Jeepy z ogłoszeń

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Re: Jeepy z ogłoszeń

Post autor: kulkagsx1200 » śr mar 30, 2016 11:02 pm

Dać sobie spokój
I nie pytaj dlaczego
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » czw mar 31, 2016 9:29 pm

dwa i pół ??

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » pt kwie 01, 2016 9:22 pm

Wygląda jak milion dolarów.
Poczytaj opinie o piecu... :(
Zdrapek i poharatka

marcin_2215
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marcin_2215 » ndz maja 15, 2016 12:49 pm

Witam,
Szybkie pytanie do znawców czy widać ,że auto miało historię wypadkową może anglik?

http://olx.pl/oferta/jeep-liberty-2005- ... 4bf812c53b

z góry wielkie dzięki
pozdrawiam

franekxd
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: franekxd » pt cze 24, 2016 7:46 am

lemur

Post autor: lemur » pn lip 18, 2016 8:34 pm

Niva 93r.

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt lip 19, 2016 9:08 am

Ten lift to raczej powrot do orginalnej wysokosci, stan siedzen wskazuje ze przebieg raczej duzo wiekszy, ale nie patrz na przebieg tylko na stan mechaniczny.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt lip 19, 2016 9:11 am

Bedzie mial problem z blend doorsami, czyli sterowaniem klimatyzacji. Czy to 4.0 czy 4.7? Ma QD?
513549044

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » czw lip 21, 2016 3:00 pm

http://otomoto.pl/oferta/jeep-grand-che ... 1ad017c14f

Czy ktoś zna ? czy coś wie ? o pojeździe i Panu Mirku ?

... i czy zamiana na Navarę DC40 z października 2007 z paką Road Runner, sztuka za sztukę to dobry interes ( dla mnie :)21 ). Boo ... niby Navara warta ciut więcej, ale jak przyjdzie sprzedawać to może się okazać że niekoniecznie.
Dwa szukanie rokującego Jeepa też może kosztować kilka wyjazdów w różne okolice Polski.
Tu, mam na miejscu.
Mieniać się czy nie mieniać ?? oto jest pytanie ... W pakiecie dostanę awanturę i ciche dni od żony :evil: . Tak dla zasady, że zrobiłem co może zrobię ... :)21
Eksperta będę miał dostępnego dopiero w przyszłym tygodniu, mam więc kilka dni do namysłu ... a jak sprzedadzą w międzyczasie ... cóż ...
Ostatnio zmieniony czw lip 21, 2016 3:11 pm przez ZbychoS, łącznie zmieniany 1 raz.
***** USA

Awatar użytkownika
selim

Post autor: selim » pt lip 22, 2016 8:37 am

Ja, mam uczulenie na auta z włoch
a, w zasadzie obawy o stan prawny auta

dwa auta znajomym zabrali ...jedno 2008 ...drugie 2-letnie
ktoś.. po paru miesiącach leasingi przestał płacić

jedno należało do diagnosty ,które było na wszystkie sposoby sprawdzone
- rok pojeździł i mu zabrali
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania

lemur

Post autor: lemur » pt lip 22, 2016 6:39 pm

Nie ma ktoś sensownego wj do sprzedania?
Niva 93r.

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pt wrz 16, 2016 10:17 am

ZbychoS pisze: Mieniać się czy nie mieniać ?? oto jest pytanie ...
Ty to masz szczęście kolego :-) znowu się zamieniasz sztuka za sztukę a mi się jeszcze nigdy nie udało tak sprawy załatwić.Ten wątek nie pęka w szwach więc proszę wybaczyć małego kasztana a mianowicie czy jest jakaś tajemna data / model do którego wranglerki były jeszcze ok a potem już nie ? Filtrować to jakoś czy wrangler to wrangler ?
Patrol Patrolowi Patrolem

