Jeepy z ogłoszeń

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
PajeroPobik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Jeepy z ogłoszeń

Post autor: PajeroPobik » wt sty 29, 2013 9:08 am

Wojtek_W pisze:Nie ma znaczenia czy 4.0 czy 2.5. Z tego co pamietam (a moge sie mylic) to jeden prog
Sprawdz sobie proama. :)2
Policzyli mi ostatnio 60% mniej za oc w porownaniu z PZU

faktycznie, odpaliłem teraz kalkulator OC z proama, powyżej 2549 pojemności j est jedna taryfikata.
Naliczyli mi 2680zł za rok przy zakupie przez internet i płatności jednorazowej, z podziałem na 2 raty wyszło 3058.
Z tego co patrzyłem wcześniej to chyba najtańsza opcja, dzięki za info :)2

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt sty 29, 2013 9:10 am

Za oc 2,5k ? :o

Gruubo.
Zaprzegnij kogos jako wspolwlasciciela albo kup sobie skuter dodatkowo
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Grabo

Post autor: Grabo » wt sty 29, 2013 9:34 am

A w PTU (teraz gothaer bodaj) sprawdzałeś?

de Sade

Post autor: de Sade » wt sty 29, 2013 9:39 am

policz sobie na ipolisa.pl
Był Jeep Cherokee XJ 2,5 PB/LPG

de Sade

Post autor: de Sade » wt sty 29, 2013 9:44 am

Wojtek_W pisze:Za oc 2,5k ? :o

Gruubo.
Zaprzegnij kogos jako wspolwlasciciela albo kup sobie skuter dodatkowo
tak jak pisze Wojtek, weź współwłaściciela z uzbieranymi zniżkami
Kto to widział, żeby za darmo tyle kasy oddawać :D

Awatar użytkownika
PajeroPobik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PajeroPobik » wt sty 29, 2013 10:57 am

nie jestem pewny ale chyba zniżki pierwszego właściciela przechodzą na współwłaściciela a odwrotnie już nie. A cały pic polega na tym że to ja muszę być głównym właścicielem ponieważ zamierzam objeździć kilka krajów a wymagane jest na przejściu granicznym aby pojazd był zarejestrowany na kogos kto danym pojazdem chce przekroczyć granicę. Więc jeśli np. mój kuzyn ma 60% zniżek a ja mam 0 i to ja bede wpisany w dowodzie jako główny właściciel to jego zniżki nie przejdą na mnie, natomiast jeśli on będzie głównym właścicielem w dowodzie, a ja współwłaścicielem to owszem zniżki będą ale jadąc na jakieś zadupie na przejściu granicznym mogą sie przyczepić że nie ma ze mną głównego właściciela pojazdu. :)3

FAZIAKI
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: FAZIAKI » wt sty 29, 2013 11:39 am

Grubo... Ja przy max zniżkach w Wa-wce za OC i AC, NNW, ASSISTANCE full płacę niecałe 1800zł w Warcie za 5,2 97r.
Grand Cherokee 5,2

FAZIAKI
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: FAZIAKI » wt sty 29, 2013 11:44 am

PajeroPobik pisze:wydają się być prawdziwe :D

Ja przypuszczam że 4.0 w mieście pociągnie coś pomiędzy 20 a 23l
Trasa nie wiem ale myśle że do 17-18 da rade zejść.
Teren to zapewne 30+
Mój 5,2 teraz po remoncie skrzyni pali po mieście 21-22 a trasa 15-16 i nie należę do jeżdżących wolno...
Grand Cherokee 5,2

Awatar użytkownika
PajeroPobik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PajeroPobik » wt sty 29, 2013 12:19 pm

Spalanie 4.0 wbrew pozorom jest na zadowalającym poziomie, z resztą przy zakupie jeepa nikt nie mówił że będzie tanio :)12
co do OC to bede miał zwyżkę za wiek (20l), ja bede opłacał w Wołominie, tak że bliziutko W-Wy

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » wt sty 29, 2013 1:21 pm

PajeroPobik pisze:nie jestem pewny ale chyba zniżki pierwszego właściciela przechodzą na współwłaściciela a odwrotnie już nie. A cały pic polega na tym że to ja muszę być głównym właścicielem ponieważ zamierzam objeździć kilka krajów a wymagane jest na przejściu granicznym aby pojazd był zarejestrowany na kogos kto danym pojazdem chce przekroczyć granicę. Więc jeśli np. mój kuzyn ma 60% zniżek a ja mam 0 i to ja bede wpisany w dowodzie jako główny właściciel to jego zniżki nie przejdą na mnie, natomiast jeśli on będzie głównym właścicielem w dowodzie, a ja współwłaścicielem to owszem zniżki będą ale jadąc na jakieś zadupie na przejściu granicznym mogą sie przyczepić że nie ma ze mną głównego właściciela pojazdu. :)3
Bzdura.

