Jeepy z ogłoszeń

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
s3R

Re: Jeepy z ogłoszeń

Post autor: s3R » pt paź 22, 2010 7:47 am

SlyWhite pisze:
Wał wymaga uszczelnienia
To w każdym 4.0 jest standardem, wymiana nie wymaga wyjęcia silnika bo uszczelniacz jest 2 częściowy. Opis znajdziesz gdzieś na jeep orgu.
SlyWhite pisze: trzeba przewód od wspomagania kierownicy bo trochę poci,

po prostu jeep :)21
SlyWhite pisze: czasami blokuje sterowanie szybami z pozycji kierowcy (może wystarczy tylko przeczyścić styki na przełączniku blokującym szyby).

Owszem psuje się ten przełącznik ale to wtedy nie działają wszystkie a kierowcy działa.
SlyWhite pisze: instalacja gazowa II generacji, redyktor z pozycją Full time, Part time. Skrzynia i napędy sprawne, chodzą bez zarzutu.

http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 95&start=0
Zdrapek i poharatka

SlyWhite
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: SlyWhite » sob paź 23, 2010 7:56 pm

Dzięki za info, co do sterowania szyb to faktycznie gdy reszta się przycina to ta od kierowcy działa sprawnie. A co sądzisz ogólnie o tym egzemplarzu??

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » sob paź 23, 2010 8:16 pm

andrzej:) pisze:
Misiek Cypr pisze:Po mojej akcji producent juz oferuje ten element tez do ZJ ta.
Podziel swym szczęściem i wiedzą tajemną, gdyż albowiem może się przydać za czas jakiś (oby nie, już dwa przeguby wymieniałem i zawsze z tym problem..... :-? )
Tak dla potomnosci driveshaftparts.com bodajrze. Firma krajowa.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
andrzej:)

Post autor: andrzej:) » sob paź 23, 2010 9:25 pm

:)2

SlyWhite
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: SlyWhite » wt lis 09, 2010 11:34 pm

Witam kolegów, może ktoś mi powie co to za cudo "tryb comfort traction"? w tym oto egzemplarzu http://otomoto.pl/jeep-cherokee-4-0-gaz ... 62649.html i czy jest on wart tej kasy??? Jutro zadzwonie do gościa i zapytam go co to za instalacja, bo autko wygląda fajnie. Przy okazji, co sądzicie o plastikowych dachach?
Pozdr.

Awatar użytkownika
wasior-xj

Kontaktowanie:

Post autor: wasior-xj » śr lis 10, 2010 2:05 pm

SlyWhite pisze:Witam kolegów, może ktoś mi powie co to za cudo "tryb comfort traction"? w tym oto egzemplarzu http://otomoto.pl/jeep-cherokee-4-0-gaz ... 62649.html i czy jest on wart tej kasy??? Jutro zadzwonie do gościa i zapytam go co to za instalacja, bo autko wygląda fajnie. Przy okazji, co sądzicie o plastikowych dachach?
Pozdr.
pierwsze słyszę o takim trybie :o , dzwi pasażera widać że to czarne jakby nie domalowane :)21 a tak poza tym zwykły holender z instalacją lpg holenderska i pewnie bak ma 5L a butla od gazu jest pod autem.Jechać, obejrzeć, sprawdzić.Przez telefon nie dowiesz się wszystkiego.Jednym się ten dach podoba innym nie, ja należę do tych drugich :)21 .Z tyłu nie masz kanapy i szyby są plastikowe,więc dochodzi kolejny koszt wymiany szyb,kupna kanapy i do tego przerejestrowanie na 5 osób.

SlyWhite
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: SlyWhite » śr lis 10, 2010 4:21 pm

Wielkie dzięki - po tym co napisałeś chyba dam spokój i spokojnie poszukam innego, nie ukrywam że najchętniej jakiegoś "szwajcara" telko że niestety one trzymają się w cenie. Dzięki za szybką pomoc.

Awatar użytkownika
wasior-xj

Kontaktowanie:

Post autor: wasior-xj » śr lis 10, 2010 7:43 pm

http://otomoto.pl/jeep-cherokee-limited ... 00441.html
tego dokładnie zobacz,dużo osób od niego już pokupowało samochodu i nikt nie narzeka.