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pt wrz 16, 2016 1:04 pm

A tak trochę z innej beczki. Mocno zmotany ten wrangler właściwie to trudno powiedzieć czy to jeszcze Wrangler - mosty, mechanik, kubły, zabezpieczona elektryka itd. Zastanawiam się czy to ma głębszy sens z tymi mostami bo te z Rubicona też są chyba wytrzymałe a można je jeszcze wzmocnić no i nie ma rzeźby. Tak więc czy opłaca się dokładać wagi czy to taki pęd, że tylko Patrol daje radę ?
http://allegro.pl/jeep-wrangler-tj-i647 ... ml#thumb/7

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » pt wrz 16, 2016 1:12 pm

sokół wędrowny pisze:
ZbychoS pisze: Mieniać się czy nie mieniać ?? oto jest pytanie ...
Ty to masz szczęście kolego :-) znowu się zamieniasz sztuka za sztukę a mi się jeszcze nigdy nie udało tak sprawy załatwić.Ten wątek nie pęka w szwach więc proszę wybaczyć małego kasztana a mianowicie czy jest jakaś tajemna data / model do którego wranglerki były jeszcze ok a potem już nie ? Filtrować to jakoś czy wrangler to wrangler ?
Jakie znów :)21 ... to ciągle ta sama operacja która przedłużyła się w czasie ... :)15 :oops:
Navara za Jeepa WK. Poza tym rzecz jeszcze nie zatwierdzona bo teoretycznie tak, jesteśmy po słowie. Ale pan diler jest na łowach w Italli i w niedzielę wraca. Jak wróci to się okaże.

Co do Wranglerów.
Nie znam się :)21 .
Powtórzę nie swoją opinię, tylko zasłyszaną/przeczytaną na http://www.jeep.org.pl/forum/
Że ostatnim prawdziwym Wranglerem był(a) TJ, że w JK za dużo szpejów, za dużo elektroniki.
Jeśli o mnie chodzi z dziką radością zamieniłbym swą TJtę na nowe JK.
sokół wędrowny pisze:A tak trochę z innej beczki. Mocno zmotany ten wrangler właściwie to trudno powiedzieć czy to jeszcze Wrangler - mosty, mechanik, kubły, zabezpieczona elektryka itd. Zastanawiam się czy to ma głębszy sens z tymi mostami bo te z Rubicona też są chyba wytrzymałe a można je jeszcze wzmocnić no i nie ma rzeźby. Tak więc czy opłaca się dokładać wagi czy to taki pęd, że tylko Patrol daje radę ?
http://allegro.pl/jeep-wrangler-tj-i647 ... ml#thumb/7
Kluczowe słowa ... po przebudowie praktycznie nie używany ...
Jak kupowałem swego Wronga też miałem w zakupie full wypas extreme ... Do dziś się cieszę że go nie wziąłem. Mimo że relatywnie tani był.
Nie jeżdżę w rajdach i te Full Wypas Extreme mało praktyczne w codziennym użytkowaniu jak i drogie w eksploatacji.
***** USA

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pt wrz 16, 2016 1:26 pm

ZbychoS pisze: Jakie znów
Wydawało mi się, że tu zamieniałeś na Nawarę, którą teraz znowu zamieniasz kluczyki za kluczyki ... nie jest łatwo za tym trafić :-)
A tak ogólnie masz coś do tej swojej TJ ?
A pewnie, że byś się zamienił na nówkę a potem z powrotem ale już z niezłą dopłatą i tak można się mieniać a co :-) :-)
Co do tego nie używany to podałem to jako przykład kłamstewka dla Mroka w Nissanie bo tam było o tym jak to handlarze oszukują a tu to chyba osoba prywatna bardziej.

