Dzienny pilot?

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » czw lut 24, 2005 10:01 am

Antek pisze:
Radek666 pisze: Jezeli chodzi o lepsze dzialanie pilota przy wiekszym oswietleniu dziennym; wyglada na to jakby czujnik mial zbyt maly prad polaryzacji; wieksze oswietlenie powoduje zwiekszenie pradu polaryzacji czujnika przez co tez zwiekszenie jego czulosci.
Ciekawe, ale mam wrazenie, ze kiedy jest cieplej, czujnik ma zwiêkszona czulosc. Czy jest to spojne z diagnoza zbyt malego pradu polaryzacii ??
W jaki sposob mozna uaktywnic w tym schemacie alarm ?? Pytam, bo wszelkie schematy elektryczne sa dla mnie na ogol nie do rozgryzienia :)21 :)21
Z cieplo zimno to by sie tez zgadzalo - prad wsteczny zlacz krzemowych wzrasta wraz z temperatura - stad tez wzrost czulosci.... tak z teorii :-D
Modol z konsoli dachowej powinien byc przez przekaznik do klaksonow podpiety i do wylacznikow oswietlenia w dzwiach - sprawdz moze przekazniki sa wyjete - nie mam schematow pod reka niestety....
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka :-(

Awatar użytkownika
Greg_pl

Kontaktowanie:

Post autor: Greg_pl » wt kwie 26, 2005 6:10 pm

Udalo sie Wam 'dostroic' pilota? Rowniez posiadam tylko jednego (ma napis NEIMAN), jaki i gdzie dokupic zeby pasowal?
1992 Jeep Cherokee Limited
Obrazek

Awatar użytkownika
Antek
Kontaktowanie:

Post autor: Antek » wt kwie 26, 2005 7:23 pm

Nadal mam dwa stare, ktore im robi sie cieplej tym coraz lepiej dzialaja. Wole jeszcze nie myslec o przeyszlej zimie :)21
DEF 300 Tdi

Awatar użytkownika
Kosa
Kontaktowanie:

Post autor: Kosa » wt kwie 26, 2005 8:58 pm

na ebay sprzedają dość dużo... po taniości
Only at ...

ZJ 95' V8 4,5"up

Awatar użytkownika
Antek
Kontaktowanie:

Post autor: Antek » wt kwie 26, 2005 9:22 pm

Kosa pisze:na ebay sprzedają dość dużo... po taniości
czego pilotow, czy umieszczonych w konsoli podsufitowej czujnikow podczerwieni z wiekiem tracacych czulosc tak jak w moim peepie ?? ??
DEF 300 Tdi

Awatar użytkownika
Kosa
Kontaktowanie:

Post autor: Kosa » wt kwie 26, 2005 9:29 pm

pilotów a jak dobrze poszukasz to i znajdziesz całą podsufitkę :D do granda jest od cholery to i do XJ pewnie są
Only at ...

ZJ 95' V8 4,5"up

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » wt kwie 26, 2005 9:31 pm

Panowie.. Nie chce mi się wierzyć, aby nie dało się zmotać prostego odbiornika zastępczego z powszechnie dostępnych (w każdym sklepie warzywnym :)21 ) elementów elektronicznych.. No po prostu nie chce mi się wierzyć... :)21
Akurat nie gryzłem tematu, bo nie mam Limiteda, zatem problem tego czujnika jakoś mnie nie dotyczy :)21
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

Awatar użytkownika
Greg_pl

Kontaktowanie:

Post autor: Greg_pl » wt kwie 26, 2005 10:34 pm

Kosa, ano do Granda i XJ po 93 roku od cholery, do wczesniejszych - ni ma. Mysle ze taki pilot na podczerwien to dopasuje z krajowych produktow, pytanie tylko jaki oznaczenia (zakres?) musi toto posiadac. Cos takiego - link?
1992 Jeep Cherokee Limited
Obrazek

Awatar użytkownika
intruz

Post autor: intruz » śr kwie 27, 2005 8:16 am

A ja juz kiedys pisalem, ze europejskie xj-y maje te same nadajniki i odbiorniki ci renaulty. Kupilem uzywane od R 19 i robi! Odbiornik wcisnalem w to samo miejsce w podsufitce co stary. Kostka tyz ta sama.
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”