Witam wszystkich, jestem tu nowy
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam - w sumie miało być inne auto i nawet na krótko było (PAJERO), ale okazało się pomyłką z uwagi na stan techniczny i szczęśliwym trafem, całkowicie nieplanowanie zostałem właścicielem XJ 91' 4.0 LPG + trochę szpeju i przeróbek (+3,5' RE, felgi ET -20 z GY 31" poszerzenia, snorkel, bagażnik + parę innych rzeczy w przygotowaniu - zderzak, progi, osłony itp.).
W aucie jestem wręcz zakochany i choć plany były takie, że ma być tylko samochodem na wycieczkowe wypady, to dziś szukam każdego pretekstu, żeby jechać nim choćby tylko na zakupy... (choć trzęsie, trzeszczy i skrzypi)
Z jazdy najbardziej interesują mnie imprezy o charakterze turystycznym, wyprawowym (ale póki co na krajową skalę) imprezowym, integracyjnym - i pod tym kątem szykuję auto i chęci.
Mam nadzieję, że dzięki forum dowiem się wielu ciekawych rzeczy i będę na bieżąco
Tak ogólnie 
Pozdrawiam z Wielkopolski
W aucie jestem wręcz zakochany i choć plany były takie, że ma być tylko samochodem na wycieczkowe wypady, to dziś szukam każdego pretekstu, żeby jechać nim choćby tylko na zakupy... (choć trzęsie, trzeszczy i skrzypi)

Z jazdy najbardziej interesują mnie imprezy o charakterze turystycznym, wyprawowym (ale póki co na krajową skalę) imprezowym, integracyjnym - i pod tym kątem szykuję auto i chęci.
Mam nadzieję, że dzięki forum dowiem się wielu ciekawych rzeczy i będę na bieżąco

Pozdrawiam z Wielkopolski
Nie jestem mechanikiem, na autach w sumie się nie znam, ale pojeździć lubię i tyle 

korzystam i witam sie ofisjalnie... ;)
mierze sie z zamiarem kupna Xj'ta, wiec niedlugo przybedzie kolejny forumowicz pytajacy o so chosi... 
pozdrawiam!

pozdrawiam!
Witam wszystkich POJEEPANYCH po taczkach z miśka przyszedł czas na bulwarowego WJ 4.0+lpg 99' którego niedawno zanabyłem.
Pewnie kilka problemów do rozwiązania zapodam bardziej doświadczonym kolegom z forum, pozdrawiam .
Pewnie kilka problemów do rozwiązania zapodam bardziej doświadczonym kolegom z forum, pozdrawiam .
Trzeźwe spojrzenie na świat powoduje,że natychmiast muszę sięgnąć po szklankę wódki
- Altegradius
- Kontaktowanie:
-
- jestem tu nowy...
Re: Witam wszystkich, jestem tu nowy
Nareszcie mogę się przywitać. ( przerwa w przerwach działania forum!).
Od jakiegoś czasu mam YJ 4,2l z88r. Kupiłem z uszkodzonym motorem- już jest wymieniony. Ale nie mam schematu podciśnień, a to istna "zemsta hydraulika". Może któryś z kolegów pomoże?
Pozdrawiam wszystkich!
Od jakiegoś czasu mam YJ 4,2l z88r. Kupiłem z uszkodzonym motorem- już jest wymieniony. Ale nie mam schematu podciśnień, a to istna "zemsta hydraulika". Może któryś z kolegów pomoże?
Pozdrawiam wszystkich!
witam wszystkich posiadaczy JEEP-ów
stronkę znam nie od dziś ale na forum jestem NOWY

JEEPmar - KLB
Jeep Cherokee 2.1 TD
gg 810393
Jeep Cherokee 2.1 TD
gg 810393
Hej
Dotarłem przed chwila. Witam.

Dotarłem przed chwila. Witam.

Witam !
Od dzisiaj jestem szczesliwym posiadaczem XJ 4.0 automat.
pozdrawiam!
Od dzisiaj jestem szczesliwym posiadaczem XJ 4.0 automat.

pozdrawiam!
XJ 2.1 TD, 1991 rok, Seria, BFG AT 30"
Lubelskie Forum www.graty4x4.fora.pl
Lubelskie Forum www.graty4x4.fora.pl
To mój pierwszy post wiec witam wszystkich.
Szukam autka na extremalne wypady wiec pozwolicie że po lekturach ogłoszeń będę molestował pytaniami.
Szukam autka na extremalne wypady wiec pozwolicie że po lekturach ogłoszeń będę molestował pytaniami.
quad to za mało jeepa by się chciało
Szukam jakiegoś zwierza, jak by co to proszę o kon
GG 2811844
Szukam jakiegoś zwierza, jak by co to proszę o kon
GG 2811844
- soad95
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Cześć! Bardzo mi miło, że dostałem się na to forum
A więc mam na imie Kuba, jeżdże razem z tatą jeepem xj 4.0 litre 1998r.

