...czy znacie?
Moderator: Mroczny
-
-
...czy znacie?
Witam!Raz pierwszy tu jestem i zaraz problemik,ale to chyba norma (Grand).Szukam cudownego mechanika z okolic Bielska-Białej.Takiego co utrzyma mnie w chorobie i myśli,że Grand to cudowne autko.Granda tak już boli,że zaczyna piszszszczeć pod maską.Wszyscy magicy krzyczą,że to pasek klinowy,a....Mam wątpliwośći.Objawy?Piszczy,a ja szukam i...mydełkiem ten paseczek,a on na chwileczkę cisza,a póżniej.....znowu zzzt...zzzzt...Tak sobie myślę,ze to dziwne już,ale przy pomazaniu mydełkiem przestaje i wygląda to na pasek (nowy,ale Gates..hmmm...),ale...Coś tu nie gra!!!Co?-pytanie jest.Pompa???Kompresor klimy???Napinacz z rolką???Alternator???Koło pasowe???..a może pasek???Może jakiś cud mechanik pomoże.Znacie jakiegoś?????
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Re: ...czy znacie?
no bo zaraz sieGrzesiu Zalczyk pisze:...problemik,ale to chyba norma (Grand)...

GRAND '95 V8 5,2
miałem i mam ten sam problem, i wiesz co......... wymieniłem pompe wody, napinacz, wiskoze z uchwytem, koło pasowe na wale korbowym, na końcu pasek i wiesz co....... I KU>WA NIC ! ja k mu sie piszczało tak mu się pisczy, może mniej ale pisczy i leje na to- od czasu do czasu silikon w sprayu i parę dni cisza!
cherokee 4,0
cherokee 4,0
-
-
- Kontaktowanie:
U mnie terz tak piszczało przez rok szukałem kombinowałem zmieniałem paski bo mówili że te amerykańskie mają inne rowki zmieniałem rolki prowadzące miałem już zzmieniać pompe wody a tu EUREKA koło pasowe główne dowymiany sprawdź jeżeli bije to znaczy że szlak je trafił daj znać to coś poradzimydanielpoz pisze:Grzesiu skoro masz nowy pasek i piszczy to zapodaj stary i wtedy juz bedziesz mogl ewentualnie wykluczyc pasek

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
-
-
Nadzieja na wymianę paska to już (chyba) historia.Założyłem nowy (stary) i też piszczy.Szczerze to strasznie urocze,bo gdy maźnę go mydełkiem to przestaje,ale...Szczegóły o autku:rok 95,silniczek 5,2 (nooo...chyba jedyny słuszny..np,ale ja się nie znam).Rolka napinacza wymieniona jakieś 10 miesięcy temu.Machanik (aż 4 magików) oglądał i każdy coś innego.Czy sam napinacz może powodować te piski?-takie me pytanie.Wiele miłego słyszałem o raffiach,ale czasu mam skromnie i wycieczka do Krakowa to ...ale któż to wie.Przynajmniej chciałbym mieć pewność cóż to za dziadostwo piszczy,bo naprawa i tak będzie,ale jakoś nie lubię nie wiedzieć.Strasznie brzmi ''koło pasowe'' a to bardzo droga sprawa?
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
-
-
Misieeeeeeek!Potrzebny mi ten gość.Jeśli masz ...to poproszę ...o namiary jakieś.Ja już nie mam zdrowia do tych pisków i magików różnych''...Panie to ..Panie tamto...Panie a może i to i tamto....Panie...hmmm...cóż to może tak piszczeć?''Smutno mi,gdy on tak od tego piszczenia tak cierpi..albo cierpienia piszczy.Cóż mu może dolegać?!Misiek Bielsko pisze:Mam w Bielsku zaufanego kolege, co prawda nie jest specjalista od jeepow, ale ma glowe na karku i potrafi ja wykorzystac.
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
- Mechatronik
- jestem tu nowy...
Witam..
Bardzo częstą przyczną slizgania się paska wielorowkowego jest zapchanie przestrzeni dna rowków na kołach pasowych przez zużytą i nawalcowaną gumę
dlatego przy kazdej wymianie polecam czyszczenie rowków ostrym zakrzywionym szpikulcem zanieczyszcenia trzymają sie tam bardzo mocno i uniemożliwiają klinowanie pow. zbieżnych w rowkach .
Bardzo częstą przyczną slizgania się paska wielorowkowego jest zapchanie przestrzeni dna rowków na kołach pasowych przez zużytą i nawalcowaną gumę

