poruszanie się z dużym ładunkiem po wybitnie nieutwardzonym placu
mudder pisze:Robią super pod warunkiem że masz odpowiednio dużo miejsca, w polskich realiach raczej tego nie widzę...
no właśnie - tak też mi się wydaję. Wąskie leśne ścieżki to chyba przekleństwo dla takiego czołgu

- bullterrier
-
- Kontaktowanie:
nismo_pl pisze: Chociaż z drugiej strony - pewnie w niejednym na pace zmiejściłaby się np. zmotana Vitara

Ram 2500HD 488cin V10
co to to na pierwszej fotce 

- bullterrier
-
- Kontaktowanie:
tak to sie nazywa w pełnej nazwie