SlyWhite
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: SlyWhite » ndz lis 14, 2010 11:13 am

Witam.
Czy możecie wyrazić opinie nt. tego egzemplarza http://otomoto.pl/jeep-cherokee-limitet ... 22063.html Stoi pod Krakowem więc wybiorę się jutro by go zobaczyć i pogadać o cenie więć byłbym wdzięczny za wskazówki na co warto zwrócić uwagę podczas negocjacji cenowych tak by coś urwać. Dzięki.

Awatar użytkownika

Post autor: andrzej:) » ndz lis 14, 2010 9:14 pm

Malowany no i ma bałagan w bagażniku...prawie jak u mnie :)21

Awatar użytkownika
P_E_K_A
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: P_E_K_A » pn lis 15, 2010 10:24 pm

wasior-xj pisze:http://otomoto.pl/jeep-cherokee-limited ... 00441.html
tego dokładnie zobacz,dużo osób od niego już pokupowało samochodu i nikt nie narzeka.
ogladalem go, łyse oponki, tłumik do wymiany to tak na szybko, ale auto z tego co na szybko dało sie obadac warte uwagi, sam miałem go kupić. Rdzy nie widać. Ładna sztuka całkiem. Jazda próbna po jakims polu to nie problem dla sprzedajacego.

Awatar użytkownika
wasior-xj

Kontaktowanie:

Post autor: wasior-xj » pn lis 15, 2010 11:00 pm

P_E_K_A pisze:
wasior-xj pisze:http://otomoto.pl/jeep-cherokee-limited ... 00441.html
ogladalem go, łyse oponki, tłumik do wymiany to tak na szybko, ale auto z tego co na szybko dało sie obadac warte uwagi, sam miałem go kupić. Rdzy nie widać. Ładna sztuka całkiem. Jazda próbna po jakims polu to nie problem dla sprzedajacego.
to są pierdoły, i po drugie to nie jest nowe aut i chyba każdy woli wymienić opony i wydech niż robić coś z blacharką czy silnikiem.

Mario78
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Mario78 » wt lis 16, 2010 10:29 am

jeżeli coś mogę dodać :o to bardzo długo wisi ogłoszenie przynajmniej 2 miechy
Jeep Grand Cherokee 94r. 4.0 Plaskacz

lysykrzysiek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lysykrzysiek » czw lis 18, 2010 3:55 pm

Witam kolegow :) mam pytanie co myslicie o tym http://otomoto.pl/jeep-cherokee-bez-akc ... 35941.html wart jest ogladania bo mam do niego zaledwie 30 km :D tylko pierwszy raz ogladac bede cherokee Mialem pajero 1 a teraz planuje zamiane :)

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » czw lis 18, 2010 7:03 pm

odpowiem na twoje pytanie tak ; jechac obejzec jeepa cherokee jest warto ,bo to ciekawe auto jest :)2
ale jesli nie chcesz sobie krzywdy zrobic i nie zrazic sie do marki -nie kupuj go :)3 auto przedstawione w twoim linku to zacny cherokee xj z najgorszym z mozliwych silnikow :)3 :)3 :)3
to same klopoty tylko, nic wiecej :)3
na potwierdzenie moich slów przytocze ci kultowy link dotyczacy tego slawetnego wynalazku;
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.ph ... ight=pizza
i nie mysl ze tobie sie jednak moze poszczesci :)21 zawiedziesz sie , zareczam :wink:
jak szukasz jeepa to 4.0 i automat . :)2 do tego gaz i masztaniej niz kazde konkurencyjne z żizlem
:wink:
zapraszam na orga ;)
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

lysykrzysiek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lysykrzysiek » czw lis 18, 2010 7:09 pm

dziekuje za odpowiedz :) a zobaczyc tylko go pojade :) Mam tez pajero anglika 1998 3.0v6 tego 181 koni przesiadka na diesla to lekka przepasc ale ten 4.0 w jeepie tylko ten automat nigdy nie jezdzilem w automacie i na chwile obecna nie wyobrazam sobie 190koni w automacie :/