Serdecznie pozdrawiam

Serdecznie pozdrawiam

Only Rock Only JEEP!!! 
Jeep Cherokee 4.0 1998r. - Jeepnięty

Jeep Cherokee 4.0 1998r. - Jeepnięty
Witam wszystkich - jestem tu już jakiś czas ale na razie tylko czytałem
od czterech lat pomykam XJem w jedynej słusznej konfiguracji czyli 4.0 + AW4.
pozdr

pozdr
Jeep to nie tylko samochód - to sposob na życie.
Witam.
Co prawda na forum nie jestem nowy... bo jeszcze dyskutowałem za czasów mailingowej listy dyskusyjnej... ale w temacie jeepów jestem zielony.
Właśnie wymieniłem swojego starego poczciwego UAZa na Jeepa Cherokee 4.0l, '90r jak na razie oryginał... ale w przyszłości na pewno coś więcej.
Kilka fotek jeepa: http://picasaweb.google.com/stefgo78/Jeep#
Co prawda na forum nie jestem nowy... bo jeszcze dyskutowałem za czasów mailingowej listy dyskusyjnej... ale w temacie jeepów jestem zielony.
Właśnie wymieniłem swojego starego poczciwego UAZa na Jeepa Cherokee 4.0l, '90r jak na razie oryginał... ale w przyszłości na pewno coś więcej.
Kilka fotek jeepa: http://picasaweb.google.com/stefgo78/Jeep#
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
ładny, w sensie stanu powierzchownego - ile dałeś?
No właśnie kupiłem w Lublinie - dałem 6tyś.TadeuszK pisze:ładny, w sensie stanu powierzchownego - ile dałeś?
Stan powierzchniowy bardzo dobry, podwozie też.
Co do mechaniki to skrzynia i reduktor działa bardzo ładnie, silnik wydaje mi się że też ok.
Mam tylko problem bo coś strasznie huczy z przodu auta... sprawdziłem że jest luz na krzyżaku półosi i wydaje mi się że jest luz na łożysku przy wyjściu reduktora na przedni wał...
póki co będę eliminował poklei - najpierw wymienię krzyżak półosi - jak nie pomoże to łożysko będę robił.
A może ktoś zna ten sprzęt i może mi coś o nim powiedzieć??
Wiem że właściciel jeździ z chłopakami z: http://offroad.lublin.pl/index.html
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
nooo to dobra cena i zarejestrowany jeszcze,
kumpel kupił ostatnio takiego za 6,5kzl, ale wymaga trochę wkładu, to już jego drugi
co do podejrzeń z huczeniem itp. to chyba właściwy trop.
kumpel kupił ostatnio takiego za 6,5kzl, ale wymaga trochę wkładu, to już jego drugi

Dzięki za optymistyczne podejście... bo autko wygląda ładnie... i dlatego często znajomi oglądając je mówią że aż za ładny i coś musi być nie tak... ale mam nadzieję że szwajcarzy do 2007 roku utrzymywali go w dobrej kondycjiTadeuszK pisze:nooo to dobra cena i zarejestrowany jeszcze,
kumpel kupił ostatnio takiego za 6,5kzl, ale wymaga trochę wkładu, to już jego drugi![]()

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
- Agnieszka+Marek
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:

Zapisałem się na Forum Rajdy 4x4 w końcu więc grzecznie pragnę się ze wszystkimi przywitać, pozdrawiam tych, którzy mnie znają

Chociaż nie mamy czym jeździć w teren z dużym zainteresowaniem, uwielbieniem i szacunkiem traktujemy tych którzy mają - jest to coś co nas coraz bardziej interesuje i wciąga (teoretycznie) - naszego WG nie zmotamy

Pozdrawiam
Marek
Nasz Jeepek:

Ostatnio zmieniony ndz mar 01, 2009 11:47 pm przez Agnieszka+Marek, łącznie zmieniany 1 raz.