Ależ Ty jesteś przecież z pokolenia co w pocie czoła ten system zbudowało.suzi4WD pisze:Jesteś naocznym świadkiem przemiany spokojnego i wykształconego człenia w przeciwnika systemu.Adamek pisze:Suzi, Ty powinienes sobie zmienic nazwe na "tetryk"
Systemu który ten człenio obserwuje od lat, który okazał się być skurwiały do granic.
Jaki grand cherokee?
Moderator: Mroczny
Re: Jaki grand cherokee?
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Opierdoliłeś zdrowo I sekretarza?Kabal pisze:jesteś przecież z pokolenia co w pocie czoła ten system zbudowało
Ja tak.
Ja żyję póki co z uśmiechem na ustach i staram się wyalienować z tego burdelu.Adamek pisze:Myslisz, ze tylko ty masz wkurwa ? Trza jakos z tym zyc
Skończy się tym że kupię chałupę na zabitej wsi i sułtanem zostanę.

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Suzi - jakeście system uwalali to ja latałem do I komunii dopiero. Mogłem se opierdolić coś na ciepło najwyżej.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Przejedź się jednym i drugim bo z czytania nic nie wyniknie. Zobaczysz czy Ci spasuje xj czy zj.
Kupiłem zj 4.0 za 12 tysi jeździ, nie psuje się. Wymieniłem pierdoły poniżej tysiąca w ciągu 1.5 roku. Aczkolwiek instalacje gazową mam 2 gen i szykuje się zmiana. Mam ateki i do lekkiej turystyki wystarczą, jak jest ambitniej to wymiękają. Auto jest specyficzne w prowadzeniu, wygodne i w miarę ekonomiczne w użytkowaniu.
Kupiłem zj 4.0 za 12 tysi jeździ, nie psuje się. Wymieniłem pierdoły poniżej tysiąca w ciągu 1.5 roku. Aczkolwiek instalacje gazową mam 2 gen i szykuje się zmiana. Mam ateki i do lekkiej turystyki wystarczą, jak jest ambitniej to wymiękają. Auto jest specyficzne w prowadzeniu, wygodne i w miarę ekonomiczne w użytkowaniu.
Wj/Wg
Kabal pisze:Suzi - jakeście system uwalali to ja latałem do I komunii dopiero. Mogłem se
opierdolić coś na ciepło najwyżej.

Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- Blackbear
- Kontaktowanie:
Na niedzielę się umówiłem właśnie ze znajomym na ujeżdzanie xj. Tak jak mówisz. Z czytania tylko mętlik w głowie. Są też tego plusy i to duże. Wstępnie eliminuję auta nie spełniające kryteriów i te ryzykowne10zulu pisze:Przejedź się jednym i drugim bo z czytania nic nie wyniknie. Zobaczysz czy Ci spasuje xj czy zj.

Było Pajero, jest Galant
- Misiek Cypr
-
Ale tez eliminuja auta spelniajace kryteria, tylko Ty tegonie zauwazasz. 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- Blackbear
- Kontaktowanie:
MOJE kryteria. Prawda taka, że prawie każde auto 4x4 w teren się nadaje... Zależy pewnie od właściciela i przygotowania, oraz terenu. 

Było Pajero, jest Galant
w teorii tak.. w zasadzie każde które ma reduktor
a praktyce już inaczej..
bo część aut nie powinna wyjechać na drogę publiczną z uwagi na swój stan techniczny
a swoją drogą..
jak pojeździsz Jeep'em.. to potem każde inne auto będzie Ci się wydawało niewygodną taczką bez mocy
a praktyce już inaczej..
bo część aut nie powinna wyjechać na drogę publiczną z uwagi na swój stan techniczny
a swoją drogą..
jak pojeździsz Jeep'em.. to potem każde inne auto będzie Ci się wydawało niewygodną taczką bez mocy

Nie Sygma inne poprostu są drogie a jeep jest tani i tylko dla tego jest fajny, taka LC 100 4.7 czy G500 zjadają każdego jeepa komfortem i dynamiką.
Dla mnie jeep to tylko taki budżetowy epizod juz się wyleczyłem z pakowania worka pieniędzy żeby jedną dziurę dalej zajechać. Też już nie musze ani sobie ani nikomu nic udowadniać.Ale na pewno jakby nie ograniczenia finansowe to bym jeepem nie jeździł ale każdy lubi co innego i nie a co dyskutować co się komu podoba
Ja napisałem tylko fakty że są lepsze i nie można miec klapki na oczach jak chłopaki od LR:)21
Dla mnie jeep to tylko taki budżetowy epizod juz się wyleczyłem z pakowania worka pieniędzy żeby jedną dziurę dalej zajechać. Też już nie musze ani sobie ani nikomu nic udowadniać.Ale na pewno jakby nie ograniczenia finansowe to bym jeepem nie jeździł ale każdy lubi co innego i nie a co dyskutować co się komu podoba