Rejestrujesz na siebie i pozniej darujesz 1% ojcu/wujowi/komuklwiek. Oczywiscie babka w us przewroci oczami, ale gowno ma do gadania. Z kwiatam z us idzie do wydzialu komunikacji i tam Ci ladnie dlugopisem w dowodzie dopisza wspolwasciciela. OC zawierasz z ojcem/wujem/kimkolwiek i masz znizke wspolwlasciciela. No i jestesc ponad 2k do przodu. Adres gdzie wyslac flaszke zaraz pojdzie na pw. :)21

w 2002 tak bralem auto z ojciem. W 2012 tak szwagrowi bralem.

A za granice mozesz jechac nawet nie swoim. Wyjezdzalem leasingowanym i nie bylo problemow. Chyba,ze gdzies w uj daleko w afryke gdzie cdp potrzebne, ale to nie cwiczylem a i tak sadze,ze do ogarniecia ;)
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...

Sygma

Post autor: Sygma » wt sty 29, 2013 3:06 pm

Wojtek_W pisze: Rejestrujesz na siebie i pozniej darujesz 1% ojcu/wujowi/komuklwiek. Oczywiscie babka w us przewroci oczami, ale gowno ma do gadania. Z kwiatam z us idzie do wydzialu komunikacji i tam Ci ladnie dlugopisem w dowodzie dopisza wspolwasciciela. OC zawierasz z ojcem/wujem/kimkolwiek i masz znizke wspolwlasciciela. No i jestesc ponad 2k do przodu. Adres gdzie wyslac flaszke zaraz pojdzie na pw. :)21
ano tak to się właśnie robi

Awatar użytkownika
mocnykrk

Post autor: mocnykrk » śr sty 30, 2013 5:43 pm

https://www.facebook.com/PorscheTransaxlePolska <---- masz FB, lubisz klasyczną motoryzacje ?

de Sade

Post autor: de Sade » czw sty 31, 2013 3:39 pm

mocnykrk pisze:co to za ciekawostka
http://krakow.gumtree.pl/c-Samochody-Mo ... Z449901544
:-o

Awatar użytkownika
PajeroPobik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PajeroPobik » pn lut 04, 2013 1:42 pm

kupiłem wczoraj xj'ta, mam pytanie po jakim czasie wskakuje wam na gaz ? bo u mnie z rana zanim sie przełączy to musze przejechać jakieś 8-10 km, za to później jak go odpalam to przeskakuje na gaz dosłownie za chwile, nawet po dłuższym postoju jak jest zimny, u was tez tak jest ? sekwencja brc i sterownik stag 300.

Awatar użytkownika
Wojtek_W

Post autor: Wojtek_W » pn lut 04, 2013 2:02 pm

PajeroPobik pisze:kupiłem wczoraj xj'ta, mam pytanie po jakim czasie wskakuje wam na gaz ? bo u mnie z rana zanim sie przełączy to musze przejechać jakieś 8-10 km, za to później jak go odpalam to przeskakuje na gaz dosłownie za chwile, nawet po dłuższym postoju jak jest zimny, u was tez tak jest ? sekwencja brc i sterownik stag 300.

8-10 km przy 4.0 to calkiem mozliwe i wykonalne.
Generalnie mozesz miec jeszcze zapowietrzony uklad, uszkodzony termostat lub problem z czujnikiem temperatury.
Na pewno masz sekwencje? Tam w sterowniku idzie ustawic przy jakiej tempareturze cieczy i przy jakich obrotach ma sie przelaczyc.

Awatar użytkownika
PajeroPobik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PajeroPobik » pn lut 04, 2013 3:48 pm

sekwencje mam na bank, w środe jadę do wujka ktory jest zajebistym gazownikiem to zrobi mi caly przeglad instalacji, regulacje itp itd.
termostat wydaje sie byc ok, wracalem nim wczoraj niecałe 400 km to trzymał ciągle 90 stopni i w kabinie przy włączonym nawiewie na 1wszy bieg było cieplutko. Sie pojeździ sie zobaczy, póki co to jestem zadowolony bo w trasie na 380 km spalił 60litrów a jechałem średnio 150 więc jestem miło zaskoczony myślałem że więcej pociągnie, zobaczymy jak w mieście 8)

Awatar użytkownika
mocnykrk

Post autor: mocnykrk » pn lut 04, 2013 11:13 pm

tego ogladalem

http://moto.allegro.pl/jeep-grand-chero ... 68814.html

do wziecia za 12

niby wszystko ok , ale auto siedzi na prawa-tylna strone , a po remoncie zawieszenia i wymianie amorow to raczej dziwne

no i te wyjazdy "raz na kwartał do scandynawii" to (wg relacji syna sprzedawcy) byl jeden wyjazd do szwecji

poza tym instalacja gazowa jakas archaiczna nie ma przelacznika tylko wciskany guzik , robi sie to recznie jak juz auto sie nagrzeje , w czasie wciskania trzeba stać na N i gazować bo gasnie

blacharsko i srodek bardzo ladny
https://www.facebook.com/PorscheTransaxlePolska <---- masz FB, lubisz klasyczną motoryzacje ?

