Wszystko o ZJ

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Kosa
Kontaktowanie:

Post autor: Kosa » pt lip 15, 2005 10:00 am

Boom pisze:
Kosa pisze:jutro zdejmuje przedni :lol: :lol: :lol:
a co w to miejsce ??
nic... i tak musze go zdjac zeby go wypukac po borkach wiec moze juz nie zaloze... albo wiem bede zdejmował w teren :lol: :lol: :lol: :wink:
Only at ...

ZJ 95' V8 4,5"up

Awatar użytkownika
Boom

Post autor: Boom » pt lip 15, 2005 10:04 am

techmark pisze:
Boom pisze: Hmmm, ale my tu chyba nadal nie o tej "skrzynce" mówimy ale o 4H-N-4LO

A że to nie jest typowa terenówka to mówić mi nie trzeba bo gołym okiem widać, choćby po super pieknych, ogromnych plastikowych zderzakach :D które w "cudowny" sposób zmniejszają kąty natarcia :x
Nie narzekaj bo Cię Porsche Cayenne przewiozę to dopiero zobaczysz kąty natarcia i piękne zderzaki
:)21
Taaaa, fajne te autka "terenowe" tylko trzeba zobaczyć minę właściciela gdy trzeba by było nim choćby pobocza zahaczyć, przejechać przez zagajniczej i może ryske na drzwiach zrobic gałązką albo w błotowisko wpaść po klamki :D:D:D
Jeep Grand Cherokee '95(94) 4.0 LPG IIG i 2 ostrzeżenia moderatora
Łódź>Piotrków Tryb.>Opoczno>PRZYSUCHA>Radom>Lublin
GG: 115927

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » pt lip 15, 2005 10:08 am

Boom pisze:
Taaaa, fajne te autka "terenowe" tylko trzeba zobaczyć minę właściciela gdy trzeba by było nim choćby pobocza zahaczyć, przejechać przez zagajniczej i może ryske na drzwiach zrobic gałązką albo w błotowisko wpaść po klamki :D:D:D
Nooo... takimi terenówkami to się z asfaltu nawet na bruk nie zjeżdża bo się roztelepią :lol:
Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21

Awatar użytkownika
Max

Post autor: Max » pt lip 15, 2005 11:29 am

Klosiak pisze:A propo napedów ZJ w sytuacji gdy jest 4H, N i 4L to jest system Quadra-Trac wymyslony zresztą w 72 r do Wagoneera SJ i na 4H startuje sie z tylnego i przy poslizgu przodu wiskoza dostarcza naped
A nie zapomniales przypadkiem o roznicy miedzy NV249 i NV249OD. Wedlug moich informacji do 96 stosowany byl NV249, ktory mial staly naped na 4, z jakimstam wiekszym naciskiem na tyl... a dopiero NV249 On Demand od 96 roku mial to, ze jedziemy na tyle, a przy uslizgu dopiero sie dolacza przod.
Jeep: 6.5" TJ @ 32" MT & 4" ZJ @ 33" MT

Klosiak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Klosiak » pt lip 15, 2005 12:08 pm

Na pewno działa tak od 1995 i w wersji europejskiej, może w USA były inne rozwiązania
W każdym razie jak startowałem z buta w 5,9 na asfalcie to najpierw było trochę dymu z tyłu, a potem łapał przód i zdrowo wciskało w fotel
:D

Na razie i dużo błota w weekend, zaraz lece nad morze na opalanie z elementami off-rodu :D i do kompa dorwe sie we wtorek
'97 Wrangler TJ 2.5 + 2" + Warn x800i + 31" MT

Awatar użytkownika
danielpoz

Post autor: danielpoz » pt lip 15, 2005 12:09 pm

techmark pisze::)21

Co do mojego wcześniejszego postu: rzeczywiście źle się wyraziłem. Chodziło mi o możliwość zablokowania mechanizmów różnicowych. :wink:
:D[/quote]

piszesz o mechanizmach w mostach????
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2" :)

Awatar użytkownika
solt

Post autor: solt » pt lip 15, 2005 1:32 pm

techmark pisze:
Boom pisze:
Nooo... takimi terenówkami to się z asfaltu nawet na bruk nie zjeżdża bo się roztelepią :lol:
:lol:

Tydzein temu mialem watpliwa przyjenosc mijania z naprzeciwka ruskiego TIRa ktory zapragnal w nocy wyprzedzac pod gorke. Jedyne co mi zostalo to sp.ier.dzielac w pole bo to byla droga bez pobocza. Dzieki pipkowi zaoralem tylko komus grzadke i bez klopotu wrocilem na czarne. Po tym zdarzeniu na pewno nie zamienie go na zwykly samochod :)
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie :)21

Awatar użytkownika
Boom

Post autor: Boom » pt lip 15, 2005 1:49 pm

solt pisze:... Tydzein temu mialem watpliwa przyjenosc mijania z naprzeciwka ruskiego TIRa ktory zapragnal w nocy wyprzedzac pod gorke. Jedyne co mi zostalo to sp.ier.dzielac w pole bo to byla droga bez pobocza. Dzieki pipkowi zaoralem tylko komus grzadke i bez klopotu wrocilem na czarne. Po tym zdarzeniu na pewno nie zamienie go na zwykly samochod :)
Ciekawe jakie miałbys odruchy jadąc jakimś nowiutkim "cackiem" ??
Wtedy to chyba ten tir musiałby orać pole :D
Jeep Grand Cherokee '95(94) 4.0 LPG IIG i 2 ostrzeżenia moderatora
Łódź>Piotrków Tryb.>Opoczno>PRZYSUCHA>Radom>Lublin
GG: 115927

Awatar użytkownika
solt

Post autor: solt » pt lip 15, 2005 1:53 pm

Boom pisze:
solt pisze:... Tydzein temu mialem watpliwa przyjenosc mijania z naprzeciwka ruskiego TIRa ktory zapragnal w nocy wyprzedzac pod gorke. Jedyne co mi zostalo to sp.ier.dzielac w pole bo to byla droga bez pobocza. Dzieki pipkowi zaoralem tylko komus grzadke i bez klopotu wrocilem na czarne. Po tym zdarzeniu na pewno nie zamienie go na zwykly samochod :)
Ciekawe jakie miałbys odruchy jadąc jakimś nowiutkim "cackiem" ??
Wtedy to chyba ten tir musiałby orać pole :D
No wlasnie chyba nie. Swgoczasu bylem w Chryslerze w Poznaniu zobaczyc co maja w komisie i ogladalem te nowe peepy i one wygladaja wlasnie jakos tak landrynkowo i delikatnie. Zreszta gosc z serwisu pokazywal mi kilka nowiutkich liberty, co wlasnie wrocily z pokazu po lesie i wszystkie codo jednego tak zmasakrowane galeziami, ze az przykro bylo patrzec. Ale co tam, mala polerka i do ludzi :)
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”