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pt wrz 16, 2016 1:32 pm

Jeszcze jedno pytanie czy jest sens dokładać tyle kasy do Wronga, żeby go upodobnić do Rubicona typu blokady przód tył itd. ? Tam będzie lepszy reduktor, mocniejsze mosty i pewnie jeszcze jakieś inne patenty, których tu nie ma. Nie wyjdzie zwyczajnie taniej i solidniej przede wszystkim nabyć wersję z tymi udogodnieniami w standardzie niż motać potem płacąc grubo za każdy "drobiazg" ?

http://otomoto.pl/oferta/jeep-wrangler- ... ywoq3.html

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » pt wrz 16, 2016 2:04 pm

Rubicon ma na pewno lepsze mosty I reduktor oraz blokady w standardize, ma tez lift orginalny. Nie ma stalowych zderzakow, ani wyciagarki, choc zderzaki to moze jednak ma. No tych superasnych linek na bielizne nie ma :)21

Nie mam jednak pojecia ile taki Rubicon kosztuje. Dana 44 to dobry most, a te to takie gownolitowe.
513549044

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pt wrz 16, 2016 2:16 pm

Misiek Cypr pisze: Nie mam jednak pojecia ile taki Rubicon kosztuje. Dana 44 to dobry most, a te to takie gownolitowe.
Właśnie o to mi chodzi. Różnica w zakupie to na ten moment ok 20 tys pomiędzy Rubiconem a Saharą to sport pewnie jeszcze trochę tańszy. Jednak jeżeli wierzyć ogłoszeniodawcy to dawno wyłożył większą kasę na modyfikacje a nadal Rubicon to nie jest. Kupował nówkę więc nie można powiedzieć, że mu się okazja trafiła a potem motał bo tak wyszło taniej. Wyciągarka tu to najmniejszy pikuś jest. Dzięki za podpowiedź tak mi się właśnie wydawało :-)

Awatar użytkownika
ZbychoS

Post autor: ZbychoS » pt wrz 16, 2016 4:16 pm

sokół wędrowny pisze: Właśnie o to mi chodzi. Różnica w zakupie to na ten moment ok 20 tys pomiędzy Rubiconem a Saharą to sport pewnie jeszcze trochę tańszy. Jednak jeżeli wierzyć ogłoszeniodawcy to dawno wyłożył większą kasę na modyfikacje a nadal Rubicon to nie jest. Kupował nówkę więc nie można powiedzieć, że mu się okazja trafiła a potem motał bo tak wyszło taniej. Wyciągarka tu to najmniejszy pikuś jest. Dzięki za podpowiedź tak mi się właśnie wydawało :-)
Te 20tys w jakimś momencie życia miewa znaczenie.
Czasem nie stać na jednorazowy wydatek i potem dolepia się przydaśki.
Jeśli szukasz Wranglera w zbliżonej cenie to zainteresuj się tym.
Ja, jakbym szukał czegoś takiego zainteresowałbym się tym Wrongiem.
Ma mnóstwo drogiego szpeju, wygląda na pierwszy rzut oka nieźle.
O ile dobrze zauważyłem opony szosowe, zawsze można dokupić coś bardziej zaawansowanego.

Jak kasy nie styka to strzel swoją cenę. Jak usłyszysz odmowę korona z głowy nie spadnie.
***** USA

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pt wrz 16, 2016 6:22 pm

Misiek Cypr pisze:Rubicon ma na pewno lepsze mosty I reduktor oraz blokady w standardize, ma tez lift orginalny. Nie ma stalowych zderzakow, ani wyciagarki, choc zderzaki to moze jednak ma. No tych superasnych linek na bielizne nie ma :)21

Nie mam jednak pojecia ile taki Rubicon kosztuje. Dana 44 to dobry most, a te to takie gownolitowe.
Jest wielce prawdopodobne że mój dobry kumpel będzie składał pod zamówienie Wrongla. Był już na wstępnych spotkaniach, wycenach i z tego co mówił wszczep 6.4 z jakąś tam skrzynią, pakietem stylistycznym lato-zima, ale nie pytaj o co chodzi, plus koła, lift i jakieś dodatkowe oświetlenie to ponad 100tys zł do ceny gołego samochodu :)21 .
Dodam że samochodu nie bierze nowego - koszt używanej "bazy" prawie dwie paki :lol: .

