Bronco II 2.9V6 manual kupilem pomocy.
Moderator: Student
Bronco II 2.9V6 manual kupilem pomocy.
kupilem auto do kata w terenie bronka II 2.9V6. w manualu. jak poznac rodzaj skrzyni? biegi sa 1-2-3-4-d. holernie dlugie a na reduktorze potwor. mam problem. odpalam silnik i cos chrobocze jakby mieli na luzie wduszam sprzeglo i jest cichutko puszczam chrobocze. przejechalem nim do domu 300km wszystkie biegi 1-2-3-d chrobocze jak diabli na 4 cicho choc zaczelo na niskich obrotach na 4 napierdzielac wiec nawet nie jezdze. pytanko mam to lozysko oporowe od sprzęgła?(sprzęgło dziala ideal) czy cos ze skrzynia? biegi wchodza ideal nie wypadaja. myslalem takze ze moze to byc lozysko w skrzyni ktore jest na walku wchodzącym do silnika. nie znam sie na mechanice super choc costam potrafie zrobic sam dlatego prosze o pomoc. Takie pyt jeszcze denerwuja te wlaczniki od reduktora i napędu da sie to na reczne jakies zmienic? Warto spawac sprzęgiełka od przodu czy manuale lepiej kupic? auto only do terenu. z przodu niby taki jakis most i dwa krzyzaki do koł. kazda pomocna rada bedzie mile widziana bo szkoda broneczka taki ladny podniesiony i nawet wcale nie zjedzony przez ruda. dziekuje pozdrawiam
Re: Bronco II 2.9V6 manual kupilem pomocy.
znalazlem pare min temu za mam skrzynie Mitsubishi FM146 D 1988-1992 2.9L Ranger 4X4 5-Speed 3.76 / 2.21 / 1.51 / 1.00 / 0.81 ale czemu tak chroboli? w jakich autkach montowali jeszcze tą skrzynie?
warmia-mazury okolice ełku. bronek z kwidzyna poszedł za honde crx+moja doplata
Jedź do mechanika bo po Twoim opisie nic ciekawego nie można wywnioskować.
Prawdopodobnie łożyska w skrzyni. Więc naprawa może być ekonomicznie nieuzasadniona.
Prawdopodobnie łożyska w skrzyni. Więc naprawa może być ekonomicznie nieuzasadniona.
FON 666 131 133
a z czegoś jeszcze podejdzie skrzynia? explorer?? to wymienie skrzynie.
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
O manuala od Explorera trudno
a reduktory drogie.
a reduktory drogie.
zagląda tu ktos wogole??
Od exa nie podejdzie.
Naprawa skrzyni mitsu niedroga i dosyć banalna.
generalnie w dwóch tysiach się zamknie.

Naprawa skrzyni mitsu niedroga i dosyć banalna.
generalnie w dwóch tysiach się zamknie.

A... ciekawe na jakim oleju chodziła, że padła... 

kupilem z padnieta. jak olej sprawdzalem to jakis zadki strasznie. padla cala skrzynia? czy tylko moze byc to lozysko na glownym walku?
Przez internet to wiesz...
A tak po prawdzie to podjedź do jakiego warstatu rozumnego jak sam nie chcesz mechanikować, niech zwalą skrzynię, zajrzą do środka i bedzie wiadomo co.
No chyba, że chce Ci się do Warszawy przykulać...

Pod pewnymi względami mogło by to być rozwiązanie najtańsze i najmniej nerwów stracisz...
Jakoś nie kojarzę żadnego sensownego fordziarza w Twojej okolicy...
No chyba, że chce Ci się do Warszawy przykulać...

