VM - cherokee i woyager
Moderator: Mroczny
VM - cherokee i woyager
próbował ktoś przekładki slynnego VM - 2,5 tdi z granda do woyagera (ewentualnie odwrotnie ) są takie same czy inne ...........osprzętem się różni - to wiem .
Zupelnie to Ty sie myliszlesio XJ pisze:to sa zupelnie inne piece wspolne maja tylko glowice co kabinujesz
moze doradze

W jednym i drugim jezdzily TE SAME VM'Y
Problem tylko w tym , ze musisz sie zorientowac w rocznikach jednego i drugiego , a najlepiej dla przykladu podac mi numery VIN jednego i drugiego , poniewaz w Voyagerze jezdzily trzy rodzaje tego silnika , a w XJ dwa

P.S. Uprzejmie prosze lesia o skonczenie wypisywania głupot

Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

w xj nie bylo lancucha a w Voyagerze na pewno blok tesz mial inna dlugosc posiadam obydwa 96xj r i 97 voy i napewno sa inne az poszlem sprawdzic i dalej tak twierdzeZun pisze:Zupelnie to Ty sie myliszlesio XJ pisze:to sa zupelnie inne piece wspolne maja tylko glowice co kabinujesz
moze doradze
Problem tylko w tym , ze musisz sie zorientowac w rocznikach jednego i drugiego , a najlepiej dla przykladu podac mi numery VIN jednego i drugiego , poniewaz w Voyagerze jezdzily trzy rodzaje tego silnika , a w XJ dwa

Misiu kolorowy a voyagery to niby tylko w jednym roku byly produkowanelesio XJ pisze:w xj nie bylo lancucha a w Voyagerze na pewno blok tesz mial inna dlugosc posiadam obydwa 96xj r i 97 voy i napewno sa inne az poszlem sprawdzic i dalej tak twierdzeZun pisze:Zupelnie to Ty sie myliszlesio XJ pisze:to sa zupelnie inne piece wspolne maja tylko glowice co kabinujesz
moze doradze

Świszcząca Suka Stage I

w takim razie kazdy ma swoja racjieZun pisze:Misiu kolorowy a voyagery to niby tylko w jednym roku byly produkowanelesio XJ pisze:w xj nie bylo lancucha a w Voyagerze na pewno blok tesz mial inna dlugosc posiadam obydwa 96xj r i 97 voy i napewno sa inne az poszlem sprawdzic i dalej tak twierdzeZun pisze: Zupelnie to Ty sie mylisz
P.S. Uprzejmie prosze lesia o skonczenie wypisywania głupotNie powiadaj glupot porownujac tylko dwa samochody ze soba. Tak jak pwoiedzialem wczesniej w voyagerach byly trzy rodzaje , a w xj dwa rodzaje. Ty akurat trafiles na voyagera GS , a w ES byly na kolach i byl identycznyjak w twoim XJ , wiec prosze cie ..... nie wprowadzaj dezinformacji

typ masz do przekladki
ps
mimo ze bardzo lubie Vmy to przecierz nie kupie wszystkich modeli

no niestety to prawda tylko rozrzad w grandzie był na łańcuchu w rocznikach 96-98Zun pisze:Zupelnie to Ty sie myliszlesio XJ pisze:to sa zupelnie inne piece wspolne maja tylko glowice co kabinujesz
moze doradze

Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"
juz jest 2"
Do czego donosic sie twoja odpowiedzKUCHARZ pisze:no niestety to prawda tylko rozrzad w grandzie był na łańcuchu w rocznikach 96-98Zun pisze:Zupelnie to Ty sie myliszlesio XJ pisze:to sa zupelnie inne piece wspolne maja tylko glowice co kabinujesz
moze doradze

Świszcząca Suka Stage I

do twojej słusznej wypowiedziZun pisze:Do czego donosic sie twoja odpowiedzKUCHARZ pisze:no niestety to prawda tylko rozrzad w grandzie był na łańcuchu w rocznikach 96-98Zun pisze: Zupelnie to Ty sie mylisz
P.S. Uprzejmie prosze lesia o skonczenie wypisywania głupot![]()
Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"
juz jest 2"
myślałem że temat już dawno umarł ....ale - skoro ....to podsumuje - z granda cherokee silnik DA SIE włożyć do voyagera (chociaż nie jest identyczny ) ....jedyny istotny problem to szerokość kól pasowych (nie da się zamienić - a orginalne są zaszerokie ) trzeba wyciąć im miejsce w karoserii . -------pozdrawiam i dziękuje za pomoc i zainteresowanie
Nikt nie mówi , że się nie da - znam takich co maja 1.6 td volkswagena pod maksą - da się. Poziom skomplikowania oczywiście troche inny , ale nie bardzoborman pisze:myślałem że temat już dawno umarł ....ale - skoro ....to podsumuje - z granda cherokee silnik DA SIE włożyć do voyagera (chociaż nie jest identyczny ) ....jedyny istotny problem to szerokość kól pasowych (nie da się zamienić - a orginalne są zaszerokie ) trzeba wyciąć im miejsce w karoserii . -------pozdrawiam i dziękuje za pomoc i zainteresowanie

Świszcząca Suka Stage I