Fregata pod pełnymi żaglami i Jeep na szlaku - TO JEST TO....Cherokee Limited 4.0 LPG \ 1990
-
-
Serdeczne podziękowania dla tych co chcą mi pomóc i uratować bliżej nieokreśloną miłość do tych ''normalnych'' aut.Jutro z samego rana złapię drucik i skrobanko w rowkach będzie.Fajno!...no cóż chciałem jeepka to se podłubać muszę.Może coś fajego mi wyjdzie..?!Jeszcze raz ukłony po pas sam i trzymajcie kciuki,bo upartym i dalej będę nachodził.Misio!Dzięki serdeczne za namiary.Umówiony jestem...hmmm...Może coś z tego będzie,bo nawet jeśli coś mi się uda wyskrobać samemu to i tak taki helpownik jest potrzebny.Raffi...Dlaczegoś Ty taki smutny?Takie to dziwne pytanko,ale....Nie bójta....wolę kobitki,ale jakoś dziwny może i jestem,ale leży mi na sercu radość innych.Dzięki za wyrozumiałość,cierpliwość,okazaną miłość i ...parę innych...Musicie mnie kiedyś odwiedzić w tym Korbielowie!!!!Fajnie tu jest,a i parę prycz się u mnie znajdzie,więc jeśli kiedyś na deski lub na romantyczne spacerki po górkach chęć Was najdzie a i w baku suszy nie będzie... to dawajta znak.Pośmiejecie się z mojego Jeepa,bo on taki normalny i niski i na kołach 15...Taka fabryka.Może coś doradzicie,aby innym był.
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
No tak to mnie i w płaskim piszczymichals pisze:A mnie piszczy przez moment jak wjezdzam w zaspe sniegu na pelnym gazie

Z tego samego powodu pisk może być rano jak jest duża wilgoć/deszcz.
XJ'92 Ltd 4.0HO
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
Mialem tak ale minimalnie podciagnalem pasek i juz przestalo piszczec. Generalnie to pasek nigdy nie powinien piszczec.SiMarco pisze:No tak to mnie i w płaskim piszczymichals pisze:A mnie piszczy przez moment jak wjezdzam w zaspe sniegu na pelnym gaziePrzynajmniej wiadomo, że to mokry pasek się ślizga i to ślizganie szybko go wysusza i jest spokój.
Z tego samego powodu pisk może być rano jak jest duża wilgoć/deszcz.
- Discotheque
-
Jak wielorowkowy piszczy a po mydelku przestaje to ktores kolo lezy nie wspolosiowo. Furka byla uderzona?
Obejrzyj dokladnie stary pasek lub zapodaj nam tu jego zdjecie-dobre makro.
Napisy na starym pasku sa mocno zdarte? Jak wygladaja boczne krawedzie rowkow na pasku?
Obejrzyj dokladnie stary pasek lub zapodaj nam tu jego zdjecie-dobre makro.
Napisy na starym pasku sa mocno zdarte? Jak wygladaja boczne krawedzie rowkow na pasku?
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
-
-
Qrde!Dzięki chłopy.Ten paseczek to dopiero od paru dni piszczy,a nie pamiętam...chyba nigdzie nie przydzwoniłem...nooo...chyba nie,a może skleroza taka...Kiedyś nie piszczało.Oglądałem ten paseczek i porównywałem z nowym i jakoś bardzo podobne są i wielkich różnic nie widać.Krawędzie też nie wytarte,napisy widać elegancko.Wiem..wszystko ok,a jednak piszczy (może już tylko w mojej głowie).Jutro jestem ustawiony w serwisie.Mają pomacać i dać wyrok.Może chcecie kupić mój magiczny paseczek i zamontować w jakimś autku..może teściowej.Tanio oddam (teściową też)!Wiecie czego się boję?Poranka jutrzejszego...Tak!Ta cudowna cisza przerywana zgrzitem tego wrednego,pseud-gumowego kawałka kooopy.To mnie doprowadza do szału!Jeśli jutro wrócę z tym autkiem bez 100% wiedzy co to jest...to jestem dooopa a nie Grześ.Pozdrawiam i dzięki za chęci pomocy!!!
P.S. Z tym Korbielowem to serio...ZAPRASZAM...na przykład z kluczykami do Granda i uchem wytrawnym...i bez tego to też zapraszam.
P.S. Z tym Korbielowem to serio...ZAPRASZAM...na przykład z kluczykami do Granda i uchem wytrawnym...i bez tego to też zapraszam.
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8