Awatar użytkownika
piter2002

Post autor: piter2002 » czw lis 18, 2010 7:58 pm

lysykrzysiek pisze:dziekuje za odpowiedz :) a zobaczyc tylko go pojade :) Mam tez pajero anglika 1998 3.0v6 tego 181 koni przesiadka na diesla to lekka przepasc ale ten 4.0 w jeepie tylko ten automat nigdy nie jezdzilem w automacie i na chwile obecna nie wyobrazam sobie 190koni w automacie :/
też nie wyobrażałem sobie silnika 4,0 z automatem, ale poczytałem na forum i kupiłem, mam od roku i jestem bardzo zadowolony :D :D

jak jeep to tylko 4,0 automat :)2

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » czw lis 18, 2010 10:21 pm

automat w jeepku cherokee xj slynie z tego ze jest mega wytrzymaly :)2 , naprawde ciezko go zabic i dlatego nawet jesli ci sie uda go zakatowac to nastepny kupisz za ok 500zl :)2 :)21
a co do jazdy ogólnie automatem to powiem ci ze bylem sceptykiem dopuki 6lat temu nie kupilem pierwszego automata :o ( xj 4.0 ) :)21 . od tamtej pory tylko automaty :)2
jak to mowia , kto raz pojezdzi automatem , potem juz nie chce manuala :wink:
jeepniety ;)
Bmw r100gs gejos ;)

lysykrzysiek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lysykrzysiek » czw lis 18, 2010 10:33 pm

Zobaczymy jak to mowia :) Juterko pojade tylko z ciekawosci zobaczyc tego diesla i mam na oku 4.0 z gazem okolo 45 km do zbaczenia wiec tez podjade :) Dzieki :) Napisze jak to mi sie widzi jazda automatem Pozdrawiam Krzysztof

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » czw lis 18, 2010 11:03 pm

poka tego 4.0 :roll:
jeepniety ;)
Bmw r100gs gejos ;)

Awatar użytkownika

Post autor: andrzej:) » pt lis 19, 2010 10:40 pm

nie rozumiem obaw przed automatem...mam już czwarte czy piąte auto z automatem i manuala z pewnością nie chcę.... 8)

Awatar użytkownika
wasior-xj

Kontaktowanie:

Post autor: wasior-xj » pt lis 19, 2010 11:16 pm

andrzej:) pisze:nie rozumiem obaw przed automatem...mam już czwarte czy piąte auto z automatem i manuala z pewnością nie chcę.... 8)
pewnie nie potrafisz sprzęgła puszczać :)21 :)21

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » sob lis 20, 2010 7:16 am

Spoko spoko, jak bedzie wiecej terenowek z dwumasowymi kolami zamachowymi to do automatu sie przekonaja :)21
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

lysykrzysiek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lysykrzysiek » sob lis 20, 2010 8:58 pm

WItam panow no wiec tak bylem ogladac tego diesla (kibel) samochod w miare wygladal tylko na zdjeciach stan rzeczywisto troszke odbiegal od aukcji :) o dziwo zapalil bez problemu bo byl bez aku obejrzalem i ucieklem podjechalem tez zobaczyc 4.0 powiem tak automatem nie latalem ale spodobal mi sie plynnie zmienial przelozenia szukalem tylko sprzegla i galeczki :) tylko nie wiem czemu rama byla tak zjedzona niby auto z niemiec a tak tak chyba nie sypia soli jak u nas ale masakra tak wiec podziekowalem do pierwszego sniegu musze cos upolowac do 12 tys bo cos czuje ze w tym roku zimka bedzie ciekawa :) Dziekuje za wszystkie infa co do jeepa jak tylko cos upoluje to podesle fotki :)

Awatar użytkownika
wasior-xj

Kontaktowanie:

Post autor: wasior-xj » ndz lis 21, 2010 5:54 am

lysykrzysiek pisze:tylko nie wiem czemu rama byla tak zjedzona
hmmmm dziwne że zauważyłeś brak ramy której tam nigdy nie było :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”