WJ wymiana żarówki
Moderator: Mroczny
-
WJ wymiana żarówki
Padła na mijania. Próbowałem jakoś się doniej dostać , ale nie bardzo wiem w jaki sposób . Pewnie ktoś wymieniał żarówkę w reflektorze wj-ta więc proszę o pomoc.
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
- Bartek 4.7
-
-
- jestem tu nowy...
niestety trzeba wyjac caly reflektor...
(hamerykanska technika)
Na stronie wjjeeps.com jest dokladny opis tej procedury.
pozdrawiam
http://www.wjjeeps.com/lamps/headlamps.htm

(hamerykanska technika)
Na stronie wjjeeps.com jest dokladny opis tej procedury.
pozdrawiam
http://www.wjjeeps.com/lamps/headlamps.htm
WG 2004 , 2.7CRD Overland in black
-
Dzięki ! Już sobie poradziłem! Trzeba odkręcić bolec/ klucz nr 7 / i np. śrubowkrętem wypcznąć lampe . Jest na trzech bolcach . Problem jest inny! Żarówka! HB4 51W , ale z PROSTYM wejściem na kostkę! Do kupienia tylko w serwisie!!! Cholerne amerykany!
-
Prawda! Tylko serwis . Nastepnym razem jak będziesz chciał wymienić zarówkę zrób to co napisałem powyżej! Odkręć bolec- jest na klucz 7 i długim śrubowkrętem , opierając np. o plastik do którego lampa jest mocowana , po prostu wypchnij całą lampę . Jest na trzech zaczepach zatrzaskowych . Tylko trzeba uważać bo można urwać zaczep - szczególnie środkowy . Czas wymiany żarówki 3-5 minut ! Przy okazji serdeczne podziękowania dla Michała Piontke z Gdyni - naprawy samochodów Jeep - Chrysler . Spora wiedza i duża życzliwość! Pzdr.slaw4700 pisze:ostatnio wymieniałem z lewej strony i nie wyjmowałem lampy tylko filtr powietrza i cała operacja trwa 30min. A z żarówkami jest tak jak mówisz potrzeba nie HB4 ale HB4A nie do kupienia w zamienniku (TYLKO serwis koszt 60zł 40gr!)
E tam moze niekoniecznie tylko w serwisie - ja wszelkie nietypowe zarowki kupuje u Wojnarowskichslaw4700 pisze:ostatnio wymieniałem z lewej strony i nie wyjmowałem lampy tylko filtr powietrza i cała operacja trwa 30min. A z żarówkami jest tak jak mówisz potrzeba nie HB4 ale HB4A nie do kupienia w zamienniku (TYLKO serwis koszt 60zł 40gr!)
www.wojnarowscy.com.pl
chociaz szukajac 9006xs czy hb4a nie widze zeby mieli w katalogu online ...ale zawsze mozna odpytac - jak sie chwala maja podobno milion zarowek na polce wiec i taka pewnie moga szybko sciagnac ... i powinno byc taniej niz serwis.
-
Owszem wygląda tak , ale na mijania jest to HB4A , a na drogowe HB3A . Różnica w kostce - jeden albo dwa rowki .yankes pisze:tak sobie czytalem jeszcze inne fora jeepowe w zwiazku z moim problemem z elektryka i na jednym znalazlem, ze WJ w reflektorze ma standardowo SYLVANIA 9007, czyli HB5 / P29T ktora wyglada tak...