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pt wrz 16, 2016 7:49 pm

Marcingalloper pisze: Dodam że samochodu nie bierze nowego - koszt używanej "bazy" prawie dwie paki :lol: .
Dwie paki za używkę ?? Jak dzisiaj zerknąłem na ceny po poście Zbycha to stało, że nówka sztuka Rubicon właśnie coś koło tego kosztuje to co to za baza ? Ten motorek to fajnie sobie wybrał ...
Dopiero się delikatnie zastanawiam nad Jeepem i pewnie właśnie w stronę Rubicona bym spoglądał jak coś, tylko jeszcze się trochę zejdzie na pewno jak znam siebie :-)
Jeżeli się zdecyduję to pewnie jednak ten model bo mosty bo reduktor bo blokady przód / tył i to wszystko w standardzie. inne Danki nie stoją za wysoko w rankingu niezawodności a napędy to podstawa jednak.

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pt wrz 16, 2016 8:46 pm

sokół wędrowny pisze:
Marcingalloper pisze: Dodam że samochodu nie bierze nowego - koszt używanej "bazy" prawie dwie paki :lol: .
Dwie paki za używkę ?? Jak dzisiaj zerknąłem na ceny po poście Zbycha to stało, że nówka sztuka Rubicon właśnie coś koło tego kosztuje to co to za baza ? Ten motorek to fajnie sobie wybrał ...
Dopiero się delikatnie zastanawiam nad Jeepem i pewnie właśnie w stronę Rubicona bym spoglądał jak coś, tylko jeszcze się trochę zejdzie na pewno jak znam siebie :-)
Jeżeli się zdecyduję to pewnie jednak ten model bo mosty bo reduktor bo blokady przód / tył i to wszystko w standardzie. inne Danki nie stoją za wysoko w rankingu niezawodności a napędy to podstawa jednak.
Chodzi o wyposażenie, które w droższych wersjach jest bardzo bogate - silnik i skrzynię przełożysz i zgrasz bo są i wiązki i spece co tym się zajmują. Problem może się pojawić gdyby chciał wyposażenie zwiększyć.
Więcej szczegółów nie znam, miał być w tym roku już robiony, ale chłopaki wzięli za dużo maszyn w leasing.
Podobno już po Polsce kilka takich z 6.4 jeździ, jeden nawet zajebiście zrobiony w teren.

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pt wrz 16, 2016 8:53 pm

Marcingalloper pisze: Podobno już po Polsce kilka takich z 6.4 jeździ, jeden nawet zajebiście zrobiony w teren.
Kiedyś widziałem taki sprzęt na wranglerach i faktycznie zmotany i w teren i estetycznie bez zarzutu był.

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pt wrz 16, 2016 9:08 pm

sokół wędrowny pisze:
Marcingalloper pisze: Podobno już po Polsce kilka takich z 6.4 jeździ, jeden nawet zajebiście zrobiony w teren.
Kiedyś widziałem taki sprzęt na wranglerach i faktycznie zmotany i w teren i estetycznie bez zarzutu był.
Bo ja nie wiem czy to nie tam to wszystko będzie robione.

BTW, on ma teraz też niekiepskiego XJ. Wsio robione na markowych gratach. Zderzaki przód, tył ściągane ze stanów i za dwie sztuki z wyciągarką (też najdroższą z serii Dragon :)21 ) dał prawie tyle co za auto. Wydech też ciągany ze stanów i przyznać trzeba że brzmi wykurwnie :)2 . Zmienili też mosty (główki) na wolniejsze (też import USA) i dodali blokady przód i tył ale już ARB :)21 . Ogólnie w aucie utopione pierdyliard złotówek, pewnie już jakiegoś Rubicona z niewielką dokładką by wynalazł :lol: .

sokół wędrowny

Post autor: sokół wędrowny » pt wrz 16, 2016 9:59 pm

Marcingalloper pisze: Bo ja nie wiem czy to nie tam to wszystko będzie robione.
Zerkałem na nich dzisiaj ale nie mają za wiele do wyboru, w używce jedna sztuka stoi.
Ten Twój koleś to prawdziwy fan marki :-) XJ ciekawie wygląda po Twoim opisie nie powiem ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”