usterka jeep cherokee skrzynia czy most
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Jestem nowy pozdrawiam wszystkich maniakow 4x4 od roku jestem wlascicielem jeep cherokee 4.0 benzynagaz auto sprawowalo sie super do wczoraj .dziala tylko wsteczny bieg i nic po za tym samochod nie
jedzie wogole do przodu w mojej okolicy nie ma nikogo kto jedno znacznie stwierdzi usterke.jedni muwia skryznia inni most jesli jest ktos kto posiada wiedze na ten temat z gory dziekuje i pozdrawiam moge szczegulowo odpisac co sie stalo i jakie byly objawy Bielsko Biala
jedzie wogole do przodu w mojej okolicy nie ma nikogo kto jedno znacznie stwierdzi usterke.jedni muwia skryznia inni most jesli jest ktos kto posiada wiedze na ten temat z gory dziekuje i pozdrawiam moge szczegulowo odpisac co sie stalo i jakie byly objawy Bielsko Biala
Ostatnio zmieniony czw wrz 18, 2008 4:58 pm przez kowboj69, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- jestem tu nowy...
objawy 3 dni przed apogeum jeep mial problem z ruszaniem trzeslo i dochodzily dziwne dzwieki z okolic mostu .Po rozpedzeniu jeep szedl normalnie do momentu chamowania i ponownego ruszania. Wczoraj jeep przejechal 10 kilosow i stanal na zalaczonzm silniku dodajc gazu obrotomierz kreci a jeep stoi w miejscu tak jak bylby na luzie.Nie jedzie do przodu ani na Drive ani na 1 3 ani na2 dziala tylko N R i P .pozdrawiam i dziekuje za pomoc
znawcą wielkim nie jetem ale coś mi to na most nie wygląda, most jak się psuje to huczy, buczy, itp. ale Jeep jedzie....(przynajmniej czas jakiś
), prędzej będzie to skrzynia, jak się auto zachowywało wcześniej przy zmianie biegów - szarpało, czy zmieniało biegi gładko, co z redukcją (jak szybko zrzucał na niższe biegi)... 

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
hej
polecam
http://www.jeep.org.pl/forum/index.php
warsztat, cherokee
a to nie jest przypadkiem jakiś wieloklin?? może pościnało i jest gładki jak kolano niemowlęcia
ja bym zaczął od tego
polecam
http://www.jeep.org.pl/forum/index.php
warsztat, cherokee

a to nie jest przypadkiem jakiś wieloklin?? może pościnało i jest gładki jak kolano niemowlęcia

Mitubaszi L200 '97 podniesiony opony 31/10,5/15
XJ '90 np 242 LSD 2" na sprzedaż
XJ '90 np 242 LSD 2" na sprzedaż
wrzuć tę jedynkę czy tam drive puść hamulec, niech sam sobie trzyma obroty tak jakby jechał bez gazu, wysiądź, schyl się i sprawdź, czy obraca się tylny wał, na 99,9 % się nie obraca i wtedy wykluczasz most,
następnie skrzynia na N, na reduktorze wrzuć PART TIME (z lewej strony ma się świecić pomarańczowa ikonka z napisem PART TIME
wrzuć D i spróbuj pojechać, jak nie pojedzie, to wykluczasz reduktor
i automatycznie zostaje Ci automat (skrzynia)....
i na 90 % to będzie automat,
Z tym Ci nie pomogę bo mnie automat wali..
możesz mieć uszkodzoną albo samą skrzynię, albo komputer skrzyni....
następnie skrzynia na N, na reduktorze wrzuć PART TIME (z lewej strony ma się świecić pomarańczowa ikonka z napisem PART TIME
wrzuć D i spróbuj pojechać, jak nie pojedzie, to wykluczasz reduktor
i automatycznie zostaje Ci automat (skrzynia)....
i na 90 % to będzie automat,
Z tym Ci nie pomogę bo mnie automat wali..

możesz mieć uszkodzoną albo samą skrzynię, albo komputer skrzyni....

- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
A ja jestem Ciekaw dlaczego doprowadziłeś na siłę do takich zniszczeń w aucie? Kto normalny jeździ samochodem w którym wszystko przy ruszeniu strzela i się cieszy że jak już się rozpędzi to jest ok.?
Range Rover V8 Outsourcing IT
-
- jestem tu nowy...
Koledzy po wielu podpowiedziach ZA KTÓRE BARDZO DZIĘKUJE!!!! samochód na drive przy napędzie full time i part time stoi w miejscu i wał sie nie obraca tak że most odpada.Poziom oleju w skrzyni full kolor praktycznie Przeźroczysty!!!Po położeniu się pod jeepem stwierdziłem dość poważny wyciek oleju w miejscu w którym wał wychodzi ze skrzyni,wszystko dookoła jest zachlapane ,aż grubo nie znam sie wiec proszę o wyrozumiałość.Ew namiar na kogoś w woj śląskim kto zna się na rzeczy i ze mnie nie zedrze.Pozdrawiam i DZIĘKUJE KOWBOJ69
Bozzzzzzeeeeeeeeeeee. Po co wy wogole kupujecie takie auta.
Szkoda ze wczesniej (jak juz przy ruszaniu szarpalo) nie wpadles na pomysla zeby tu wpasc i zapytac czy to normalnle, a teraz masz skrzynke do roboty....

Szkoda ze wczesniej (jak juz przy ruszaniu szarpalo) nie wpadles na pomysla zeby tu wpasc i zapytac czy to normalnle, a teraz masz skrzynke do roboty....

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
andrzej:) pisze:tak jakby inne sie nie psułyAdamek pisze:Bozzzzzzeeeeeeeeeeee. Po co wy wogole kupujecie takie auta.![]()
Wszystko sie psuje wczesniej czy pozniej, szkoda tylko ze jak juz sa pierwsze oznaki to sie je olewa a pozniej steka ze nie jedzie woz....a taki fajny byl, amyrykancki

Miedzy innymi wyjechalem dlatego ze sa tam tacy jak wspomniales "ojciec dyrektor"
I powiem Ci ze ja tez nie oddaje auta do serwisu tylko sam robie co trzeba, a juz napewno zagladam jak cos wydaje mi sie nie tak, Ty tym bardziej powinienes to robic skoro masz jeden dupowoz .....
I wiedz ze ja tez na swoje zabawki zarobilem sam, tak tu jak i w polsce.
a ze Twoj wozek juz jezdzi to swietnie, oby jak najdluzej bez awarii, ale wiesz jak sie dba tak sie ma ......

I powiem Ci ze ja tez nie oddaje auta do serwisu tylko sam robie co trzeba, a juz napewno zagladam jak cos wydaje mi sie nie tak, Ty tym bardziej powinienes to robic skoro masz jeden dupowoz .....
I wiedz ze ja tez na swoje zabawki zarobilem sam, tak tu jak i w polsce.
a ze Twoj wozek juz jezdzi to swietnie, oby jak najdluzej bez awarii, ale wiesz jak sie dba tak sie ma ......

na szczęście tata motors nie kupił go w pakiecie z landkiemAdamek pisze:andrzej:) pisze:tak jakby inne sie nie psułyAdamek pisze:Bozzzzzzeeeeeeeeeeee. Po co wy wogole kupujecie takie auta.![]()
Wszystko sie psuje wczesniej czy pozniej, szkoda tylko ze jak juz sa pierwsze oznaki to sie je olewa a pozniej steka ze nie jedzie woz....a taki fajny byl, amyrykancki

Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"
juz jest 2"