...a takie felgi?
Moderator: Mroczny
-
-
...a takie felgi?
...ale fele znalazłem!!Cycuśne są,ale..(zawsze to ale...).Rozstaw śrubek mają debilny 112,a ja need do Granda starego (114,3?).Można coś z tym zrobić i nie zepsuć?No i jeszcze jedno...Na przód 17 cali na 8,5,a na tył 17 cali na 10.Straszne,co?Będzie to pasiło?Można tak?Tylko nie piszcie,że mam nawalone,bo mi smutno będzie.
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
-
-
Te śruby pływające to fajna sprawa,ale coś mi świta,że ... śruby to już są w piaście...hmmm..Nie wiem,ale czy to to można wykręcić i zastosować te pływające?Są też pływające nakrętki..tylko po co,gdy w otwory muszą wejść śruby o innym rozstawie...to chyba działać nie będzie.Mówią też coś o wierceniu nowych otworów,ale czy to nie osłabia piasty?Te fele to tylko taki bajerek na uliczkę,bo i tak me zamiłowanie do wertepoli nie jest godne uwagi.Mam też innych oponek komplecik,ale i tak nieczęsto wybieram się w nieznane.Fajne te fele,że aż szkoda zapomnieć,więc....pomocy i porady!!
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
W każdej feldze można przestawić otwory, to znaczy te zalać a nawiercić nowe z parametrami do danego auta, warunek musi robić to ktoś kto przy tym robi i robi to dobrze, u mnie sa dwie takie firmy. Widziałem już takie przeróbki i nie ma śladu.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Orientujesz się może jaki jest koszt takiej przeróbki ?Adamek pisze:W każdej feldze można przestawić otwory, to znaczy te zalać a nawiercić nowe z parametrami do danego auta, warunek musi robić to ktoś kto przy tym robi i robi to dobrze, u mnie sa dwie takie firmy. Widziałem już takie przeróbki i nie ma śladu.
G300TD;2xDisco 32";Freel;Pajero 33";Feroza
Tam gdzie konczy sie asfalt zaczyna sie DROGA
Tam gdzie konczy sie asfalt zaczyna sie DROGA
-
-
..i zastanowienie mnie omotało!Piszesz o zmianie otworów w samej feldze?Tak można?To chyba nawet ślicznie nie wygląda...o ile jest to możliwe.Kurcze to ja już wolę wiercić w piastach (można?).Z uporem maniaka jeden gość mówi:''Kup se chopie śruby te..nooo...pływające i bedzie git''.Może to i debilne,ale zaczynam się nastawiać na ''git''.Macie takie wynalazki u siebie?Dobre to?Takie git?Jak mi kupią te fele to znajdę tego co kupił i...zabiorę:żonę,dzieci,sąsiada i jego ciotkę...całą rodzinę zabiorę!Tylko..po co?!Już mi wali przez te pływające śruby....
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
te 2gie ewidentnie lepsze (jezdzilem kiedys mercem-i co jak co-to te monoblocki dobrze wygladaja tylko na w124, ew innych mercach z tamtej eopki), ale poszukaj czegos bezposrednio pod 5x114,3 - po co masz inwestowac w dodatkowe przerobki. Felg, albo dystansów. Polecam EBAY- jesli masz kogos w usa, albo jak zorganizowac trnasport.Grzesiu Zalczyk pisze:..a myślisz,że się pogryzą?...hmmm...o tym nie pomyślałem....

-
-
Tak serio, to jeśli te fele to jakaś okazja, to możesz je brać- nie jest to taki znowu obciach, tylko se jaja robię
Acz jeśli chce się auto naprawdę odpicować wizualnie to trzebaby zachować pewną spójność stylów, mam nadzieję, że kumasz o co mi chodzi 

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
-
-
Właśnie...i tym właśnie jestem zachwycony!Jednemu te się bardziej....drugiemu tamte...Tak to już jest,guściki i upodobania różne.To dobrze,bo gdybyśmy wszyscy na takich samych felach jeździli....Nuda!Jeszcze raz dzięki i jeśli kiedyś coś uwidzicie ciekawego (felgi znaczy się),a ja nie kupię tych (kupić,nie kupić?),a nuda Was drążyć będzie to dajta znać.
..a co tyczy się uroków mego pipa to ...i tu właśnie me grymasy...normalny on.Taki jak fabryka przykazała!Grana''d''owy grandzik...Coś muszę z nim pokombinować i tu też prośba ma.Macie jakieś fajne wizje?Podnosić ..nie podnosić...urwać zderzak..nie urywać...wybić szybę....Nooo...chcę ,aby ładny był i taki troszkę terenowy.Miłości ogromnej do błota i uroków bagien jeszcze nie mam,ale...Któż to wie?!
Zmiana tematu...ależ u mnie ten śnieg napyrtala!!
Jeszcze raz dzięki i czekam...na pomysły i jeśli kiedyś Wam po drodze będzie....
..a co tyczy się uroków mego pipa to ...i tu właśnie me grymasy...normalny on.Taki jak fabryka przykazała!Grana''d''owy grandzik...Coś muszę z nim pokombinować i tu też prośba ma.Macie jakieś fajne wizje?Podnosić ..nie podnosić...urwać zderzak..nie urywać...wybić szybę....Nooo...chcę ,aby ładny był i taki troszkę terenowy.Miłości ogromnej do błota i uroków bagien jeszcze nie mam,ale...Któż to wie?!
Zmiana tematu...ależ u mnie ten śnieg napyrtala!!
Jeszcze raz dzięki i czekam...na pomysły i jeśli kiedyś Wam po drodze będzie....
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
Na tak wypasionych lśniących felach wrażenia terenowości nie uzyskasz. Natomiast zdecydowanie dobrze wyglądają duże opony
Ja niestety mam nowe seryjne 225/75 R16, więc nie będę ich póki co zmienial z powodów ekonomicznych, ale jeśli ty możesz, to pakuj raczej duże koła na małe fele. Efekt murowany 

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006