grand cherokee czy ssang young Musso
Moderator: Mroczny
Re: grand cherokee czy ssang young Musso
wiem ze mechanik od osobowek moze nei dac rady. Ale nie da rady z zadna terenowka......pytanie czy mechanicy co robia popularne 4x4 nie boja sie takich wynalazkow jak MUSSO
-
-
Najlepiej to znaleźć kogoś kto się "wyspecjalizował" w danej marce czy nawet modelu - a są takie warsztaty i mechanicy. Znasz, albo słyszałeś o kimś kto zajmuje się Musso, wie jakie są bolączki, sposoby naprawiania i co najważniejsze ma jakieś zaplecze w częściach używanych bo o nowych można pomarzyć.gorylpl1 pisze:wiem ze mechanik od osobowek moze nei dac rady. Ale nie da rady z zadna terenowka......pytanie czy mechanicy co robia popularne 4x4 nie boja sie takich wynalazkow jak MUSSO
Powiem Ci szczerze, ja wiem że Musso jest dobrym samochodem bo mam z nim jakąś styczność. Jednak ze względu na późniejsze ewentualne problemy z mechanikami/częściami/odsprzedażą wybrałbym bez chwili głębszego zastanowienia Pajero/Terrano/GV.
Ty sam nie wiesz czego do końca szukasz, błądzisz gdzieś pomiędzy czymś a czymś. Pytasz jak się ma jedno do drugiego po forach nie mając samemu jakiegokolwiek porównania.
Co bardziej kumatemu mechanikowi się po prostu nie chce walczyć z materią, bo lepiej zarobi na wymianie dwóch rozrządów w tedeiku niż w tym samym czasie na próbie demontażu zawieszenia przy pomocy palnika, ale jak się oszczędza na zakupie pierwszego 4x4 kupując egzotyka, to chyba nie po to, żeby go potem serwisować po mechanikach
Albo się grzebie samemu, albo szuka najbardziej opanowanego przez dłubaczy auta w okolicy, inaczej wieszczę niepowodzenie misji.

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
-
-
Tu już chyba nie ma co dodawaćKabal pisze:Co bardziej kumatemu mechanikowi się po prostu nie chce walczyć z materią, bo lepiej zarobi na wymianie dwóch rozrządów w tedeiku niż w tym samym czasie na próbie demontażu zawieszenia przy pomocy palnika, ale jak się oszczędza na zakupie pierwszego 4x4 kupując egzotyka, to chyba nie po to, żeby go potem serwisować po mechanikach![]()
Albo się grzebie samemu, albo szuka najbardziej opanowanego przez dłubaczy auta w okolicy, inaczej wieszczę niepowodzenie misji.

Mój nadworny mechanik to przy okazji mój dobry kumpel. Na moją myśl o zakupie "terenówki" powiedział tylko - urwa mać, wiedział co będzie grane. Po zakupie na hasło całkowity remont zawieszenia dostałem odpowiedź - masz jedno stanowisko w warsztacie i jednego mechanika, rób sobie

I było tak jak Kabal pisze, palnik, wiertarki, szlifierki mimo że większość śrub szła. W czasie kiedy my zrobiliśmy zawieszenie kumpel na pozostałych dwóch stanowiskach zrobił dużo więcej rozrządów i turbin w tedeikach nie babrając się i nie wkurwiając co pięć minut gdy coś nie idzie. Nawet nie chcę myśleć ile skasowałby mnie inny nieznajomy mechanik za wymianę tego zawieszenia. Ile starych śrub wkręciłby z powrotem. Ja składając każdą śrubę smarowałem smarem żeby było na później

Podstawa przy każdym pojeździe to mechanik. Znajomy nie musi być (choć dobrze jak jest), byle zaufany. Mając takiego możesz kupić i największą egzotykę bo w razie jak Ci sam nie naprawi to zawsze może udostępnić kąt w warsztacie

Musso.jradek pisze:Ciekawe co wybierzesz.
Chłopak już wybrał.. i czeka aż utwierdzimy go w tym wyborze

-
-
Ja cały czas czekam aż się ujawni że on te Musso już ma. I to od dłuższego czasu a tymi tematami tak nas sonduje co by śmiechu nie było jak gdzieś już napisze czy pokaże że ma, czy tam kupi/kupił.Sygma pisze:Musso.jradek pisze:Ciekawe co wybierzesz.

