Stabilizator
Moderator: Mroczny
- pan.boczek
-
Stabilizator
mam nadzieje, ze ktorys z Kolegow zdobedzie sie na wysilek, zeby mnie - laika - uswiadomic (bo nurtuje mnie to od jakiegos czasu) jaka jest korzysc z odlaczania stabilizatora przy jezdzie w terenie. mam kilka swoich "hipotez" ale wolalbym poznac fakty. dzieki!
LRD3
- pan.boczek
-
cóż za smakowity avatar
Domyślam się, że zdjęcie robione w polskim sklepie mięsnym 

G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl
XJeep pisze:i awiomarin...Stiopa pisze: Radą na to są twardsze amorki .
![]()

I mocne nerwy .
Chociaż muszę Ci Michał powiedzieć , że jakieś dwa miesiące temu urwał mi się łącznik ( a właściwie nie łącznik tylko ta śruba dolna na którą jest łącznik ubrany ) i do dzisiaj jeżdżę bez . Amortyzatory dokręciłem na regulacji , żeby były twardsze i na asfalcie jest bardzo o.k.
Nie wiem tylko co będzie jak śmietnik będzie mocno załadowany ?

Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
AVIOMARIN x 2Stiopa pisze: Nie wiem tylko co będzie jak śmietnik będzie mocno załadowany ?

G-UNIT nowe otwarcie- czas na testy
biggy12@poczta.onet.pl
biggy12@poczta.onet.pl
[quote="jeep_user"][quote="Stiopa"]
[/quote]
AVIOMARIN x 2
[/quote]
Eee, czemu? Moje odczucia sa takie, ze im bardziej zaladowany, tym stabilniejszy! ( oczywiscie na czarnym)A u was?

AVIOMARIN x 2

Eee, czemu? Moje odczucia sa takie, ze im bardziej zaladowany, tym stabilniejszy! ( oczywiscie na czarnym)A u was?
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT
No zgadza się , ale jak nie ma drążka to budę będzie w łukach dużo bardziej gięło jak będzie załadowana . Tak mi się przynajmniej wydaje .intruz pisze:Eee, czemu? Moje odczucia sa takie, ze im bardziej zaladowany, tym stabilniejszy! ( oczywiscie na czarnym)A u was?jeep_user pisze:AVIOMARIN x 2Stiopa pisze: Nie wiem tylko co będzie jak śmietnik będzie mocno załadowany ?
Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
- moomoojeep
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ja jezdzile z liftem 4,5" bez stabilizatora pewnie z rok albo wiecej i zakrety bralem z piskiem opon
. Jak mocowanie na moscie peklo to akurat sie scigalismy w kilka Jeepow po piachu. Wydawalo mi sie ze jakos tak bardziej kiwa na boki (w dodatku z tylu zaladowany po dach bylem), ale nie wymieklem
i cisnalem pedal gazu do konca.
Tak naprawde to ja wcale taki twardy nie jestem
bo liftowane sprezyny sa zwykle twardsze od fabrycznych i mniej na nich buja bez stabilizatora przechylow. Jak oposcilem Jeepa z ze sprezyn 4,5" na fabryczne plus 2,5" podkladka z przodu to dopiero zwolnilem na zakretach, bo XJ zaczal sie niebezpiecznie wychylac.

Tak naprawde to ja wcale taki twardy nie jestem

Voytek
W teren: 79 Jeep CJ-7: 4.5", 33"SS
Na codzien: 99 Cool 4x4 Cherokee XJ: 2.5"
www.run4x4fun.com
W teren: 79 Jeep CJ-7: 4.5", 33"SS
Na codzien: 99 Cool 4x4 Cherokee XJ: 2.5"
www.run4x4fun.com