Expedition brak mocy,
Moderator: Student
Expedition brak mocy,
Silnik 4.6 v 8 gaźnik,97 rok.Z miejsca rusza powiedzmy normalnie,ale przy 60-70 trzeba mocno deptać by szedł.Obecnie stoi u mechanika,który stwierdził ,że to przez puste katalizatory,a wymiana dwóch 1200zeta plus robota.Czy to jest powód mulenia,czy chce naciągnąć na dwa katy.Sondy 4 sztuki też do wymiany wg mechanika,ale dalej nie wiem,czy to prawdziwy powód tego mulenia.Acha na kompie wyszła jedna sonda i żadnych innych błędów.
GMC Safari 1997 4,3 vortec
Re: Expedition brak mocy,
Może mu paliwa brakuje, jak pompka i filtr paliwa się mają ?
Zamiast katów ludzie strumienice wstawiają i jakos to chodzi.
Zamiast katów ludzie strumienice wstawiają i jakos to chodzi.
Doszło do tego, że dalej już nie może.
exEX
exEX
Filtr paliwa i powietrza wymieniony,ale tak samo jest na beni jak i na gazie,tym bardziej ,że tak się stało w ciągu 1 dnia.Świece ,przewody wn wymienione,a katy wyprużnione dużo wcześniej.
no to jak mogłyby tak nagle przymulić, na mój rozum to nie moga byc katalizatory.pituszek pisze: katy wyprużnione dużo wcześniej.
W Explorerach w ubiegłym roku była plaga padnietych pompek paliwa, sam też wymieniałem - sprawdź jak u ciebie podaje może już też ledwo zipie.
Najlepiej go podlaczyć pod skaner i poanalizować błędy, powinien mieć te same co EXII więc sprawa prosta bo na EFK jest na ten temat bardzo bogata baza.
Doszło do tego, że dalej już nie może.
exEX
exEX
Jeśli jeździłeś wcześniej bez katów i było ok to logicznie podchodząc do tematu to nie ich wina.
Przyczyn braku mocy może być wiele.
Pooglądał bym (jeśli jest) zawór recyrkulacji spalin.
Bo jeśli na gazie i na benzynie to samo to prawdopodobnie coś z powietrzem.
Lub sterowaniem a co za tym idzie sonda.
Ale to tylko gdybanie bo za wiele możliwości.
Przyjedź to będziemy zaglądać
coś się na pewno poradzi 
Przyczyn braku mocy może być wiele.
Pooglądał bym (jeśli jest) zawór recyrkulacji spalin.
Bo jeśli na gazie i na benzynie to samo to prawdopodobnie coś z powietrzem.
Lub sterowaniem a co za tym idzie sonda.
Ale to tylko gdybanie bo za wiele możliwości.
Przyjedź to będziemy zaglądać

FON 666 131 133
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
... a Ty wywal linka z podpisu. 

alban pisze:Przyjedź to będziemy zaglądać

- japacz
- jestem tu nowy...
Gaźnik??? Zamontujcie oryginalny wtrysk paliwa, który był w tym silniku i od razu przestanie go mulićpituszek pisze:Silnik 4.6 v 8 gaźnik,97 rok.

F-150 XLT '94 302cui.
mnie też ten gażnik nie pasił,jak na 97 rok,dlatego wcześniej pytałem ,czy takie jeszcze były montowane,ale kolega już z gażnikiem kupił i wcześniej nie mulił.
Co ma pod maską,to wie,tylko mnie nie pasowało co w 97 roczniku robi gaźnik.Jak poprzedniemu właścicielowi padły wtryski ,może i głowica,to założył gaźnik bo tanio.I autko poszło do ludzi ,a mój kolega się obuł.japacz pisze:Może kolega sam nie wie, co ma pod maską
No karwa.
Jeśli przeróbka tego motóra na gaźnik, bez drutowania i tak żeby działało była tania to ja się nie dziwię, że to nie jeździ...
co tam jest zapodane - weber z żuka?

Jeśli przeróbka tego motóra na gaźnik, bez drutowania i tak żeby działało była tania to ja się nie dziwię, że to nie jeździ...
co tam jest zapodane - weber z żuka?

Ale to jeździło ,zdechło z dnia na dzień.Może to nie przeróbka,może cały silnik wymieniony na jakiś zabytek gaźnikowy,a 4.6 został w papierach,Narazie już 3 tydzień stoi u "fachowców",jak kolega odbierze i kiedy? to zobaczę co i jak 

Jak zabytek na gaźniku wrzucony do auta, które miało wtrysk, to co ma ten biedny komputer diagnostyczny z niego wyczytać?
Prognoze pogody na jutro?
Auto źle składa mieszankę i tyle. Ciągnie gdzieś lewe powietrze pewnie i stąd cały ambaras... ale ja się nie znam.
Prognoze pogody na jutro?
Auto źle składa mieszankę i tyle. Ciągnie gdzieś lewe powietrze pewnie i stąd cały ambaras... ale ja się nie znam.
Student, Ty masz chyba rację,Ciekawe co mu zrobili mechaniory,miał odebrać w sobotę i dziś go jeszcze nie ma.
- japacz
- jestem tu nowy...
Ja coraz bardziej chcialbym zobaczyc ten samochod, a konkretnie ten gaznik w ktorym "wyszla jedna sonda i zadnych innych bledow"pituszek pisze:...Obecnie stoi u mechanika,który stwierdził ,że to przez puste katalizatory,a wymiana dwóch 1200zeta plus robota.Czy to jest powód mulenia,czy chce naciągnąć na dwa katy.Sondy 4 sztuki też do wymiany wg mechanika,ale dalej nie wiem,czy to prawdziwy powód tego mulenia.Acha na kompie wyszła jedna sonda i żadnych innych błędów.

Expedition to nie jest moze najnowszy model ale troche elektroniki juz w nim siedzi. Jesli jez w nim zalozony "jakis motur na gazniku" to albo jest to mega hot rod, albo mega druciarstwo. Obstawiam niestety to drugie...
Pituszek - wrzuc tu jakies foty tego wynalazku, chocby z telefonu. Jak wrzucisz jakas panorame widoku pod maska to bedzie jeszcze mozna powrozyc cos z fusow...

F-150 XLT '94 302cui.