Pod pewnymi względami mogło by to być rozwiązanie najtańsze i najmniej nerwów stracisz...
Jakoś nie kojarzę żadnego sensownego fordziarza w Twojej okolicy...

panowie a takie pytanko. zakladajac ze skrzynia to trup z jakiegos jeszcze autka bez mega wielkich modyfikacji podejdzie skrzynia? ja skrzynie wyjme ale na razie grypa mnie zalatwila
zarejestrowalem sie na fullbronco forum i tam mi kolo odpisal ze mial tak samo i ze imput shaft(walek glowny?) skrzyni i sie 1 zab ukruszyl i latal luzem w skrzyni i chrobolilo co o tym myslicie? bo skrzynia pracuje perfekt ale ten chrobot
profesjonalne forum nie ma co. poza 1 osoba ktora sie zna i cos pomoze to chyba forum poswiecone ludziom (mam 2 lewe rece).
Nie przeżywaj.
Masz jakiegoś skrzyniowca w okolicy?
Albo inaczej... jak stwierdziłeś rzadki olej w skrzyni?
Spuszczałeś, czy gmerałeś paluchem przez wlew ?
Jak nie spuszczałeś, to spuść, a nóż widelec coś wyleci. A jak wyleci to zrób temu zdjęcie i wklej tu.
podumamy

Masz jakiegoś skrzyniowca w okolicy?
Albo inaczej... jak stwierdziłeś rzadki olej w skrzyni?
Spuszczałeś, czy gmerałeś paluchem przez wlew ?

Jak nie spuszczałeś, to spuść, a nóż widelec coś wyleci. A jak wyleci to zrób temu zdjęcie i wklej tu.
podumamy

Ale przecież w Broncu powinna być skrzynia Borga
... Może to nie kwestia skrzyni - zasdaniczo jest nizniszczalna... A sprzęgiełka masz automaty ? Czy manualne - zapięte czy nie?

Zbowid

Co masz konkretnego na myśli?hanaka pisze:profesjonalne forum nie ma co. poza 1 osoba ktora sie zna i cos pomoze to chyba forum poswiecone ludziom (mam 2 lewe rece).
FON 666 131 133
Zbowid pisze:Ale przecież w Broncu powinna być skrzynia Borga... Może to nie kwestia skrzyni - zasdaniczo jest nizniszczalna... A sprzęgiełka masz automaty ? Czy manualne - zapięte czy nie?
Sam jesteś borga.

Jest skrzynia mitsubishi i wcale nie jest niezniszczalna. Powiem więcej - jest zajebiście delikatna i wrażliwa na niewłaściwy olej. I na jego niewymienianie.
houk

mam wywalone lozyska w skrzyni. dostalem rade ze pajero 1 ma identyczne bebechy skrzyni trzeba tyko przelozyc i po krzyku jutro po skrzynie do pajeraka jade
- Misiek Cypr
-
Jak lozyska, to moze po prostu wymien je
Skrzynia mitsubishi delikatna raczej nie powinna byc. Lozyska powinno dac rade dobrac i na dlugo starczy taka skrzynka.
Terrano ma slabe skrzynki, nie Mitsu.

Skrzynia mitsubishi delikatna raczej nie powinna byc. Lozyska powinno dac rade dobrac i na dlugo starczy taka skrzynka.
Terrano ma slabe skrzynki, nie Mitsu.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Nie jest ważne co jest delikatniejsze o czego, tylko co jest zjebane.
W tym wypadku mamy do czynienia ze zjebaną skrzynią od mitsu.
Wymienić łożyska, nie płakać, jeździć.
Generalnie małe bronco to bardzo fajny dupowóz jest.
I o olej w motórze dbaj, bo przechodzony źle wpływa na hydropopychacze
W tym wypadku mamy do czynienia ze zjebaną skrzynią od mitsu.
Wymienić łożyska, nie płakać, jeździć.

Generalnie małe bronco to bardzo fajny dupowóz jest.

I o olej w motórze dbaj, bo przechodzony źle wpływa na hydropopychacze

Jeśli czas pozwala - można w usia zanabyć stosunkowo niedrogo całe sympatyczne zestawy naprawcze do tej skrzyni. Koło $200 za komplet łożysk/uszczelek/synchronizatorów.
BTW: czy to aby nie taka sama skrzynia co siedzi w Rangerze?
BTW: czy to aby nie taka sama skrzynia co siedzi w Rangerze?
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Taka sama skrzynia powinna być w Rangerze do 1994 roku, i w Jepie i w Mazdzie. U mnie była Borga. A Student się nie zna ba ma dupowóz a nie porządnego Bronco II 

Zbowid