nie chce zapalic XJ
Moderator: Mroczny
No przeca pisze, ze odpalam na bezinie. Tylko ze u mnie (jak w wielu innych samochodach) przelaczenie jest auto. przu ok. 2000 rpm (bez wzgledu na temp.), wiec mimo ze chwile dam mu sie pogrzac przed ruszeniem, to jak ruszam to przelacza sie na gaz, mimo ze nie jest calkiem rogrzany.
Pozdrawiam - Daniel (kiedyś YJ '91 2,5l, w planach co innego...)
U mnie występują dokładnie takie objawy jak u Daniela .
A co do palenia zimnego auta to tylko na benzynie i przełączenie na gaz dopiero w okolicach drugiej kreski na wskaźniku temperatury .
Co prawda auto stoi w garażu tyle , że drzwi zamykanych do niego póki co nie stwierdzono .
Jak to kiedyś ktoś śpiewał : "jak zarobię tysiąc złotych ...itd".
A co do palenia zimnego auta to tylko na benzynie i przełączenie na gaz dopiero w okolicach drugiej kreski na wskaźniku temperatury .
Co prawda auto stoi w garażu tyle , że drzwi zamykanych do niego póki co nie stwierdzono .

Jak to kiedyś ktoś śpiewał : "jak zarobię tysiąc złotych ...itd".
Stiopa
XJ Sport '93
XJ Sport '93
PotwierdzamDanielF pisze:Ja wprawdzie moge przelaczyc na zimnym silniku na gaz (i jedzie), natomiast dopoki sie nie rozgrzeje musze unikac hamowania silnikiem. Czasami konczy sie wlasnie zgasnieciem, po ktorym odpalania trwa min. 2 minuty (chyba ze sie odczeka jakies 10 minut - odpala normalnie). Inna ciekawostka - calkiem zimny (po nocy na podworku), lub calkiem rozgrzany odpala 'na dotyk'. Ntomiast po przejechaniu zimnym np. 300 m i zgaszeniu = odpalanie min. 2 minuty. Co ciekawe te same objawy maja znajomi w innych zagazowanych samochodach. A - we wszystkich przypadkach odpalanie jest na benzynie.
Ciekawym - wszyscy 'zagazowani' tak maja?

Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka
Mialem sobie kiedys Jeepka

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
witam. jak wczoraj go odpalilem tak juz pracuje bez zastrzezen.mozliwe ze te typy tak maja, wiec dzisiaj juz azekuracyjnie przd praca zapalilem i poszedlem na sniadanie i dojechalem. moja instalacja odpala na benzynie , ale po chwili przelacza sie na gaz i to mogla byc ta przyczyna. bede teraz unikal tak szybkiej jazdy na gazie- recznie go ustawie na benzyne.to powinno mu pomoc. ten wskaznik tem. tez pracuje ok
a co powiecie na moj przypadek!!???
jak auto nocuje w garazu ( 95% czasu) to odpala jak ta lala!!
pojade sobie na narty, auto stoi pod chmurka, chce odpaliz ze sranca a tu duuuuupa!!
krece z 2 minuty i w koncu z buuuuuulem odpala, nie od razu na 6 garow ale po kolei
kurna, wracam do domu, wstrawiam do garazowni i rano pali na pyk!!
Jak odpale i w trakcie odpalanie czuje paliwko!!
W listwie paliwo mam, pompy nie slysze i nigdy nie slyszalem!!
Na LPG zalanczam po przekroczeniu 40 stopni - zawsze
i badz tu madry ....
teraz znowu mam to w pompie bo juz na dworze nie nocuje ale ...
jak auto nocuje w garazu ( 95% czasu) to odpala jak ta lala!!
pojade sobie na narty, auto stoi pod chmurka, chce odpaliz ze sranca a tu duuuuupa!!
krece z 2 minuty i w koncu z buuuuuulem odpala, nie od razu na 6 garow ale po kolei

kurna, wracam do domu, wstrawiam do garazowni i rano pali na pyk!!
Jak odpale i w trakcie odpalanie czuje paliwko!!
W listwie paliwo mam, pompy nie slysze i nigdy nie slyszalem!!
Na LPG zalanczam po przekroczeniu 40 stopni - zawsze

i badz tu madry ....

teraz znowu mam to w pompie bo juz na dworze nie nocuje ale ...

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...