Awatar użytkownika
PITER2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PITER2 » śr lut 06, 2013 9:03 am

Witam
Co sadzicie o tych samochodach może je ktoś zna
http://otomoto.pl/jeep-cherokee-ladny-C27815963.html
http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/3/ ... &pSt=1&p=1

Jestem zainteresowany zakupem takiego Jeepa

Proszę o opinie
Piter2
SUZUKI VITARA

Awatar użytkownika
boomi2

Post autor: boomi2 » czw lut 21, 2013 12:26 pm

sprzedam swojego:
http://allegro.pl/jeep-grand-cherokee-5 ... ?source=oo
jak coś to proszę o tel.
pozdro 8)
dla forum zniżka :)13
Jeep ZJ 96' 5.2 lift 4,5", 33" był
pisane po 23 nie jest pawdziwe :)14 :)13

Awatar użytkownika
kUBI

Post autor: kUBI » śr mar 06, 2013 12:14 pm

PajeroPobik pisze:nie jestem pewny ale chyba zniżki pierwszego właściciela przechodzą na współwłaściciela a odwrotnie już nie. A cały pic polega na tym że to ja muszę być głównym właścicielem ponieważ zamierzam objeździć kilka krajów a wymagane jest na przejściu granicznym aby pojazd był zarejestrowany na kogos kto danym pojazdem chce przekroczyć granicę. Więc jeśli np. mój kuzyn ma 60% zniżek a ja mam 0 i to ja bede wpisany w dowodzie jako główny właściciel to jego zniżki nie przejdą na mnie, natomiast jeśli on będzie głównym właścicielem w dowodzie, a ja współwłaścicielem to owszem zniżki będą ale jadąc na jakieś zadupie na przejściu granicznym mogą sie przyczepić że nie ma ze mną głównego właściciela pojazdu. :)3
Kolejność wpisania osób w dowodzie rejestracyjnym nie ma żadnego znaczenia, a ubezpieczyć samochód może Ci nawet babcia, bo to nie jest OC Twoje tylko pojazdu :)21
Żona ma auto na siebie, jest pierwsza w dowodzie, ja drugi, a w ubezpieczeniu jestem wpisany tylko ja. Ważny w ubezpieczeniu jest Vin pojazdu, bo to ubezpieczenie pojazdu, nr. rej.możesz zmienić i właściciel może się zmienić,ale polisa obowiązuje dalej, póki jej nie wypowiesz...
"Jeżdżę z kim chcę"

freak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: freak » czw mar 07, 2013 6:43 pm

cześć!

Może ktoś już widział ... ?

http://otomoto.pl/jeep-cherokee-filmik- ... 50098.html

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Post autor: kulkagsx1200 » czw mar 07, 2013 6:54 pm

ja mam pelna znizke i do tej pory zony auto zawsze bralem na wsopowlasciciela ,okazalo sie to czesto klopotliwe bo wszystko trza zalatwiac razem albo z upowaznieniem , a okazalo sie to wcale niepotrzebne gdyz zona jako moja najblizsza rodzina , bedac jedynym wlascicielem pojazdu swojego (teraz) ma rowniez pelna znizke
nie trzeba byc wspolwlascicielem z tego wynika :wink:

jesli chodzi o zwykly gaz w gc 5.2 to nie polecam , bedzie klopot i drogosc :)3 5.2 tylko z sekwencja :wink:
natomiast 4.0 moze jezdzic na zwyklej spokojnie :wink:
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » czw mar 07, 2013 10:53 pm

Sekwencja zawsze lepiej działa i mniej pali.
Zdrapek i poharatka

Sygma

Post autor: Sygma » pt mar 08, 2013 9:19 am

s3R pisze:Sekwencja zawsze lepiej działa i mniej pali.
szczególnie 4 generacja, która daje mieszankę na każdy cylinder osobno... co jest istotne, kiedy mamy silniki rzędowe 6 cylindrowe

Marcin ino
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Marcin ino » wt mar 12, 2013 10:58 pm

Witam,
może ktoś już widział lub zna to auto:

http://otomoto.pl/jeep-cherokee-C28300160.html

ps. proszę o konkrety a nie czepianie się tych rur.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”