Jeepy z ogłoszeń
Moderator: Mroczny
-
-
Re: Jeepy z ogłoszeń
Maskę przednią ma też fajnie zrobioną. Z takim garbem i od strony szyby ma wylot powietrza - wsio w celu poprawy chłodzenia.
Ogólnie XJ ładnie zrobiony jest fajną furą.
Ogólnie XJ ładnie zrobiony jest fajną furą.
-
-
Nie musisz mnie do tego przekonywać super klasyczny kanciak do tego na swój sposób niepowtarzalny i rozwojowy. Tylko te mosty i resory mnie nie przekonują a konwersja to już trochę rzeźby niestety.Marcingalloper pisze: Ogólnie XJ ładnie zrobiony jest fajną furą.
Patrol Patrolowi Patrolem
-
-
Takie niby specjalne wersje mają jakieś konkretne mosty, reduktor, ewentualnie inne udogodnienia godne uwagi, czy tylko drewienko i emblematy ?
http://allegro.pl/jeep-grand-cherokee-1 ... 11833.html
http://allegro.pl/jeep-grand-cherokee-z ... 39279.html
http://allegro.pl/jeep-grand-cherokee-1 ... 11833.html
http://allegro.pl/jeep-grand-cherokee-z ... 39279.html
- Misiek Cypr
-
ten zielony bardzo ladny, ale z cena to troche przesadzil.
Mosty I zawieszenie sa takie same. Overland ma delikatny lift oraz kilka dodatkow, jak mocne haki I oslony.
5.9 to na youngtimera sie nadaje, szkoda go do terenu, a 5.2 mozna niezle pomotac. Przy lifcie 2" I kolach 31" robi bardzo fajnie.
5.9 ma nieco mocniejsza skrzynie biegow, mosty sa identyko.
Mosty I zawieszenie sa takie same. Overland ma delikatny lift oraz kilka dodatkow, jak mocne haki I oslony.
5.9 to na youngtimera sie nadaje, szkoda go do terenu, a 5.2 mozna niezle pomotac. Przy lifcie 2" I kolach 31" robi bardzo fajnie.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
-
-
To będzie to samo co endeavor ?Misiek Cypr pisze:Overland ma delikatny lift oraz kilka dodatkow, jak mocne haki I oslony.
A kiedy to niby ZJ-ty wychodziły jako OverlandyMisiek Cypr pisze:Overland ma delikatny lift oraz kilka dodatkow, jak mocne haki I oslony.

F150 302 V8
- Misiek Cypr
-
No wlasnie nie ma ZJ wersji overland. Endavor ma tylko dodatki stylistyczne.
513549044
513549044
-
-
Tego się obawiałem. Dzięki za podpowiedź.Misiek Cypr pisze:Endavor ma tylko dodatki stylistyczne.
- kulkagsx1200
endavor to nazwa na szwajcarie , ot cala filozofia a nie jakies limitowane serie koles wymysla
jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

