Problem z tylnym mostem

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
szmarek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szmarek » śr lut 16, 2005 6:22 pm

Kosa pisze:...Przy okazji, może ktoś wie gdzie mogą dobrze zrobić geometrię w Zj( mają wszystkie wymiary, paramtery) bo będę wymieniał sworznie, tuleje dolnych wahaczy przód i tył oraz gumy drążka stabilizatora no i przydałoby sie ustawić geometrię :wink: ?? ??
Zadzwon pod ten numer 641-02-81 i sie zapytaj czy ustawia Jeep'a. Bylem u nich plaskaczem po wjechaniu na kraweznik i sciaganiu na prawa strone. Ustawili wszystko jak trzeba :)2 Pomiar robia laserowo :D
XJ '89 4.0 LIMITED LPG
"PRZESZCZEP" :)21

Awatar użytkownika
Kosa
Kontaktowanie:

Post autor: Kosa » pt lut 25, 2005 1:23 pm

Discotheque pisze:Objawy wskazuja na zly olej w tylnym moscie z LSD!
To nie hamulce a tarczki od LSD sie zacieraja.
Dzieje sie to na rozgrzanym oleju wm oscie.
Czym predzej zasuwaj do warsztatu spuszczaj olej z tylnego mostu i wlewaj Castrola SAF-XJ koszt 60zl za litr ale niejedno LSD wyciagnal z otchlani. :)2

Jezeli to zrobisz a koszt niewielki i objawy znikna jak reka odjal wisisz mi browara :)21
Niestety nie wygrałeś browara :cry:
Po wymianie, objawy nie ustąpiły...może nie zdarzają się już tak często chociaż przejechałem dopiero 60 km więc jeszcze przetestuje...

Ogólnie jestem zdołowany i bliski rozpaczy... :cry: :cry: :cry: :cry:
Odebrałem tego złoma, przy okazji wymieniłem klocki... hamuje jeszcze gorzej niż na tych których nie było, przy wciskaniu pedłau hamulca jest takie chrobotanie jakby abs ciągle działał( może troche świruje od większych kół) kirownica lata podejrzewam, że są luzy na krzyżakach kierownicy( jakiś nowy rag shaft czy co by sie przydął) samochód sie buja tak samo jak się bujał na rozwalonym zawieszeniu, nic mu nie pomogła wymiana gum drązka stabilizatora ( to po co było wymieniać ?? ?? ?? ) okazało się że silnik bierze olej... ciekawe ile tego oleju bierze bo dolałem teraz litra i jest w połowie skali a ostatnia wymiana była ok 4500 km temu tak więc szykuje się remoncik silnika niedługo, silnik się telepie troche chociaz na obrotach tego nie widać wycieraczka z tyłu napierdziela przednie wyregulowali ale tak, że lewa jest ok a prawa troche za wysoko, po wymianie szyby chyba sie deska skurczyła bo sie k!@# zrobiły szpary miedzy deską a słupkami, to cholerne lusterko jest za nisko, z tym mostem to juz nei wiem niby dyfer wygląda łądnie nic tam nie pościerane, zadnych opiłek może to łożyska a może rzeczywiście te szczęki albo cały most jest już do wyrzucenia

Po kiego ja go odbierałem z tego warsztatu powinien tam stac aż by zarósł, przynajmniej bym się nie denerwował :evil:
Jezu nie wiem straciłem juz całkowicie do tego złoma jakiekolwiek chęci wystawie go na sprzedaż tylko kto mnie od niego uwolni ?? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
albo oddam na złom :cry:
Only at ...

ZJ 95' V8 4,5"up

Awatar użytkownika
WJ Jeep

Post autor: WJ Jeep » pt lut 25, 2005 3:27 pm

Spokojnie, zawsze możesz kupić drugiego a tego mieć na części :)21
Olej bierze czy wychlapuje, bo to różnica? Co do bujania to bardziej bym się przyjrzał łącznikom niż gumkom w klamrach, a jak są ok to znaczy, że lubisz twardziej, wtedy wymień stabilizatory na grubsze, będzie o wiele mniej bujało i znacznie lepiej prowadziło się w zakrętach. A w ogóle to przyjedź dziś na imprezę to pogadamy. :)

Awatar użytkownika
Kosa
Kontaktowanie:

Post autor: Kosa » pt lut 25, 2005 3:43 pm

bardzo chętnie tylko gdzie i o której? :-?
Only at ...

ZJ 95' V8 4,5"up

Awatar użytkownika
WJ Jeep

Post autor: WJ Jeep » pt lut 25, 2005 3:48 pm

To Ty nic jeszcze nie wiesz ?? :o :o :o
Zajrzyj do kącika warszawskiego, dziś spotkanie sekynd edyszyn :D
Do zobaczenia!

Awatar użytkownika
Voytass
Kontaktowanie:

Post autor: Voytass » pt lut 25, 2005 5:31 pm

WJ Jeep pisze:To Ty nic jeszcze nie wiesz ?? :o :o :o
Zajrzyj do kącika warszawskiego, dziś spotkanie sekynd edyszyn :D
Do zobaczenia!
Ja to mam szczescie - nie dosc, ze omija mnie taaaaka impreza, to sie okazywa, ze peepowcy tez na niej sie melduja...

:evil:
kiosk na AT
www.wawa4x4.pl
Only at... Jeep.org.pl

Awatar użytkownika
WJ Jeep

Post autor: WJ Jeep » sob lut 26, 2005 7:14 pm

A było super!! Dzięki Kosa za odwiezienie :)2 :)2 Mam nadzieję, że nie poddasz się tak łatwo i jutro zjawisz się w Jankach.

Awatar użytkownika
homikk

Post autor: homikk » sob lut 26, 2005 10:35 pm

@ kOSA
nie łam się chłopie! też przeżywałem ciężkie chwile jak miałem pod maską pogorzelisko! jak wyszedłem z szoku to stanąłem do syfa, zacisnąłem pośladki i zrobiłem! sam! :D

w końcu dzisiaj odebrałem od mechesa to moje szczęście, podokańczał elektryke jak należy, zrobie tylko klime, zderzak jakis se zmotam i będzie git!!! 8)
XJ 4.0 92 był, teraz jest XJ tyle, że 900 bobber

GG 3814878

Awatar użytkownika
Kosa
Kontaktowanie:

Post autor: Kosa » sob lut 26, 2005 11:10 pm

WJ Jeep pisze:A było super!! Dzięki Kosa za odwiezienie :)2 :)2 Mam nadzieję, że nie poddasz się tak łatwo i jutro zjawisz się w Jankach.
Żaden problem podziekowania przekazałem mojej pannie bo to chyba w głównej mierzej jej zasługa tak samo jak doprowadzenie mnie do domu :lol: :lol: :lol:
Only at ...

ZJ 95' V8 4,5"up

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”