Ja napisałem tylko fakty że są lepsze i nie można miec klapki na oczach jak chłopaki od LR:)21
Ostatnio zmieniony pt maja 22, 2015 8:25 am przez Aśka&Kuba, łącznie zmieniany 1 raz.
NO I JEST RZOPA
- Misiek Cypr
-
LC100, to może nie, ale RX (albo LX) 470 to już tak. przestrzenią bije na głowe i owszem.
513549044
513549044
tylko LC 100 jest w "innej klasie"
to jest typowa wyprawówka.. i można ją porównywać z długim y61
a nie z XJ
Geli też bliżej do LC 90/95 czy 120/125 .. a nie do XJ
jak bierzemy takie zestawienie.. to trzeba dać Jeepa Commandera
to jest typowa wyprawówka.. i można ją porównywać z długim y61
a nie z XJ
Geli też bliżej do LC 90/95 czy 120/125 .. a nie do XJ
jak bierzemy takie zestawienie.. to trzeba dać Jeepa Commandera
- Misiek Cypr
-
Commander to wydłużony Cheerokee. A że nazwa grand była zajęta, to dostał swoją nazwę.
Jeep nie produkuje tego typu aut i tyle. Kiedyś był wagoner.
FCA produkuje cos co się Navigator zwie i jakieś Durango...
Jeep nie produkuje tego typu aut i tyle. Kiedyś był wagoner.
FCA produkuje cos co się Navigator zwie i jakieś Durango...
513549044
513549044
raczej wydłużony i powiększony grand cherokee
ale gabarytem i poziomem wyposażenia/komfortu klasyfikuje się do segmentu LC 90/120
za to więcej niż Pathfinder R51 ale mniej niż Y61
ale gabarytem i poziomem wyposażenia/komfortu klasyfikuje się do segmentu LC 90/120
za to więcej niż Pathfinder R51 ale mniej niż Y61
Dla mnie xj to taki wytrzymalszy forester z sztywnymi mostami 

NO I JEST RZOPA
Każdego jeepa Comandera też komfortem osiągami kultura pracy kulturą techniczną prowadzeniem itp itd
NO I JEST RZOPA
oj...
Commander ma na przykład lepszy silnik.. 5.7 HEMI ...który jedzie... i diesla też lepszego bo 6-cylindrowego
skrzynia biegów w porównaniu do LC .. chyba podobna, też 5 biegowa
napęd QD II jest klasą dla siebie
można go spokojnie liftować
design wnętrza i bryła nadwozia.. kwestia indywidualna
Commander ma na przykład lepszy silnik.. 5.7 HEMI ...który jedzie... i diesla też lepszego bo 6-cylindrowego
skrzynia biegów w porównaniu do LC .. chyba podobna, też 5 biegowa
napęd QD II jest klasą dla siebie
można go spokojnie liftować
design wnętrza i bryła nadwozia.. kwestia indywidualna
Misiek 500 zjada tego hemi,hemi by dorównać musiał by mieć 6,7 L
Toja 4,7 kompresor zjada hemi toja diesel klasa sama dla siebie w g tez fajniejsze diesle a o wnętrzu nawet nie mowie jeep ma z plastików z starych zderzaków chyba zrobione
Misiek ma 100%blokady czyli jeszcze lepiej

Toja 4,7 kompresor zjada hemi toja diesel klasa sama dla siebie w g tez fajniejsze diesle a o wnętrzu nawet nie mowie jeep ma z plastików z starych zderzaków chyba zrobione
Misiek ma 100%blokady czyli jeszcze lepiej
NO I JEST RZOPA
G500 to taka szosówka już
choć jedzie bosko
podobnie jak GC SRT

podobnie jak GC SRT
Nawet porównaj disco 3-4 do comandera diesla czy benzynę to disco lepiej wypadnie
NO I JEST RZOPA
Kumpel robi takiego na wyprawy stać go na paliwo i bedzie stal na 35calachSygma pisze:G500 to taka szosówka już![]()

NO I JEST RZOPA
disko to klasa dla siebieAśka&Kuba pisze:Nawet porównaj disco 3-4 do comandera diesla czy benzynę to disco lepiej wypadnie

pomijając awaryjność
Aśka&Kuba pisze:Kumpel robi takiego na wyprawy stać go na paliwo i bedzie stal na 35calachSygma pisze:G500 to taka szosówka już![]()
jak to Pan Krzysiu mówi nie ma srania po krzakach

Nie przepadam za LR ale wiem ze ta awaryjność to mocno przesadzona jest ludzie kupowali zajechane syfy za grosze które w Polsce wydawały się kupą kasy a potem płakali.Poza tym do LR jest strasznie duża rozpiętość zamienników od dobrych po gówno i jak ktoś na gownie poskładal to narzekał za chwile. Zadbane odpowiednio serwisowane dają rade 

NO I JEST RZOPA
No ale jak ktos ma takie zaplecze to baSygma pisze:disko to klasa dla siebieAśka&Kuba pisze:Nawet porównaj disco 3-4 do comandera diesla czy benzynę to disco lepiej wypadnie
pomijając awaryjność
Aśka&Kuba pisze:Kumpel robi takiego na wyprawy stać go na paliwo i bedzie stal na 35calachSygma pisze:G500 to taka szosówka już![]()
jak to Pan Krzysiu mówi nie ma srania po krzakach

http://www.c-rally.com/pl/team
NO I JEST RZOPA
eee... kurde
to im nie wypada czym innym jeździć
auto z dieslem albo czymś cherlawym pod maską.... było by policzkiem
to im nie wypada czym innym jeździć

auto z dieslem albo czymś cherlawym pod maską.... było by policzkiem