-
-
Wiesz niby można takie informacje znaleźć i do tego są te tabliczki z numerem. Mnie bardziej interesowało czy coś tam wow wkładali jako ukoronowanie serii itd.kulkagsx1200 pisze:endavor to nazwa na szwajcarie , ot cala filozofia a nie jakies limitowane serie koles wymysla
http://jeepon.pl/23/870/871/jeep-samoch ... rokee.html
http://jeepnieci.pl/zj_modele.html
-
-
Jak skrzynia nawet mocniejsza a reszta to samo to dlaczego tego 5,9 nie zmotać ? Nawet tańszy a jest jakaś wersja Granda o preferencjach terenowych już fabrycznie - mosty, zawias itd ?Misiek Cypr pisze:ten zielony bardzo ladny, ale z cena to troche przesadzil.
- Misiek Cypr
-
Do terenu to jest 5.2, albo 4.0. Sa popularne, 4.0 czesto ma skrzynie AW4 od Mitsubishi pajero, oraz reduktor 242, ktory tez jest fajny.
5.9 byl produkowany tylko w 98r. Jest ich bardzo malo I wlasnie dlatego szkoda go do terenu, lepiej go na klasyka robic, dokad sie jescze da.
Nie ma w ZJ wersji lepszej do terenu, wszystkie sa tak samo dobre, albo tak samo ujowe. Mozna ZJtem, zadziwic niejednego patrol pod gorke, niestety do kolein trzeba jechac mocno w gore, a I tak zawsze bedzie delikatny. Jednak jego silnik potrafi bardzo duzo, a zawieszenie fajnie wybiera dziury I mozna nim bardzo duzo zrobic.
WJ ma wersje overland, z malym liftem I oslonami, oraz oba mosty z blokadami. Sporo WJ tow ma Quadra Drive, a to oznacza dwie blokady.
5.9 byl produkowany tylko w 98r. Jest ich bardzo malo I wlasnie dlatego szkoda go do terenu, lepiej go na klasyka robic, dokad sie jescze da.
Nie ma w ZJ wersji lepszej do terenu, wszystkie sa tak samo dobre, albo tak samo ujowe. Mozna ZJtem, zadziwic niejednego patrol pod gorke, niestety do kolein trzeba jechac mocno w gore, a I tak zawsze bedzie delikatny. Jednak jego silnik potrafi bardzo duzo, a zawieszenie fajnie wybiera dziury I mozna nim bardzo duzo zrobic.
WJ ma wersje overland, z malym liftem I oslonami, oraz oba mosty z blokadami. Sporo WJ tow ma Quadra Drive, a to oznacza dwie blokady.
513549044
513549044
-
-
Wiem, że 5,9 wychodził tylko w 1998 ale myślałem, że są jakieś inne przeciwskazania. Poszukam czegoś o tym overlandzie dzięki wielkie.Misiek Cypr pisze: 5.9 byl produkowany tylko w 98r.
-
-
A o tym egzemplarzu ktoś może coś powiedzieć ?
http://otomoto.pl/oferta/jeep-wrangler- ... yAz33.html
http://otomoto.pl/oferta/jeep-wrangler- ... yAz33.html
- Misiek Cypr
-
No na Rubicona, to poza napisem, nie wyglada.
Skad silnik 3.8? Albo jest 3.7 218PS, albo 3.6 260PS ten jest bardzo fajny.
Skad silnik 3.8? Albo jest 3.7 218PS, albo 3.6 260PS ten jest bardzo fajny.
513549044
513549044
-
-
Mnie jeszcze ten napis pod tylną szybą zdziwił.Misiek Cypr pisze:No na Rubicona, to poza napisem, nie wyglada.
- Misiek Cypr
-
To jest zwykly sport, albo sahara z delikatnymi mostami. Fajne to, ale doinwetowanie do offroadu, bedzie jakies dwie dychy
513549044
513549044
-
-
Abstrahując od tego egzemplarza to sport ma ten sam tylny most co Rubicon i różni się tylko przodem ?Misiek Cypr pisze:To jest zwykly sport, albo sahara z delikatnymi mostami. Fajne to, ale doinwetowanie do offroadu, bedzie jakies dwie dychy
- Misiek Cypr
-
Skad, Rubicon ma z przodu D44 I z tylu D44 oba z blokada.
jesli sport ma D44, to jest to D44A, ktora nie ma mozliwosci zalozenia blokady. Ma LSD I aluminiowa obudowe, ktora podobno mozna wygiac. Mi sie nie udalo 7 lat w moim ZJcie 5.2. Most D44A jest wytrzymaly, ale nie wiem czy 35 cali zniesie. A 33 do tego auta, to ciagle malo.
jesli sport ma D44, to jest to D44A, ktora nie ma mozliwosci zalozenia blokady. Ma LSD I aluminiowa obudowe, ktora podobno mozna wygiac. Mi sie nie udalo 7 lat w moim ZJcie 5.2. Most D44A jest wytrzymaly, ale nie wiem czy 35 cali zniesie. A 33 do tego auta, to ciagle malo.
513549044
513549044
-
-
Ooo dobra dziękiMisiek Cypr pisze:jesli sport ma D44, to jest to D44A
- Misiek Cypr
-
ale z przodu jest slabiutka D30, takze przy tym silniku, to trzeba delikatnie
513549044
513549044
-
-
Zmylił mnie napis RubiconMisiek Cypr pisze:ale z przodu jest slabiutka D30, takze przy tym silniku, to trzeba delikatnie

- Misiek Cypr
-
Ale w opisie tego nie ma, a ze zdjec tez tego nie zobacze. Tylko po wersji tak mi sie wydaje.
Na Rubicona jest za niski, za male kola, zderzaki malowane w kolor nadwozia, to nie rubicon.
Rubicon mial nawet chyba seryjna winde warna
Na Rubicona jest za niski, za male kola, zderzaki malowane w kolor nadwozia, to nie rubicon.
Rubicon mial nawet chyba seryjna winde warna
513549044
513549044
Pewnie z fabryki - 199 konne 3.8Misiek Cypr pisze:Skad silnik 3.8? Albo jest 3.7 218PS, albo 3.6 260PS ten jest bardzo fajny.

Kolejna bzdura - w JK nie było innej tylnej D44 jak HD. Na początku w słabszych wersjach tylko w opcji, od jakiegoś czasu jest w standardzie. Od tej z Rubicona różni się tylko brakiem blokady i przełożeniem przekładni głównej.Misiek Cypr pisze:jesli sport ma D44, to jest to D44A, ktora nie ma mozliwosci zalozenia blokady. Ma LSD I aluminiowa obudowe, ktora podobno mozna wygiac. Mi sie nie udalo 7 lat w moim ZJcie 5.2. Most D44A jest wytrzymaly, ale nie wiem czy 35 cali zniesie. A 33 do tego auta, to ciagle malo.
Co do auta z ogłoszenia, to bez sprawdzenia jakie ma mosty i reduktor ciężko stwierdzić czy to Rubicon, czy nie.
Żaden JK nie miał lakierowanych zderzaków, więc to też nie jest wyznacznikiem - Sahara miała lakierowane same nadkola.
Opony z zależności od rocznika i rynku były większe, lub takie same jak w innych wersjach, więc to też niewiele mówi.
Tak w zasadzie to najlepiej chyba sprawdzić po VIN-ie, ciężko powiedzieć z czego go poskładali do kupy jak już wysypał się z kontenera

F150 302 V8
-
-
Też pomyślałem o VIN bo to by było chyba najbardziej wiarygodne. Kolor zderzaka czy błotnika w 7 letnim wrongu to bez przesadyKuba M. pisze: Co do auta z ogłoszenia, to bez sprawdzenia jakie ma mosty i reduktor ciężko stwierdzić czy to Rubicon, czy nie.
Żaden JK nie miał lakierowanych zderzaków, więc to też nie jest wyznacznikiem - Sahara miała lakierowane same nadkola.
Opony z zależności od rocznika i rynku były większe, lub takie same jak w innych wersjach, więc to też niewiele mówi.
Tak w zasadzie to najlepiej chyba sprawdzić po VIN-ie, ciężko powiedzieć z czego go poskładali do kupy jak już wysypał się z kontenera