Ford Bronco 2 rozrusznik

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Kamil23
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Ford Bronco 2 rozrusznik

Post autor: Kamil23 » śr wrz 28, 2011 2:35 pm

Witam. Chciałem zakomunikować, że rozrusznik do forda Bronco 2 można bez problemu zaadoptować od Forda Explorera 1. Oryginalny rozrusznik w Bronco jest duży, ciężki, prądożerny i więcej z nim kłopotów niż pożytku. Często wolno kręci i jak słabszy akumulator to można się zachechłać na amen. Zdaża się, że jak gorący silnik to ciężko kręci tak jak by miał straszny opór jakiś i zaczyna się szukanie przyczyn w silniku. Jako, że miałem rozrusznik od Exa 1 to postanowiłem go porównać i się okazało że jest iby inny ale jednak pasuje plug&play. Wywalamy stary rozrusznik i stary kabel idący od cewki przekaźnika (pod maską zaraz obok akumulatora przykręcony do nadkola). Rozrusznik z exa najlepiej kupić z wiązką elektryczną (gruby czerwony kabel prądowy i cienki czerwony kabel wzbudzania cewki). W razie by ktoś nie wiedział jak ma podłączyć to mnie więcej wygląda to tak, że wywalamy stary kabel od oryginalnego rozrusznika z Bronco i montujemy ten z Exa ale nie pod tą śrubkę przekaźnika co był ten stary kabel tylkko pod tą drygą gdzie jest na stałe 12 v z akumulatora. Cienki czerwony przewód natomiast podłączamy sobie pod tą śrubkę przekaźnika gdzie był ten oryginalny gruby czerwony przewód. Efekt jest taki, że mamy rozrusznik o przekładni planetarnej który bez problemu kręci naszym 2.9. Jak zamontowałem to normalnie morda mi się ucieszyła bo tak szybko kręci, że można na samym rozruszniku jeździć. Odpala jak nie to auto. Polecam wszystkim taki zabieg bo na prawdę się opłaca i wszystko pasuje nie ważne czy automat czy manual. Pozdrawiam.
Jeśli nie masz po co żyć, żyj innym na złość!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”