Mi to szczerze mówiąc wisi kto czy jeździ. Zazdraszam jedynie landrynkowcom, że kupili auta, a w pakiecie dostali legendę.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
-
Poczytaj forum. Land Rovery sie nie psujom, to tylko wymysły zazdrośników i stąd te legendyjradek pisze:Zazdraszam jedynie landrynkowcom, że kupili auta, a w pakiecie dostali legendę.

i tak każde dziecko powie... że to fajny dżipjradek pisze:Mi to szczerze mówiąc wisi kto czy jeździ. Zazdraszam jedynie landrynkowcom, że kupili auta, a w pakiecie dostali legendę.

Mój tata (lat 63) też twierdzi, że mam dżipa, jego kolega ma Gelę, czyli też dżipa. Coś w tym jest, w tym dżipie oczywiście.
-
-
Ciekawe co lachony na to
.
Macie jakieś doświadczenia co na te nasze terenówki mówią łatwe, podremizowe/dyskotekowe dziewczęta.

Macie jakieś doświadczenia co na te nasze terenówki mówią łatwe, podremizowe/dyskotekowe dziewczęta.

GUPOTY Ci w głowie, dolnej głowie.
niejradek pisze:Ciekawe co wybierzesz.
nie jest to ciekawe

- Misiek Cypr
-
Ciekawe, to byly podroze Tonega Halika za komuny, teraz to piwo jest ciekle 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Ma Musso do sprzedania i tworzy do niego legendę. 

-
-
Wczoraj stanąłem na parkingu koło Kyrona
.
Wyjeżdżając spojrzałem na tył tego samochodu
.

Wyjeżdżając spojrzałem na tył tego samochodu

Marcingalloper pisze:Ciekawe co lachony na to.
Dla lasek z miasta to zawsze jest dżip lecz na dicho gdzie spotkasz wieśniary możesz usłyszeć fajnego masz gazika

NO I JEST RZOPA
-
-
Kiedyś pod przytupajką wystarczyło w osobówce koło na alufeldze, ciemne szyby i kilka złotych na postawienie piwkaAśka&Kuba pisze:Marcingalloper pisze:Ciekawe co lachony na to.
Dla lasek z miasta to zawsze jest dżip lecz na dicho gdzie spotkasz wieśniary możesz usłyszeć fajnego masz gazika

Teraz w terenufce zainstalowałem większe koło, niestety na czarnej stali, szyby mam ściemnione, audio jakoś gra i piniendzy mam trochę luźnych do wydania, tylko pod remizą jakoś już wrażenia przy tych wszędobylskich A6C6 i beemwu E60 nie robię

Dlatego pytałem, teraz się zastanawiam może to ze mną jest już coś nie tak

Do takich spraw mój brat ma na mieszczanki cadilaca devila a na przyjezdne bmw 645 na 20 calach hihihihhi
Ja inny jestem i mam inne hobby niż poprawianie statystyk

Ja inny jestem i mam inne hobby niż poprawianie statystyk

NO I JEST RZOPA
Tez mam takie wrazenie. Pamietam jak sam kiedys sie zastanawialem nad tym mussozlomem. Jednak ktos czuwal i skierowal me oczy w strone xjota 4.0. Nie narzekalem, chcoc jak ubilem silnik to troche zabolalo po kieszeni, ale pierwsza jazda na nowym piecu i juz zapomnialem.Sygma pisze:Musso.jradek pisze:Ciekawe co wybierzesz.

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
eee..
silnik do XJ nie kosztuje dużo
no chyba, że miałeś tego na cewkach
silnik do XJ nie kosztuje dużo
no chyba, że miałeś tego na cewkach
To zalezy ile i dla kogo to duzo albo malo. Wtedy a jakos to bylo w 2004 roku, za silnik dalem 2500 zlotowek.
A teraz po ile silniki chodza ?
A teraz po ile silniki chodza ?
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
1.0-1.5k max