...a takie felgi?

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Grzesiu Zalczyk

Post autor: Grzesiu Zalczyk » ndz lut 12, 2006 10:36 am

Noooo i już pomysł dobry!Troszeczkę lśniące i nieduże 15 calowe (Delty 4x4-mówią że to dobre fele)...i lekki lift dwu calowy.Lift,aby duże oponki zmieścić (jakieś 31 cali?).
...to ja poproszę!!
ZJ V8

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » ndz lut 12, 2006 10:51 am

No to powinno wyglądać ładnie :)2
Jak do tego oponki będą jakieś fajne, np, AT-ki z napisami (biale of course) to też robi ładne wrażenie, bo rozjaśnia monotonny bok opony.
Lifcik 2 calowy to chyba dobra opcja, sam dumam :)2
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006

Grzesiu Zalczyk

Post autor: Grzesiu Zalczyk » ndz lut 12, 2006 12:33 pm

Ten lifcik to już troszkę za mną chodzi.Słucham opinii i jakoś nie mogę wniosków wyciągnąć.Wymienić amorki i sprężynki,czy dać te cudne gumowe lub metalowe podkładki.Wiem,że i w kasie jest różnica (jaka to już nie wiem),ale czasem warto parę groszy dopłacić,a efekt jest.Te sprężynki to chyba sztywniejsze trza dać,cio?Dajta jakiś mały kosztorys (robota i części):lift 2 cale...wersja ''podkładka'' i wersja ''sprężynka+amorek''.Robiliście takie coś pewnie to i wiecie.
...to ja poproszę!!
ZJ V8

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » ndz lut 12, 2006 1:04 pm

Wszyscy mówią, że do 2 cali stykną podkładki, więc bym zaufał. Ja kombinuję nad czym innym- jak się wówczas zmienia zachowanie na drodze. Tak sobie myślę nad tym, czy się nie da zrobić lifciku tak z 1-1.5", bo z tego co wiem, to przy 2" czasem bywają różne drobne problemy, a 1" zakłądając że i tak nie mogę zmienić opon (pisałem wcześniej) to da mi dodatkowe 2.5 cm prześwitu, czyli przyrost o ponad 10%. Chyba warto, a zachowanie na drodze nie powinno ulec większej zmianie... Nie wiem z kolei czy da się zrobić takie niskie podkładki... Niech ktoś się wypowie co o tym myśli?

Awatar użytkownika
Nex...
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Nex... » ndz lut 12, 2006 7:24 pm

Grigorji, takie fele (AMG) zostały mi się po SEC i zadałem sobie wysiłek, aby
je przymierzyć do jeepa i powiem, że na asfalcik wyglądało to przyjemnie.
Tylko się nie "ospojleruj" :wink:
Jeep Grand Cherokee Limited ZJ V8; 4,5' RE, BFG MT 31'

Awatar użytkownika
Greg_pl

Kontaktowanie:

Post autor: Greg_pl » ndz lut 12, 2006 7:31 pm

mendelmax, fabrycznie masz juz podkladki gumowe o okreslonej wysokosci (kolo 0.5" w XJ), wiec jak kupisz sobie 1.5" gumowe i wyjmiesz te standardowe to masz 1" przyrostu.
1992 Jeep Cherokee Limited
Obrazek

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » ndz lut 12, 2006 7:51 pm

A to oki, bo widziałem na avtogardzie rysunek takich tulei toczonych, w które wchodził taki sobie wypust, i nie mogły być niższe niż 4 cm, a to już prawie 2". Musze się dokładnie przyjrzeć i pokombinować, bo te dodatkowe 2 cm się napewno przydadza :)
A czy ktoś może mi powiedzieć jak zmienia się stabilność po lifcie 2"? liczył ktoś o ile zmieniają się kąty wywrotki itd?

Grzesiu Zalczyk

Post autor: Grzesiu Zalczyk » ndz lut 12, 2006 9:56 pm

Nexik!Pytam...czy montaż halogenków to mam jakiś myk?Chciałem sobie je przytwierdzić do zderzaka,ale zderzak w Grandzie to imitacja,więc....Jak przymotałeś halogenki?
SŁOWO!!!NIE BĘDZIE ''OWIEWEK''!!!
...to ja poproszę!!
ZJ V8

Awatar użytkownika
Nex...
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Nex... » pn lut 13, 2006 11:33 am

może to mało widoczne, ale jest tu ta stalowa belka, do której przyspawałem
coś na kstałt litery L odwróconej dołem do góry. Niech te L'ki będą sztywne, aby Ci nie drgał strumień światła na nierównociach. Na koniec wycięcie, w górnej połaci zderzaka, otworów dla tych "elek". Montaż zderzaka i gotowe :)2http://www.jeep.org.pl/forum/album_pic.php?pic_id=494
Jeep Grand Cherokee Limited ZJ V8; 4,5' RE, BFG MT 31'

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”